Super Jeep naar Laki kraters, vanaf Kirkjubaejarklaustur
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Excursie
  • ;» Super Jeep naar Laki

« Terug naar het overzicht

8-9 uur
Prijs vanaf € 284,-

Super Jeep naar Laki

Met een super jeep naar het spectaculaire natuurverschijnsel, de Laki kraters!

Super Jeep naar Laki

De Laki krater is een spectaculair natuurverschijnsel en alleen toegankelijk met een 4WD. Mocht je gebruik maken van een 2WD huurauto en toch graag een dag naar Laki willen, dan kun je gebruik maken van de 4WD Super Jeep Tour.

De grootste en bekendste uitbarsting van de Laki dateert uit 1783 en is (qua uitgestoten lava) een van de grootste uitbarsting van een vulkaan op IJsland in de geschiedenis.
De Laki-kraters zijn het overblijfsel van uitbarstingen van de Laki-vulkaan. Het gebied laat een extreem voorbeeld van het vulkaanlandschap op IJsland zien. De kraters zijn zo’n 25 kilometer lang, meer dan 100 meter hoog en vormen een bonte mengeling van rood en zwart vulkanisch gesteente.

Inhoud

De excursie start om 09:00 uur vanaf Kirkjubæjarklaustur. Stap aan boord van de superjeep en je wordt begeleidt naar de de kraters van Lakagígar en Tjarnargígur, de waterval Fagrifoss en de Fjaðrárgljúfur-kloof. Rond 10:30 uur kom je aan bij Laki. Hier stop je voor ongeveer 2,5 uur. Je hebt ruim de tijd om te wandelen naar de top van Laki voor een prachtig uitzicht. Als je niet in staat bent om naar de top van Laki te wandelen, zal je gids je naar de top van een paar nabijgelegen heuvels rijden, waar je een vergelijkbaar panoramisch uitzicht zult bereiken. Na je wandeling rijden we door, een korte rit, naar de volgende stop bij Tjarnargígur. Een met water gevulde krater.

De volgende wandeling duurt een uur, het is niet erg moeilijk, maar het is een oneffen pad en het begint met steile treden naar beneden de krater in. Je hebt de mogelijkheid om terug te komen naar de parkeerplaats en in de Super Jeep naar het einde van het pad te rijden waar we de anderen oppikken.

Kinderen van 0-12 jaar krijgen 50% korting.

Specificaties

  • Super Jeep Laki
  • 10 juni - 30 september
  • 09:00, vanaf Kirkjubæjarklaustur
  • 8-9 uur
  • iedereen

Deel deze pagina:

Soort excursie


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »