Reserveringsinformatie - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen

Reserveringsinformatie

Adviesgesprek

Wanneer je nog vragen heb, nog niet precies weet wat je wilt of wanneer je je reisplannen door ons wilt laten toetsen, kun je met al je vragen bellen of een afspraak maken om langs te komen op ons kantoor (alleen op werkdagen). Voor een adviesgesprek rekenen wij eenmalig € 75. Deze kosten worden niet berekend als je je reis ter plekke bij ons boekt (dit geldt ook voor je reis naar de Faeröer, Canada of Groenland). Boek je je reis (onverhoopt) niet via ons, dan dient het bedrag bij je bezoek aan ons contant te worden voldaan. Mocht je niet meteen op kantoor kunnen beslissen maar wel wat later, dan brengen wij de € 75 op de reisfactuur in mindering en hoef je het dus ook niet te betalen. Wij nemen tijdens het gesprek uitgebreid de tijd om al je vragen en reisplannen te bespreken (reken op 1,5 uur) en dit doen wij uiteraard met veel enthousiasme en plezier!

Reserveren

Wanneer je precies weet wat je wilt, kun je telefonisch, per email of online via onze website reserveren. Lees om misverstanden te voorkomen, vóór je reserveert, eerst aandachtig alle beschikbare informatie over je reis door (vluchttijden, wat wel en niet is inbegrepen, enz.)!

Wij hebben voor een reservering de volgende gegevens van je nodig:

  • reisgegevens (liefst ook 2de keus voor vertrek- en terugreisdatum);
  • je volledige naam (m/v) en die van eventuele medereizigers (m/v); geef altijd je naam en alle voornamen op, zoals deze in je paspoort of op je identiteitskaart staat vermeld! Wanneer je een auto huurt op IJsland, willen we graag weten wie er gaat rijden als (hoofd)bestuurder. De creditcard, waarvan een kopie als borg dient voor de autoverhuurder, moet op zijn/haar naam staan.
  • je paspoortnummer en die van eventuele medereizigers, wanneer je met de veerboot naar en/of van IJsland wilt
  • het merk, type en kenteken, afmetingen (lengte x breedte x hoogte) van je voertuig indien deze met de veerboot of de vrachtboot naar IJsland gaat (voor de vrachtboot willen we ook nog graag het gewicht en het chassisnummer hebben)
  • je geboortedatum en die van eventuele medereizigers
  • je huisadres, (mobiele) telefoonnummer en evt. emailadres
  • naam en telefoon van een thuisblijver (voor noodgevallen)
  • eventuele bijzonderheden (bijv. vegetariër)
  • wel of geen annulerings- en/of reisverzekering (wel raadzaam)

Let op: een reservering is onder voorbehoud van beschikbaarheid bindend en kan dus niet meer kosteloos worden geannuleerd, ook niet wanneer de reservering mondeling is gemaakt.

Na reservering ontvang je een schriftelijke bevestiging, tevens factuur. Wanneer je langer dan 8 weken voor vertrek boekt, dien je 20% (voor bootboekingen van Smyril Line is dat 25%) aan te betalen van de reissom plus de eventuele premie van de annulerings-, reis- en afkoop eigen risico verzekering plus de reserveringskosten plus de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds te voldoen. Het restantbedrag dient uiterlijk 8 weken voor vertrek te worden voldaan. Boekingen binnen 8 weken vóór vertrek betaal je in één keer.

Reserveringskosten

Eenmalige reserveringskosten per boeking pakketreis (woonachtig in Nederland)

€ 35

Eenmalige reserveringskosten losse excursies tot € 500

€ 70

Eenmalige reserveringskosten losse excursies € 500 of meer

€ 35

Extra kosten Last-minute-boeking (minder dan 16 dagen voor vertrek)

€ 35

Evt. eenmalige op-maat-toeslag (bij zelf samengestelde autorondreis)

€ 60

Eenmalige reserveringskosten per boeking pakketreis (woonachtig buiten Nederland)

€ 45

Wijzigings- en/of verlengingskosten direct na boeking, tenzij anders vermeld

€ 30

Wijzigen van accommodatie direct na boeking kost per overnachting
(vluchten kunnen na reservering of ticketing vaak niet meer worden gewijzigd!)

€ 5

Reisdocumenten

Je moet in het bezit  zijn van een paspoort of Europese identiteitskaart, die nog tot 3 maand na terugkeer geldig is. Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen en bij je dragen van de benodigde reisdocumenten bij vertrek en tijdens de reis. Reizigers die niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit bezitten, dienen bij hun ambassade of consulaat te informeren naar hun benodigde grensdocumenten.

Uitgebreid informatiepakket en de Dominicus reisgids

Een goede voorbereiding en juiste informatie vooraf dragen zeker bij tot het welslagen van een reis. Bovendien is voor menigeen de voorpret een niet onbelangrijk element van de reis. Daarom ontvangt iedereen die bij ons een reis naar IJsland boekt tijdig een uitgebreid informatiepakket. Bovendien ontvang je bij een reservering van minimaal € 1.500 gratis de geheel vernieuwde Dominicus-reisgids IJsland.
1 informatiepakket per boeking. Een extra informatiepakket kan worden bijbesteld à € 40.

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »