Budgetreis naar IJsland - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Budgetreis IJsland

« Terug naar het reisoverzicht

15 / 14
Prijs vanaf € 1619,-

Budgetreis IJsland

In slaapzakaccommodatie de schoonheid van IJsland beleven

Een budgetreis naar IJsland maakt een bezoek aan dit schitterende eiland ook toegankelijk voor mensen met een kleiner budget. De prachtige, ruige natuur, de fjorden, vulkanen, geisers, watervallen en talloze warme badjes maken IJsland natuurlijk tot een aantrekkelijke vakantiebestemming, zowel in de zomer als in de winter.

Met een budgetreis naar IJsland

Deze budgetreis naar IJsland is vrijwel identiek aan de 15-daagse autorondreis ‘Het beste van IJsland‘, alleen overnacht je in eenvoudigere accommodaties: zonder ontbijt en soms in je eigen slaapzak soms verplicht met gehuurd linnengoed, maar wel in tweepersoonskamers. Als je overnacht in hostels is er vaak een gezamenlijke keuken aanwezig en kun je zelf je maaltijden bereiden (hotels/guesthouses met slaapzakaccommodaties hebben vaak geen keuken). Als je genoegen neemt met eenvoudige accommodaties, maar wel veel van IJsland wilt zien, dan is dit de reis die goed bij je past.

Op pad met overnachtingen in budgetaccommodaties is IJsland net zo mooi!

Nadat je bent aangekomen op de luchthaven Keflavik, pik je de huurauto op en kun je als je wilt direct een bezoek brengen aan de Blue Lagoon. Vervolgens vertrek je richting Vogar, waar je overnacht. Van daaruit vertrek je de volgende dag om de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir, te gaan ontdekken. De route langs de zuidkust van IJsland brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss en prachtige zwarte stranden.

Langs deze route liggen een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden. Je rijdt door de ruige Oostfjorden en brengt ook een bezoek aan het nationale park Skaftafell en het eeuwenoude turfkerkje bij Hof. Op het ijsbergenmeer Jökulsárlón, heb je de mogelijkheid om een indrukwekkende boottocht te maken.

Op dag 8 heb je tijd om naar Húsavík te gaan voor een walvisexcursie en om onderweg de V-vormige kloof Ásbyrgi en de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, te bezoeken. Op dag 9 kun je bijvoorbeeld een excursie doen om ijsgrotten te bezoeken of de vulkaan Askja te bewonderen.

Kortom, de budgetreis naar IJsland is een geweldige manier om op een betaalbare manier de schitterende natuur van IJsland te kunnen bewonderen.

Op aanvraag kunnen wij ook de andere autorondreizen als budgetversie aanbieden. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van familiekamers met gereduceerde prijzen voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Vraag ons naar de mogelijkheden en een offerte op maat.

 

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

vliegveld Keflavík – Vogar
Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon en vervolgens rijd je verder naar Vogar, waar je zult overnachten (entree Blue Lagoon exclusief, reservering aanbevolen).

Dag 2:

Vogar – Selfoss/Hella
Vanuit Vogar begin je meteen met de beroemde Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je overnacht in de omgeving van Selfoss/Hella.

Dag 3:

Selfoss/Hella – Kirkjubæjarklaustur
De weg langs de zuidkust brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en Dyrhólaey. Je rijdt verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden. Ook kun je een kijkje nemen in het informatiecentrum van de Eyjafjallajökull en het volksmuseum bij Skógar. Overnachten in Kirkjubæjarklaustur.

Dag 4:

Kirkjubæjarklaustur – Höfn
Je kunt een wandeling maken in het nationale park Skaftafell en je bezoekt het eeuwenoude turfkerkje bij Hof en het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je de mogelijkheid hebt om een indrukwekkende boottocht te maken. Je overnacht in Höfn.

Dag 5-6:

Höfn – Egilsstaðir
Slingerend door de ruige Oostfjorden rijd je door naar Egilsstaðir, waar je een wandeling kunt maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður. Je verblijft twee nachten in Egilsstaðir. Op dag 6 is het mogelijk om een tocht te maken naar de 118 meter hoge waterval Hengifoss en/of een bezoek brengen aan de fjord Borgarfjörður Eystri.

Dag 7-9:

Egilsstaðir – Mývatn e.o.
Op dag 7 rijd je meteen door naar Mývatn. Hier kun je heerlijk zwemmen in de Mývatn Nature Baths en uitstapjes maken naar de geothermische krachtcentrale bij Krafla, het hetebronnengebied Námaskarð, de grillige lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters naast het Mývatn meer. Je overnacht drie nachten in de omgeving van Mývatn. Op dag 8 heb je tijd om naar Húsavík te gaan voor een walvisexcursie en om onderweg de V-vormige kloof Ásbyrgi en de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, te bezoeken. Op dag 9 kun je bijvoorbeeld een excursie doen om ijsgrotten te bezoeken of de vulkaan Askja te bewonderen.

Dag 10:

Mývatn – Skagafjörður
Je rijdt via de waterval Goðafoss en Akureyri langs de prachtige kust van Tröllaskagi naar je volgende overnachtingsplaats: Skagafjörður. Onderweg kun je nog een bezoek brengen aan Siglufjörður (met onder andere het haringmuseum) of een walvisexcursie doen vanuit Hauganes of Dalvík.

Dag 11:

Skagafjörður – Stýkkishólmur/Ólafsvík
Vandaag rijd je naar het schiereiland Snæfellsnes, waar je de berg Helgafell vlakbij Stykkishólmur kunt beklimmen. Je overnacht in de buurt van Stýkkishólmur/Ólafsvík.

Dag 12:

Stýkkishólmur/Ólafsvík – Borgarnes/Reykholt
Vandaag rijd je langs de kust van Snæfellsnes met de havenstad Ólafsvík, de gletsjervulkaan Snæfellsjökull, de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar, het idyllische haventje van Arnarstapi en de explosiekrater Eldborg. Overnachting in Borgarnes/Reykholt.

Dag 13:

Borgarnes/Reykholt – Reykjavík
Via de vallei Reykholtsdalur met daarin het historische plaatsje Reykholt, het hetebronnengebied Deildartunguhver en de schitterende watervallen Hraunfossar en Barnafoss, rijd je langs de fjord Hvalfjörður weer terug naar Reykjavík, waar je overnacht.

Dag 14:

Reykjavík e.o.
Dag 14 is vrij te besteden in Reykjavík. Je kunt bijvoorbeeld wandelen langs Perlan en de Hallgrímskerk, één van de vele musea bezoeken of een walvisexcursie doen. Een andere mogelijkheid is om naar de hete bronnen en de vogelrotsen van Krýsuvík te gaan. Ook is het mogelijk de hete bronnen van Hveragerði te bezoeken of om te gaan paardrijden.

Dag 15:

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

 • internationale vlucht v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 14 nachten in 2-persoonskamers zonder ontbijt
 • 14 etmalen autohuur inclusief CDW
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Bij deze reis vinden de overnachtingen in Reykjavik plaats in een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang, inclusief ontbijt. Buiten Reykjavík zijn de overnachtingen in hostels en guesthouses op een 2-persoonskamer met niet opgemaakte bedden, exclusief ontbijt. Dus je gebruikt tijdens de reis je eigen slaapzak.

Wat is niet inbegrepen
 • bij slaapzakaccommodatie alle maaltijden
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vanafprijs per persoon 2019

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, maken we graag een offerte op maat. In de meeste hostels mag je tegenwoordig niet meer alleen je eigen slaapzak gebruiken, maar wordt je verplicht om een lakenpakketten te huren. De prijs van het lakenpakket hebben wij al meegenomen in de prijs.

Deze zijn echter zeer geliefd, dus wacht niet te lang en wees er op tijd bij!

Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • Budgetreis naar IJsland
 • Paardrijdtocht in Zuid-IJsland

Bijzonderheden

De budgetreis met 14 overnachtingen heeft dezelfde route als Het Beste van IJsland. De vanafprijs per persoon is gebaseerd op budget / hostel accommodatie in een 2-persoonskamer met gedeelde douche en toilet. Prijzen zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid.


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »