El Chaltén (Monte Fitz Roy) - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen

El Chaltén (Monte Fitz Roy)

MONTE FITZ ROY

Monte Fitz Roy staat ook wel bekend als Cerro Fitz Roy of Cerro Chaltén. Deze 3.375 meter hoge bergpiek is de hoogste top van de granieten pieken in Parque Nacional Los Glaciares, in het Argentijnse Patagonië. De bergpiek ligt echter exact op de grens tussen Argentinië en Chili.

Patagoniëspecialist 

Fitz Roy, een Engelse marine-officier die dienst deed aan boord van de HMS Beagle, de boot van Charles Darwin’s beroemde reis.

Fitzroy torent hoog uit boven de Argentijnse vlaktes en het zuidelijke ijsveld, samen met de nabijgelegen bergen: Cerro Poincenot, Aguja Rafael en Aguja Saint Exupery. Deze bergpieken zijn gelegen nabij de Cerro Torre, buiten het dorpje El Chalten, dat vanuit El Calafate bereikbaar is met de bus.

Bergbeklimmen
Monte Fitz Roy is misschien niet zo heel erg hoog met zijn 3.375 meter, in de Himalaya zijn de pieken tenslotte twee keer zo hoog, toch is hij niet zo makkelijke te bedwingen voor bergbeklimmers. Dit komt door de vrijwel verticalen granieten flanken en je zult van goeden huize moeten komen om deze pieken te beklimmen. Het zeer onvoorspelbare weer is een extra moeilijkheidsgraad. Het beklimmen van de berg is dan ook alleen in de zomermaanden van december tot en met februari aan te raden, maar ook dan is het niet zeker dat de weersomstandigheden de klim toelaten…

Wandelen bij Monte Fitz Roy
Gelukkig kun je ook gewoon wandelend de Monte Fitz Roy bewonderen. Het is een zeer populair gebied voor wandelaars. De verschillende (dag)wandelingen vertrekken vanuit El Chalten. Populaire bestemmingen zijn Laguna de los Tres, Laguna Torre en de niet-technische beklimming van de nabijgelegen Cerro Electrico.

Bereikbaarheid
De meeste reizigers naar El Chalten reizen met de bus vanuit El Calafate. De reden hiervoor is dat in de stad veel voorzieningen beschikbaar zijn, zoals accommodatie en lokale touroperators.

Ben je geïnteresseerd? Antonia vertelt er meer over tijdens de informatieavond op vrijdag 19 januari. Meld je HIER aan.

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »