Reykholtsdalur e.o. - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen

Reykholtsdalur e.o.

Reykholtsdalur is een vallei in West-IJsland ten oosten van de plaats Borgarnes met verschillende interessante bezienswaardigheden.

In de vallei ligt het plaatsje Reykholt, waar de bekende IJslandse schrijver en politicus Snorri Sturluson heeft gewoond  en later ook werd vermoord. Zijn boerderij en het warme bad waar hij in baadde (Snorralaug), is toegankelijk voor publiek.

Het hetebronnengebied Deildartunguhver is qua volume de grootste heetwaterbron van Europa. Per seconde produceert de bron ongeveer 180 liter met een temperatuur van bijna 100°C. Een deel van het water wordt via pijpleidingen vervoerd naar Borgarnes (34 km verderop) en Akranes (64 km verderop), waar het voornamelijk voor de verwarming van huizen en zwembaden wordt gebruikt.

Iets verder landinwaarts in het gebied van de Borgarfjörður vind je een aantal watervallen: Hraunfossar (‘Lavawatervallen’) en Barnafoss (‘Kinderwaterval’). Bij de één kilometer lange watervallen Hraunfossar valt het water van onder een lavaveld in het azuurblauwe water van de rivier Hvítá. De Barnafoss ontleent zijn naam aan een volksverhaal, waarin twee ondeugende kinderen zijn verdwenen en waarschijnlijk in de rivier zijn verdronken, waarna hun moeder eigenhandig de natuurlijke brug over het water heeft afgebroken.

Deel deze pagina:


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »