Je reiswensen

Even voorstellen…

Welkom bij IJslandspecialist, al ruim 20 jaar hét toonaangevende reisbureau voor iedereen die op vakantie wil naar IJsland!

Wij zijn een kleine reisorganisatie die gespecialiseerd is in IJsland en als echte IJslandliefhebbers kunnen wij je als geen ander adviseren over dit fascinerende land met zijn unieke, ongerepte natuur en bijzondere vulkanische verschijnselen.

Waarom boeken bij IJslandspecialist?

Wij verzorgen individuele autorondreizen, groepsreizen, paardrijdvakanties, wandelreizen, rondreizen met Super Jeeps, noorderlichtreizen, excursies en nog veel meer. Ons uitgangspunt is: reizen in een rustig tempo en zo veel mogelijk van je omgeving ontdekken. Of je nu in de zomer of in de winter naar IJsland gaat: wij kunnen je precies vertellen welke plekken je echt niet mag overslaan.

Wij hebben allemaal zeer veel ervaring met reizen op IJsland en zijn daarom ook gespecialiseerd in het samenstellen van reizen op maat. Ook voor het vervoer naar en op IJsland ben je bij ons aan het juiste adres. Zo boeken wij graag jouw vlucht, vrachtboot- of veerbootovertocht naar IJsland en kun je ook voor autohuur, camperhuur en binnenlandse vluchten bij ons terecht. Daarnaast hebben wij ook een ruim assortiment aan boeken over IJsland, de beste landkaarten en andere leuke artikelen. Kortom: wij helpen je graag met alle aspecten van jouw droomreis naar IJsland!

Als je je reis boekt bij IJslandspecialist krijg je een uitgebreid informatiepakket met daarin onder andere de Dominicus-reisgids ‘IJsland’ (bij boekingen vanaf € 1.500), een gedetailleerde routebeschrijving met veel tips voor onderweg plus nog veel meer handige informatie en brochures die specifiek op jouw reis afgestemd zijn.

Wanneer je nog vragen hebt of nog niet precies weet wat je wilt, kun je bellen met 010-7144453 of mailen naar info@ijslandspecialist.nl. Tevens kun je een afspraak maken om langs te komen op ons kantoor (alleen op werkdagen en bij voorkeur ‘s morgens). Klik hier voor meer informatie over een adviesgesprek en voor advies op maat.

Robbert (rechts)

Eigenaar/Directeur van:
CREATING STORIES  (hier vind je de reizen van al onze bestemmingen)
IJSLANDSPECIALIST (hier vind je de reizen én onze gedetailleerde kennis over IJsland)
CANADAREIZEN (hier vind je de reizen én onze gedetailleerde kennis over Canada)

Specialisme: alle bestemmingen

IJsland heeft mijn hart gestolen, al jaren geleden en omdat we IJsland ook zo vaak bezoeken, is het eigenlijk een beetje een tweede thuis geworden. Komende zomer ga ik met Barbara en de kinderen IJsland weer lang bezoeken, maar in februari maak ik samen met Manuel even een korte trip, om nog wat van de winter te genieten en hopelijk weer het Noorderlicht te zien. Wat een spektakel blijft dat toch.
Maar intussen hebben we meer bestemmingen gevonden waar we ons hart aan hebben gegeven, want ook Groenland, de Faeröer en Canada zitten nu in ons portfolio.
Afgelopen september waren Manuel en ik op Groenland en we hebben ook daar weer extreem genoten. Wat een geweldige spectaculaire natuur! Doordat je je er eigenlijk alleen kunt verplaatsen per boot, vliegtuig, helikopter en (in de winter) hondensledes is een bezoek aan Groenland een totaal andere vakantie dan de meeste mensen gewend zijn, maar het is het dubbel en dwars waard om eens te ervaren. Ik hoop komende zomer ook een paar dagen Groenland in onze reis te kunnen inbouwen. In mei staat een reis naar Canada op stapel! Lekker met de 1 rondtoeren door British Columbia, genieten van de weergaloze natuur, vissen in de enorme meren en hiken door de dichte bossen. Als het weer het toelaat wil ik ook nog een rondje golfen, maar meestal vind ik daar de tijd niet voor.

Zoals je leest, geniet ik van het werken bij IJslandspecialist. Elke dag ga ik weer met plezier aan de slag om met de andere collega’s bij IJslandspecialist mensen blij te maken met een reis naar IJsland, de Faeröer, Canada of Groenland!

Hier kun je meer lezen over mijn reizen:

Reisblog IJsland 2014
Reisblog Canada 2016
Reisblog IJsland 2017
Reisblog Oost-Canada en de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika 2018

 

Manuel (links)

Eigenaar/Directeur van:
CREATING STORIES  (hier vind je de reizen van al onze bestemmingen)
IJSLANDSPECIALIST (hier vind je onze gedetailleerde kennis over IJsland)
CANADAREIZEN (hier vind je onze gedetailleerde kennis over Canada)

Specialisme: alle bestemmingen

Samen met Robbert ben ik eigenaar van CREATING STORIES, IJSLANDSPECIALIST EN CANADAREIZEN. Ik houd me voornamelijk bezig met productontwikkeling: bestaande reisproducten beter maken en nieuwe producten ontwikkelen die op ons verlanglijstje staan.

Mijn favoriete plek? Dat is niet zozeer één bestemming, maar meer de verscheidenheid en de veelzijdigheid van een natuurbestemming. In ieder land kom ik wel iets tegen waardoor ik er een volgende keer weer naar toe terug wil. Door langer in te zoomen op een gebied creëer ik een gevoel van thuiskomen, je beleeft de reis dan als een local. Canada, IJsland, Groenland en de Faeröer zijn bijzondere plekken op de wereld die mij een gevoel van thuiskomen geven. Bestemmingen waar ik alleen, met collega’s of met mijn gezin meteen mijn koffers voor wil pakken en naartoe zou willen gaan. Wat is onze wereld toch adembenemend mooi!

Onze reiservaringen hebben we verpakt in de reizen in de brochure. Laat je inspireren!

Hier kun je meer lezen over mijn reizen:

Reisblog Canada 2016
Reisblog New York 2016
Reisblog westkust Verenigde Staten van Amerika 2018

barbaraBarbara

Specialisme: IJsland, Canada, Faeröer

Ik hou me bij IJslandspecialist bezig met de marketing en de Duitstalige markt (www.islandspezialisten.de). Inmiddels draait mijn leven voor een groot gedeelte om IJsland. Na een studie aan de Hogere Hotelschool in Scheveningen en omzwervingen in verschillende bedrijfstakken heb ik vijf jaar geleden de stap genomen om bij mijn man Robbert te gaan werken. En wat een heerlijke keuze was dat!

IJsland was voor mij toen nog helemaal nieuw, maar al direct bij het eerste bezoek voelde het als ‘thuis’. Veel bezoeken verder kan ik nu uit ervaring zeggen dat IJsland mij nooit verveelt, in geen enkel seizoen! Mijn hart en hersenen openen zich, ik krijg nieuwe ideeën en voel me vrij. Hetzelfde gebeurt bij onze vier kinderen en in het bijzonder bij Julius. Tijdens ons bezoek in de herfstvakantie van 2013 was hij bij aankomst gewoon emotioneel van blijdschap over het weerzien met ‘zijn’ IJsland. Zodra mogelijk moesten we bij een met mos begroeid lavaveld stoppen, zodat hij IJsland echt kon voelen. Een mooi moment!

En dat is ook voor mij IJsland, het gaat diep zitten. De prachtige natuur, de bijzondere mensen, de mooie muziek, de verwarmde buitenzwembaden, wij willen er steeds weer naar terug! Deze zomer vertrekken we met z’n zessen weer voor vier weken naar IJsland en we zullen ditmaal vooral naar het noorden en oosten gaan. Onze 40 jaar oude Chevrolet Suburban zal met de vrachtboot door rederij Samskip vervoerd worden. Net zoals in 2012 zullen we weer een blog van de reis bijhouden, die via onze website te bereiken zal zijn. We hebben er al enorm veel zin in!

Tijdens onze gezinsreizen schrijf ik altijd een reisblog. Veel plezier met lezen en kijken!:

Reisblog IJsland 2014
Reisblog Canada 2016
Reisblog IJsland 2017
Reisblog Oost-Canada en de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika 2018

DSC_3363Linda

Al zeven jaar werk ik met veel plezier bij IJslandspecialist en ik ben verantwoordelijk voor de boekhouding en de administratie. Het is heerlijk om in een groeiend bedrijf te werken en het voorrecht te hebben om meerdere malen per jaar dit prachtige, indrukwekkende eiland te bezoeken.

Elke keer als ik mijn bagage pak om naar IJsland te gaan, krijg ik thuis standaard de vraag van mijn kids: mogen we mee in je koffer? Het is echt niet dat we nooit op vakantie gaan, maar IJsland heeft dus ook op kinderen een magnetische werking. Hopelijk gaat hun wens om terug te gaan volgend jaar in vervulling. Mijn eigen wens om naar het noorden van IJsland te gaan, ging afgelopen juni in vervulling! Samen met mijn vijf vrouwelijke collega’s een famtrip op IJsland! Tien dagen in hoog tempo het eiland rond, waarbij het noorden voor mij dus onontgonnen gebied was en wat heeft het dubbel en dwars aan mijn verwachtingen voldaan. De reis er naar toe was al heel speciaal, omdat het nog redelijk winterse weer de rendieren vanuit het hoogland naar de kustgebieden dwong op zoek naar voedsel. Al rijdend op de rondweg zagen we op één dag 19 (!) kuddes rendieren, echt mooi en zo dichtbij!

Een ander hoogtepunt tijdens onze trip was de walvisexcursie bij Dalvík. Met prachtig weer het fjord verkennen op zoek naar walvissen. Dat kostte weinig moeite… vlak naast onze boot werd er gespeeld en ook nog gesprongen door twee jonge bultruggen! Een onbeschrijflijk mooie ervaring.

Uiteraard hebben Mývatn en alle (soms verborgen) schatten er omheen een onuitwisbare indruk gemaakt. Dichter bij de vulkanische krachten in de aarde kun je niet komen tijdens een wandeling op en rond de Leirhnjúkur. Sla deze echt niet over als je in het noorden bent.

Al met al genoeg redenen voor mij en wellicht ook voor jou om het noorden te gaan ontdekken met de familie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMarieke

Specialisme: IJsland en De Faeröer

Sinds 1 juni 2014 ben ik werkzaam bij IJslandspecialist. Vele jaren ben ik werkzaam geweest op een reisbureau en ik heb gelukkig al veel mogen reizen over de aardbol. Als liefhebber van natuurbestemmingen is IJsland natuurlijk één van de favorieten!

Inmiddels heb ik de kans gekregen om twee keer dit mooie land te bezoeken. Eerst in november 2014 met een Noorderlichtgroepsreis naar Noord-IJsland, echt een zeer bijzondere ervaring. Maar liefst drie keer het Noorderlicht gespot, wat een geluksvogels waren wij! Maar buiten dit is het noorden ook zeker de moeite waard om in de winter te bezoeken, met zeer specifieke kenmerken rondom het meer bij Mývatn, zoals het vulkanische deel, lavavelden en hete bronnen. Ook vond ik de eerste kennismaking met de noordkust met karakteristieke kleine vissersdorpjes en opvallend veel musea echt zeer de moeite waard.

In juni 2015 mochten wij met alle zes dames van kantoor naar IJsland afreizen voor een rondtrip van 10 dagen, nu met een huurauto en Barbara als topchauffeur! Wel grappig om te ervaren dat het weer in IJsland toch wel heel grillig is. In november lag er nauwelijks sneeuw en hebben wij dus niet het ‘echte’ winterwonderland kunnen ervaren (hoewel het aanschouwen van het Noorderlicht dit natuurlijk helemaal heeft gecompenseerd), terwijl er in juni op een aantal plekken juist verse sneeuw was gevallen, waardoor wij soms het gevoel hadden dat we in de winter op reis waren. Maar wat hebben we veel moois gezien. Natuurlijk alle bezienswaardigheden zoals de Golden Circle en vele watervallen en gletsjers, maar de echte hoogtepunten waren voor mij toch wel alle fauna die we gespot hebben: rendieren, zeehondjes, heel veel IJslandse paarden en schapen, papegaaiduikers en bultruggen! Om nooit meer te vergeten!

Lees HIER over mijn reis naar De Faeröer.

Idytest

Specialisme: IJsland en Spitsbergen

Vanaf 1 maart 2016 heb ik me mogen aansluiten bij de ervaren IJslandspecialisten. Na het afronden van mijn studie Marketing en Communicatie binnen Toerisme en Recreatie was ik erg enthousiast toen ik te horen kreeg dat het team me er graag bij wilde hebben. Voor mij een grote stap met het verhuizen naar de andere kant van Nederland, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad en ik voel me al helemaal thuis op kantoor. Mijn collega’s hadden mij al snel aangestoken met het IJsland-virus. Des te meer keek ik uit naar het zelf ervaren van al het moois dat IJsland te bieden heeft. Oktober 2016 heb ik samen met Yvonne de ‘zeer complete noorderlicht groepsreis’ gedaan. De ultieme hoogtepunten van de reis waren voor mij vooral al die enorme watervallen, de spuitende Strokkur, het met ijsblokken bezaaide strand bij het Jökulsárlón en natuurlijk het zien van het Noorderlicht bij Kirkjubaejarklaustur!

Lees HIER mijn reisverhaal van de Noorderlichtgroepsreis die ik samen met Yvonne maakte.

paulPaul

Onze systeembeheerder én IJslandspecialist!

IJsland… wie wil er niet heen? Ik steven al af op mijn twintigste bezoek aan dit prachtige eiland en er is geen moment dat ik denk: hierna niet meer… Altijd weer dat gevoel van thuiskomen, je welkom geheten voelen door de natuur, hoe onbarmhartig deze ook soms kan zijn. Elke keer bezoek ik wel wat nieuws, maar ik ga ook altijd wel langs bekende plekken. Dat is voor mij de kracht van de herbeleving. Dezelfde dingen zien, maar met ander licht, met ander weer, in een ander seizoen. En steeds weer maak ik grote aantallen foto’s in de hoop om beelden mee naar huis te nemen, maar vaak gaat het meeste mee tussen de oren… niet alles is kennelijk op foto’s vast te leggen.

Deze keer ga ik weer in september en zijn het de herfstkleuren die altijd weer indruk maken, maar als ‘watervalverslaafde’ kom ik in elk seizoen wel aan mijn trekken. Zo staat deze keer de Dynjandi in de Westfjorden weer op de planning, weliswaar voor mij een aardige klim naar boven, maar meer dan de moeite waard! Ook wil ik de Ófærufoss in het Eldgjá gebied zien te bereiken, die ik voor het laatst in 1997 bezocht.

Maar IJsland biedt veel meer dan watervallen; de veelzijdigheid van dit land is een hoogtepunt op zich. De steeds weer wisselende beelden tijdens een wandeling of autorit blijven ongekend boeiend. En eind september is er ook weer veel kans op het Noorderlicht, dat elke keer weer een diepe indruk achterlaat. Dat zijn prachtige dingen om met anderen te delen…

Deel deze pagina:


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »