Vestmannaeyjar (Westmaneilanden) Archives - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen

IJsland » Zuid-IJsland » Vestmannaeyjar (Westmaneilanden) (8 reizen)

De eerste Noren die zich op IJsland vestigden, brachten Keltische slaven met zich mee. Een van hen, Hjörleifur Hróðmarsson werd een jaar na aankomst door zijn eigen slaven vermoord waarna deze vluchtten naar een groepje eilanden voor de zuidkust om te ontsnappen aan vervolging. Maar ze bleven niet ongestraft, Ingolfúr Arnarson (eerste inwoner van IJsland) kwam achter ze aan en vermoorde alle mannen op de eilanden. De slaven kwamen uit Ierland en in die tijd werd Ierland door de Noren gezien als het meest westelijk gelegen land. En zo kwamen de eilanden aan hun naam; eilanden (eyjar) van de Westmannen (Vestmenn).
Vestmannaeyjar (Westmaneilanden) X

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »