Golfen op IJsland - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen

Golfen op IJsland

Golfen op IJsland

Golfen is heel populair op IJsland. Misschien is IJsland wel de spannendste golfbestemming van Europa! Is golfen, rond middernacht, omgeven door een lavaveld en uitzicht op de grote gletsjers te mooi om waar te zijn? Niet op IJsland!

De weidse open ruimten omgeven door een ongelooflijke natuur maken golfen op dit eiland in de Noord-Atlantische Oceaan tot een onvergetelijke belevenis. Waarom zou je niet eens om middernacht afslaan? Door de noordelijke ligging is dat in de zomer mogelijk. Het weer? Dat neem je zoals het komt. Een bekende spreuk op IJsland is: wil je weten hoe het weer is, wacht dan 15 minuten! Ongeveer een tiende van de oppervlakte van IJsland is bedekt met lava. Ingebed in deze contouren van het landschap en vaak met prachtig uitzicht op bergen of de zee volgen de golfbanen op IJsland zeer de trend van het hedendaagse golfbaandesign. Veel golfbanen op IJsland zijn gemaakt met minimale beïnvloeding van het bestaande landschap in harmonie met de natuur. Het bouwen van de golfbanen heeft zelfs bijgedragen tot het herstel van de vegetatie in het zandige landschap tussen de lavavelden. Het zal voor sommigen een verrassing zijn, dat er in vergelijking tot Schotland – ten opzichte van aantal inwoners – op IJsland twee keer zoveel golfbanen zijn, vijftien 18-holes golfbanen en wel vijftig 9-holes. De 18-holes golfbanen bevinden zich bijna allemaal in en rondom Reykjavík, dat wil zeggen in het Zuiden en Westen van IJsland, op één tot twee uur rijden van de hoofdstad.

Arctic Open in Akureyri, Noord-IJsland (19-22 juni 2019)

Het belangrijkste internationale toernooi is The Arctic Open, een 36 hole toernooi, dat ieder jaar eind juni in Akureyri plaats vindt. Er wordt volgens het Stableford puntensystem gespeeld, verdeeld over 2 dagen (nachten): 18 holes per dag. Je speelt in een prachtige omgeving rond de langste dag; het wordt dan niet echt donker op IJsland. De eerste dag worden random-groepjes gevormd, maar de tweede dag gaat volgens de scores. Aan dit toernooi kunnen zowel professionals als amateurs meedoen. De maximum handicap voor heren is 24 en voor dames 28. Er zijn verschillende categorieën (o.a. heren, dames, senioren 55+). Op de dag van aankomst kun je – indien je tijdig aanwezig bent – een oefenronde spelen. Het gerenommeerde Golfers Handbook van de Royal Ancient Golf Club of St. Andrews schrijft: ”The most northerly course is the Akureyri Golf Club in Iceland which is situated 65° 40´ north of the Equator.” Het programma en de kosten voor deelname zijn nog niet bekend. Zodra dit wel zo is, komt deze informatie op de pagina te staan.

Deelname aan het Arctic Open toernooi kan door IJslandspecialist worden verzorgd. Wie deelname aan het toernooi wil combineren met een verlenging van een aantal dagen of weken op IJsland adviseren we graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Deel deze pagina:

  • Golfbaan Akureyri
  • Golf op de Westmaneilanden
  • Golfen bij Kirkjubæjarklaustur

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »