Individuele reizen Groenland - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Individuele reizen Groenland

Individuele reizen Groenland

Individuele reizen algemeen 

Groenland, het grootste eiland van de wereld, is voor 85% bedekt met ijs en kent ook het grootste beschermde natuurgebied op aarde. Alle steden en dorpen liggen aan de ijsvrije kust. In dit gebied vind je ook een gevarieerde fauna zoals muskusossen, robben, walrussen, walvissen, vossen, rendieren, eidereenden, gorzen, sneeuwuilen en zeearenden. Ook de flora is rijk vertegenwoordigd. In de zomer zijn de velden bezaaid met heide, kamille, steenbreek en de Arctische papaver maar ook paddestoelen, zoals eekhoorntjesbrood en morieljes, zijn er genoeg te vinden.
Zeker in de kleinere nederzettingen heb je nog het gevoel dat je een stap teruggaat in de tijd. Hier leven de Inuit nog van de jacht en visserij. De lucht op Groenland is, net zoals op IJsland, heel zuiver en de gemiddelde temperatuur in de zomer is 10°C. Door de droge lucht lijkt het warmer te zijn dan je zou vermoeden.

De beste periode om naar Groenland te reizen is juni tot en met september. Groenland is te verdelen in 4 regio’s. Zuid-, West-, Oost- en Noord-Groenland. Behalve in het noorden bieden we in de andere regio’s in de zomermaanden reizen aan.

Het is 4 uur vroeger op Groenland ten opzichte van onze Nederlandse zomertijd. In de meeste hotels kun je gewoon met een creditkaart betalen (vergeet niet je pincode mee te nemen). In verschillende steden kun je ook geld wisselen en zijn er pinautomaten. Wij raden je echter wel aan om voor je vertrek in Nederland of België alvast euro’s te wisselen voor Deense kronen. Hou er rekening mee dat de prijzen 2x zo hoog zijn als in Nederland en alcohol uitzonderlijk duur is.

Reizen naar en op Groenland is bijzonder, maar kan ernstige hinder ondervinden van het wisselvallige en soms extreme weer. Hou er daarom rekening mee dat de kans bestaat dat je reis wellicht niet verloopt zoals je dat samen met ons hebt gepland. Verandering van je reisplan betekent vaak ook dat je extra kosten moet maken. Deze kosten zijn altijd voor rekening van de deelnemers. Wij raden je daarom aan om tegelijk met je boeking een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »