Seyðisfjörður (veerboot) - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen

Seyðisfjörður (veerboot)

Seyðisfjörður is een vissersplaatsje met ongeveer 650 inwoners in de oostelijke fjorden van IJsland. Je vindt het in het diepste puntje van de 17 kilometer lange fjord Seyðisfjörður. Voor veel bezoekers van IJsland die met hun eigen auto reizen, is dit de eerste kennismaking met het vasteland van IJsland, omdat hier de veerboot van Smyril Line vanuit Denemarken en de Faeröer aanlegt. Seyðisfjörður is omgeven door hoge, steile bergen en langs de weg tussen Seyðisfjörður en Egilsstaðir iets verder landinwaarts zie je ook ‘s zomers vaak nog restjes sneeuw langs de weg liggen. Door de hoge bergen is de zon ‘s winters ongeveer twee maanden lang niet te zien vanuit Seyðisfjörður.

Je vindt in Seyðisfjörður verschillende faciliteiten, zoals een informatiecentrum voor toeristen, een zwembad, camping, jeugdherberg en twee hotels. Ook bestaat de mogelijkheid om een kajaktocht te maken. Het meest opvallende gebouw in Seyðisfjörður is waarschijnlijk het charmante blauwe kerkje, waar op woensdagavonden tijdens de zomermaanden regelmatig concerten worden gehouden.

Kijk hier voor meer informatie over reizen naar IJsland met de veerboot Smyril Line.

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »