Faroer eilanden vakantie, Faeroer specialist reizen, autorondreizen
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Faeröerspecialist

Faeröerspecialist

faroes_mapWaarom de Faeröer?

De Faeröer staan bekend om de ongerepte natuur en de vele vogels die er nestelen. De steile, rotsachtige kust maakt de nesten onbereikbaar voor vijanden. De eilandengroep bestaat uit in totaal 18 eilanden, waarvan er 17 bewoond zijn, en vormt een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken. De naam betekent waarschijnlijk ‘schapeneilanden’ (Deens: får betekent schaap; øer betekent eilanden) en dit zou helemaal terecht zijn: op de eilanden leven meer schapen dan mensen.

De hoofdstad Tórshavn, ligt op het grootste eiland, Streymoy. Dit eiland is met een brug verbonden met het op een na grootste eiland, Eysturoy. Een andere wat grotere plaats is Klaksvík, op Borðoy. Vanaf Borðoy loopt een dam naar zowel Viðoy als Kunoy. Deze drie eilanden vormen samen met Kalsoy, Svínoy en Fugloy de Noordereilanden. Op Vágar ligt het enige vliegveld van de Faeröer, de luchthaven Vágar. Vroeger moesten luchtreizigers die naar Tórshavn wilden, een overtocht per veerboot maken, maar sinds in 2002 de Vágartunnel werd voltooid is er een rechtstreekse wegverbinding. Het meest westelijke eiland Mykines is beroemd om zijn populatie papegaaiduikers. De hele archipel heeft overigens een rijk vogelleven. De kleine en gezellige hoofdstad Tórshavn staat bekend om zijn kleurrijke huisjes, de verschillende musea en de diverse winkels.

Faeroerspecialist_logo2015_RGB_300dpi_230415
Kortom: de Faeröer zijn zeker de moeite waard om, eventueel op doortocht naar IJsland, te bezoeken, maar een Faroer eilanden vakantie is ook geweldig op zichzelf.

 

Bekijk HIER de foto’s van de reis die Robbert en Barbara hebben gemaakt met hun kinderen in de meivakantie 2015.

 

Met de veerboot

Via Denemarken kun je de Faeröer met de veerboot bereiken. Je kunt ervoor kiezen om op weg naar IJsland een tussenstop de Faeröer te maken van drie dagen, maar de Faeröer zijn zeker ook een vakantiebestemming op zich. Hier vind je het vaarschema en de tarievenlijst van Smyril Line.

De Faeröer op doortocht naar IJsland of de terugweg naar Denemarken

Wanneer je de Faeröer aandoet als tussenstop op weg naar IJsland, dan vertrek je op zaterdag vanuit Hirtshals in Denemarken. Je hebt dan ongeveer drie dagen om deze prachtige eilandengroep te ontdekken. In de periode van 13 juni tot en met 28 augustus komt de veerboot op zondagavond om 22:30 uur in Tórshavn aan en vertrekt weer op woensdagavond om 18:00 uur. Bezoek je op de terugweg de Faeröer, dan ben je van vrijdagnacht 03:00 uur tot zondagavond 23:30 uur op de Faeröer. Je kunt natuurlijk gebruik maken van je eigen vervoer, maar een auto huren kan ook. Wij zijn graag behulpzaam bij het vinden van passende accommodatie. Dat kan zowel in leuke guesthouses of hotels als in vakantiehuisjes. Kom je met een camper of wil je kamperen, dan zijn er meerdere kleine campings, waarvan één direct in Tórshavn. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.

De Faeröer als eindbestemming

Niet alleen als tussenstop zijn de Faeröer een prachtige bestemming. Niet voor niets heeft National Geographic ook dit jaar de Faeröer weer opgenomen in hun top 5 eilandbestemmingen. De reis met de veerboot met eigen vervoer is daarbij zeker ook een goede keuze. Het zal een vakantie worden waarbij natuur, rust en onthaasten en teruggaan in de tijd van de Vikingen een belangrijke rol zullen spelen. Geniet van de enorme gastvrijheid van de eilanders, maak een paardrijdtocht en bezoek met een boottocht één van de vele vogelrotsen. Hou je van muziek, dan is ook dat op de Faeröer goed te vinden. Er zijn veel muzikanten en van 16 tot 18 juli is er het beroemde G! Festival en van 6 tot 8 augustus het Summerfestival, het grootste festival van de Faeröer geschikt voor de hele familie! Wil je hier meer over weten, laat het ons dan weten. Ook liefhebbers van goed eten komen op de Faeröer aan hun trekken. Restaurant Koks in Hotel Føroyar staat inmiddels ook internationaal gezien in hoog aanzien. Van tevoren reserveren is wel te adviseren, maar je bezoek staat garant voor een zeer bijzondere avond met prachtig uitzicht over Tórshavn.
Laat ons weten hoe lang je op de Faeröer wilt blijven en wij helpen bij het samenstellen van een reis waar je nog lang met plezier op terug zult kijken.

TIP: Wil je in de zomermaanden met eigen vervoer op de veerboot mee naar IJsland of de Faeröer, dan is het verstandig om tijdig te reserveren!smyril-logo

Met het vliegtuig

De Faeröer zijn ook prima bereikbaar met het vliegtuig. We hebben in deze brochure vijf reizen opgenomen, waarvan één groepsreis met gids, één individuele reis met gids en drie geheel individuele reizen. Je kunt deze reizen maken vanuit Amsterdam, met een overstap in Kopenhagen op een vlucht met Atlantic Airways of vanuit Reykjavík met een directe vlucht met Icelandair.

Atlantic Airways afbeelding  Icelandair_NO

Wist je dat:

Aantal inwoners (2013): 49.700
Oppervlakte: 1.399 km², verdeeld over 17 bewoonde eilanden en 1 onbewoond eiland
Bevolkingsdichtheid: 35 inwoners per km²
Munteenheid: Op de Faeröer betaal je met de Faeröerse of Deense kroon (DKK)
Gemiddelde koers 2014: 1 EUR = 7.45 DKK
Taal: Het Faeröers is een net als het IJslands een Noord-Germaanse taal, die sterk verwant is aan het Oudnoors
Ligging: De Faeröer liggen ten noordwesten van Europa en wordt omsloten door de Atlantische Oceaan, de Straat van Denemarken en de Noordelijke IJszee
Hoofdstad: Is Tórshavn en ligt op het grootste eiland Streymoy
Aantal inwoners Tórshavn: 20.000
Klimaat: Dankzij de golfstroom hebben de Faeröer een zeeklimaat met koele zomers en milde winters, erg ligt zelden sneeuw.
Godsdienst: Evangelisch Lutheranisme (80%)
Staatsinrichting: De Faeröer is sinds 1948 een autonoom gebied binnen het Koninkrijk Denemarken met een eigen parlementaire democratie en een eigen vlag, maar maken geen deel uit van de Europese Unie.
Visum: Is niet nodig
Inentingen: Zijn niet nodig
Tijdzone: In de zomer is het 2 uur vroeger op de Faeröer en in de winter 1 uur ten opzichte van de tijd in Nederland

Hier vind je binnenkort meer informatie over excursiemogelijkheden op de Faeröer.

Faroe-Islands-Map


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »