Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 •  » Fotogroepsreis winters Zuid-IJsland (17-25 maart 2018)

« Terug naar het reisoverzicht

9 / 8
Prijs vanaf € 3472,-

Fotogroepsreis winters Zuid-IJsland (17-25 maart 2018)

Landschapsfotografen Joël Monster en Walter Spoor kennen de zuidkust op hun duimpje en leiden je naar de beste plekken.

Fotogroepsreis onder begeleiding van landschapsfotografen

9-daagse Fotoreis Winters IJsland van 17 t/m 25 maart 2018

De prijs op basis van een gedeelde 2-persoonskamer: € 3.472 per persoon
De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 476.

Veelzijdig IJsland
IJsland is een geweldige bestemming voor fotografen, want het is woest, leeg, heeft een zeer divers landschap en een grillig klimaat. Het land ligt op het breukvlak van het Noord-Amerikaans en Euraziatisch continent, waardoor het continu in beweging is en elk jaar met 1 tot 2 centimeter groeit. Op sommige plekken is die breuklijn ook zeer goed waar te nemen.

IJsland in de winter
De winter op IJsland is echter voor veel fotografen dé tijd om er naartoe te gaan. Door het winterweer kan het gebeuren dat het lijkt of het landschap uitgesneden is uit een zwart-wit film, zeker bij de zwarte stranden en basaltkliffen in het zuiden. Vaak zijn de watervallen bevroren en drijven er schotsen in de rivieren. Het niet-voorspelbare Noorderlicht is dan vaak de kers op de taart, want als de omstandigheden gunstig zijn, dan is dit een natuurverschijnsel dat zich niet laat vergelijken met welk ander verschijnsel dan ook.

Alle tijd om te fotograferen
Omdat het voor fotografen erg prettig is om in alle rust, zonder de druk van een grote groep die telkens moet verhuizen voor de volgende locatie, de zuidkust van IJsland te ontdekken, doet deze reis slechts drie locaties aan, buiten de laatste overnachting in Reykjavík, waar vanuit foto uitstappen gemaakt worden. Afhankelijk van het weer zullen we flexibel zijn om andere locaties te bezoeken indien dat meer fotokansen bied. Walter en Joël kennen de zuidkust op hun duimpje en leiden je naar de beste plekken.

Gletsjerwandeling & IJsgrotten excursie
We hebben een avontuurlijke excursie speciaal gericht op fotografen toegevoegd aan deze fotoreis om de natuurbeleving in Zuid-IJsland compleet te maken. Een zeer bijzondere ervaring met adembenemende natuurpracht. Wat deze excursie precies inhoudt lees je in het dagprogramma op dag 6.

Dagindeling
Overdag wordt er dus zoveel mogelijk tijd besteed aan fotografie, in de avond is er gelegenheid om de resultaten van de dag te bespreken. Maar ’s avonds wordt er natuurlijk, als de omstandigheden gunstig zijn, gezocht naar het Noorderlicht. Uiteraard moet er ook geslapen worden, maar als Aurora Borealis zich ’s nachts laat zien, is er een zogenaamd Northern Light Alert, waardoor je gewekt wordt om toch je slag te kunnen slaan.

De 9-daagse Fotogroepsreis in de winter wordt begeleid door Walter Spoor en/of Joël Monster, twee ervaren landschapsfotografen die via IJslandspecialist al menige winterreis op IJsland hebben doorgebracht. In ons kantoor hangt een constant wisselende expositie van hun winterfoto’s.

Meer informatie over Walter en Joël vind je hier.
Lees hier het reisverslag van Karin de Jonge. Zij ging in maart 2015 met deze reis mee.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zaterdag 17 maart:

Aankomst op IJsland
Vandaag vlieg je vanaf Schiphol naar Keflavík, waar je wordt opgehaald door Joël en/of Walter (afhankelijk van de groepsgrootte) en we met ruime voertuigen vertrekken naar de eerste accommodatie in Selfoss. Daar staat je een heerlijk IJslands welkomstdiner te wachten.

Zondag 18 maart:

Golden Circle
Deze dag wordt besteed om bij het breukvlak van Þingvellir, de geisers bij Geysir en de imposante waterval Gullfoss te fotograferen. Mochten de omstandigheden het toelaten brengen we ook een bezoek aan de kleine maar zeer fotogenieke Öxarárfoss waterval. Dit is een ‘must see’ gebied voor de landschapsfotograaf, zeker voor een eerste kennismaking met IJsland.

Maandag 19 maart:

Vík
De watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de gletsjers Eyjafjallajökull en Mýrdalsjökull staan vandaag op het programma. We proberen de zonsondergang te fotograferen op het zwarte strand bij Vík.
We plannen veel tijd in om dit spectaculaire deel van IJsland te ontdekken. Hier is ook alle ruimte om te schaven aan de kennis en kunde van de fotografen.

Dinsdag 20 maart:

Vík
Vandaag ga je vroeg aan de slag in en rond Vík, want we proberen de zonsopgang te pakken te krijgen. Je komt bij de puimsteenvelden onderweg naar de 120m hoge kaap Dyrhólaey, het gitzwarte strand en de basaltrotsen en –grotten.

Woensdag 21 maart:

Jökulsárlón
Vroeg in de ochtend rijd je in oostelijke richting naar het onderkomen dichtbij het ijsbergenmeer, onze uitvalsbasis voor de komende 3 dagen. Onderweg wordt er zodra zich er fotokansen aanbieden, gestopt om te fotograferen. Afhankelijk van de wegen zullen we ook een stop maken bij een van de uitlopers van de Vatnajökull gletsjer. We zullen geen enkele kans laten liggen, dus als de zon zich laat zien, gaan we elke avond de zonsondergang fotograferen.

Donderdag 22 maart:

Gletsjerwandeling & IJsgrotten excursie
Vandaag staat er een avontuurlijke excursie op de planning. Vroeg in de ochtend gaan we met superjeeps naar de Vatnajökull gletsjer. Vervolgens maken we een prachtige wandeling over de gletsjer waarbij we gaan genieten van schitterende uitzichten. Na een wandeling tussen de 45 en 60 minuten komen we aan bij een van de zeer afgelegen ijsgrotten die vanwege zijn ligging veel minder toeristisch is en waar we dus veel meer tijd hebben om in alle rust de adembenemende natuur onder de gletsjer te fotograferen. Uiteraard organiseren we deze excursie samen met een lokale partner en worden we begeleid door zeer ervaren IJslandse gidsen. Na de excursie proberen we nog een zonsondergang te pakken bij het kleine ijsmeer Fjallsárlón.

Vrijdag 23 maart:

Jökulsárlón
Vroeg opstaan en verder oostwaarts. Vandaag proberen we afhankelijk van het weer en de wegen nog een andere gletsjer uitloper van de Vatnajökull te fotograferen. Daarna vervolgen we ons richting het zeer fotogenieke Stokksnes voor een uitzicht op de 454m hoge berg Vestrahorn, waar we het laatste licht proberen te vangen. Mocht het ergens tijdens deze reis onbewolkt zijn en de noorderlichtvoorspellingen zijn ook gunstig, dan zullen we er uiteraard voor zorgen dat we op het juiste moment op de juiste plek staan.

Zaterdag 24 maart:

Reykjavík
In de ochtend rijd je rustig terug naar Reykjavík en is er gelegenheid om nog fotostops te maken bij bijzondere plekken die misschien al eerder in de reis zijn aangedaan, maar die het nogmaals fotograferen meer dan waard zijn. In Reykjavík komen we in de middag aan en is er tijd om wat door de stad rond te struinen. ’s Avonds staat er een afscheidsdiner op de planning, zodat je met je medefotografen de reis en de resultaten onder het genot van een glas wijn en een goed maal kunt evalueren.

Zondag 25 maart:

Vlucht naar huis
Helaas, het avontuur zit er weer op. Vol indrukken, nieuwe fotokennis en -kunde en beladen met foto’s wordt de thuisreis aangevangen.

 • directe vlucht met Icelandair inclusief alle belastingen, toeslagen en ticketingfee
  heen 17-03-2018 (vertrek 13:20 aankomst 15:30) en terug 25-03-2018 (vertrek 07:40 aankomst 11:40)
 • vervoer met twee 4WD voertuigen (zodat er een mogelijkheid is om te splitsen, indien gewenst)
 • professionele fotobegeleiding + coaching en feedback van een professioneel fotograaf
 • fotobesprekingen in de avonduren
 • welkomstdiner op de aankomstdag
 • 8 overnachtingen op 2pks met douche/toilet op de kamer
 • 7 dagen ontbijt, lunch en diner + ontbijt op de vertrekdag
 • gletsjerwandeling & ijsgrot excursie
 • informatie pfd voorafgaand aan de reis
 • terugkomdag ongeveer 2 maanden na de reis om elkaars resultaten te bekijken
Wat is niet inbegrepen
 • versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
 • persoonlijke uitgaven
 • eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

17-25 maart 2018

De prijs op basis van een gedeelde 2-persoonskamer: € 3.472 per persoon
De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 476.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • noorderlicht groepsreis
 • Groepsreis naar IJsland

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Deze reis is geschikt voor fotografen van elk niveau!
Door de kleine groep (max. 14 personen) is er veel persoonlijke aandacht van Walter Spoor en/of Joël Monster, de twee ervaren landschapsfotografen die de reis begeleiden.


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »