Hallormsstaður - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen

Hallormsstaður

Bij Hallormsstaður, aan de oostzijde van de brede Lagarfljót rivier, vind je het grootste bos van IJsland. Het bos beslaat ongeveer 1800 hectare en er komen meer dan 50 verschillende boomsoorten voor, waaronder de Russische lariks, die met 20 meter hoog de hoogste boom van IJsland is. In 1903 is men hier begonnen met het planten van veel verschillende soorten buitenlandse boomsoorten om te zien welke van deze soorten het beste bestand zouden zijn tegen de IJslandse omstandigheden. In het bos, dat overigens zeer on-IJslands aanvoelt, staan meerdere wandelroutes aangegeven. Een mooie wandeling door het bos brengt je bij de Lambafoss waterval. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan het bomenmuseum dat zich hier bevindt.

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »