Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Excursie
  • ;» The Diamond Circle

« Terug naar het overzicht

9 tot 10 uur
Prijs vanaf € 245,-

The Diamond Circle

Ontdek de highlights Mývatn, Dettifoss, Ásbyrgi en Húsavík

The Diamond Circle

Zoals je in het zuiden de Golden Circle hebt die je langs een aantal hoogtepunten van Zuid-IJsland brengt, heb je in het noorden de minder bekende Diamond Circle. Minder bekend, maar daarom niet minder mooi! De Diamond Circle bestaat onder andere uit Mývatn, Húsavík, Dettifoss en Ásbyrgi.

Húsavík

Húsavík wordt gezien als één van de beste plekken voor walvissafari’s in heel Europa. Vanuit de gezellige haven worden dagelijks (en in de zomer meerdere malen per dag) walvisexcursies georganiseerd. Ook vind je in Húsavík het Walvismuseum. Even ontspannen kun je doen in één van de hot pots bij het zwembad van Húsavík.

Dettifoss

De indrukwekkende waterval Dettifoss, met een gemiddelde waterverplaatsing van 193 m3 per seconde, wordt beschouwd als de krachtigste waterval van Europa. De Dettifoss is 44 meter hoog en 100 meter breed.

Ásbyrgi

De hoefvormige kloof Ásbyrgi (‘Godenburcht’) is 3,5 kilometer lang en 1,1 kilometer breed, is een bijzondere bezienswaardigheid. Er wordt gezegd dat deze kloof is ontstaan toen Sleipnir, het achtbenige paard van de god Óðinn (Odin), struikelde en hier een hoef op aarde zette. Bovendien wordt Ásbyrgi gezien als de hoofdstad van het verborgen volk (‘huldufólk’), die in de omliggende rotsen zouden leven.

Deze excursie begint in Mývatn. Je kunt er ook voor kiezen om de Diamond Circle te beginnen vanuit je accommodatie in Akureyri. De prijs is dan vanaf € 295 p.p.

Kinderen van 0-12 jaar krijgen 50 % korting.

Specificaties

  • STA030
  • 16 juni - 30 september
  • 09:30 uur
  • 9 tot 10 uur
  • iedereen

Deel deze pagina:

Lokatie op de kaart

[kaart marker="78"]

Soort excursie


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »