Vissen op IJsland - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen

Vissen op IJsland

Vissen op IJsland

Vissen op IJsland is voor iedere sportvisser het neusje van de zalm: schone lucht, adembenemende landschappen, rivieren en meren met zalm, beekridder en forel zijn slechts enkele ingrediënten van een onvergetelijke ervaring. Je kunt voor alles bij ons terecht, van alleen een visvergunning of een dagexcursie tot een complete visreis. Terwijl jij een dag gaat vissen, kunnen we voor je medereiziger(s) indien gewenst in onderling overleg een alternatief programma samenstellen (excursie, paardrijden, dagje Reykjavík, enz.).

Het visseizoen op IJsland begint in sommige forelrivieren en enkele meren al in april. Maar voor de meeste visrivieren en meren loopt het visseizoen voor forel en beekridder van mei tot eind september. Voor zalm is het visseizoen iets korter: van half juni tot eind augustus met als beste (en ook duurste) periode de laatste 2 weken van juli en de eerste 2 van augustus. Hierop zijn een paar uitzonderingen. De beste zalmrivieren liggen in het zuidwesten en noorden van IJsland. Met name voor zalmvergunningen geldt dat ze ruim van tevoren moeten worden aangevraagd. Wie zijn of haar eigen visuitrusting meeneemt, dient deze thuis of tegen betaling bij aankomst te (laten) desinfecteren. Ook laarzen en waadbroeken vallen onder deze regel. Soms kun je ter plekke een visuitrusting huren.

Viskaart

Voor relatief weinig geld is bij ons een viskaart te koop waarmee je één jaar op 36 meren en rivieren kunt vissen door heel IJsland. Sommige meren zijn het hele jaar open, maar de meeste zijn open van 1 mei tot eind september. Deze viskaart is ideaal voor wie een auto heeft gehuurd en gaat kamperen, een autorondreis maakt of met eigen camper naar IJsland gaat. Wanneer je een standaard autorondreis maakt, adviseren we je op een of meer plekken een extra overnachting in te plannen om tijd over te houden voor het vissen. Wij adviseren je daarbij graag.

Wie een viskaart koopt, ontvangt van enkele belangrijke vislocaties een Nederlandstalige tekst met informatie. Verder is er op www.veidikortid.is een Engelstalige tekst van alle locaties te vinden. De viskaart kost in 2019 waarschijnlijk ongeveer € 55 (7900 ISK).

VKORTID2015nlowrez-01

Deel deze pagina:

  • Papegaaiduiker Foto: Jerry Stoker
  • Vissen na de walvissafari bij Arctic Seatours Foto: Cindy Pisa
  • Harenmuseum
  • Zeevissen vanuit Reykjavík
  • Zeevissen

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »