ethiek test
Je reiswensen

Ethiek

Privacy

Uw persoonlijke gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet met derden gedeeld.
Privacybeleid kun je hier terugvinden.

Klimaatwijs op reis?

Een gezonde natuur is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een onvergetelijke vakantie. Daarom ondersteunt IJslandspecialist het initiatief van de stichting Trees for Travel. Zoals u weet, produceren vliegtuigen en andere vervoermiddelen broeikasgassen. Met uw bescheiden bijdrage zorgt Trees for Travel gegarandeerd voor de aanplant en het herstel van bossen om deze schadelijke effecten van uw reis te compenseren. De bomen nemen het broeikasgas CO² op en geven er zuurstof voor terug. Er worden voldoende bomen geplant om ook de effecten van de andere uitgestoten broeikasgassen te neutraliseren.
Duizenden vakantiegangers, maar ook medewerkers van bedrijven, van ministeries en ontwikkelingsorganisaties, reizen zo Klimaatneutraal.
Trees for Travel is een zelfstandige, onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk. Uw bijdrage moet zoveel mogelijk ten goede komen aan het bos en de lokale bevolking. Er zijn op deze wijze al bossen geplant in Oeganda, Maleisië, Mali en Ecuador. De lokale bevolking profiteert van het natuurherstel, de producten uit het bos en de werkgelegenheid.

Ook klimaatwijs op reis? Kijk voor meer informatie op de website www.treesforall.nl

Kwetsbare natuur

IJsland is een indrukwekkende natuur-bestemming. Dat willen wij graag zo houden, ook voor volgende generaties. U bent daarbij als vakantieganger een onmisbare schakel. Blijf daarom op de paden, rijdt niet off-road (bandensporen kunnen tot grote erosieproblemen leiden), gebruik afbreekbare zeep, kampeer niet op kwetsbare stukjes natuur, pluk geen zeldzame plantjes, neem geen bijzondere stenen en/of fossielen mee naar huis en laat geen afval achter in de natuur (ook geen toiletpapier).

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »