Je reiswensen

Walvissen spotten

Mensen die tijdens hun reis het zuiden van IJsland bezoeken en niet langs het noorden komen, hebben de mogelijkheid om vanuit Reykjavík een walvisexcursie te doen. Kom je echter ook langs het noorden, dan zijn er meerdere mogelijkheden. Vanuit drie verschillende plaatsen in Noord-IJsland worden walvisexcursies georganiseerd, namelijk vanuit Húsavík, Dalvík en Hauganes. Húsavík staat bekend als de ‘walvishoofdstad’ van het noorden en de excursies vanuit Húsavík zijn dan ook zeer populair. De gezellige haven met restaurantjes en allerlei toeristische winkeltjes zijn met name in de zomer drukbezocht. De excursies die vanuit Dalvík en Hauganes worden georganiseerd, zijn wat kleinschaliger van aard, met kleinere boten en kleinere groepen mensen. Bij de excursies vanuit zowel Dalvík als Hauganes wordt ook een moment genomen om zelf de hengels uit te slaan en om een lekker visje te vangen. Kinderen vinden dit vaak erg leuk!

Kijk hier voor onze verschillende walvisexcursies.

 

Deel deze pagina:


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »