Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 •  » Fotogroepsreis Noord-IJsland (10-18 feb 2018)

« Terug naar het reisoverzicht

9 / 8
Prijs vanaf € 3720,-

Fotogroepsreis Noord-IJsland (10-18 feb 2018)

Het niet-voorspelbare Noorderlicht is in de winter de kers op de taart!

9-daagse Fotoreis Noord-IJsland van 10 t/m 18 februari 2018
De prijs op basis van een 2-persoonskamer: € 3.720 per persoon
De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 476,-

Het ongerepte noorden
Kijk om je heen en zie niets anders dan sneeuwvlaktes, kraters en bergen. Dit is het noorden van IJsland; puur en ongerept. Gelegen net onder de poolcirkel is de winter hier over het algemeen strenger dan in het zuiden van IJsland. Begin februari heeft IJsland bijna 2 uur minder zonuren dan in Nederland, maar het licht wat je dan hebt is door de lage zonnestand wel uitzonderlijk mooi, zeker in het noorden.
Spectaculaire deels bevroren watervallen, het beroemde meer Mývatn, weidse en ruige lavavelden en kleurrijke geothermische bronnen. Dit is slechts een kleine greep uit de vele hoogtepunten die het ongerepte noorden van IJsland te bieden heeft.

Vatnsnes en Mývatn
Omdat het voor fotografen erg prettig is om in alle rust, zonder de druk van een grote groep die telkens moet verhuizen voor de volgende locatie, het noorden van IJsland te ontdekken, doet deze reis slechts twee locaties aan, buiten de laatste overnachting in Reykjavík, waar vanuit foto-uitstappen gemaakt worden.

Tijdens deze reis concentreren we ons op de twee gebieden Vatnsnes en Mývatn. De eerste stop zal het schiereiland Vatnsnes zijn, waar we onder andere de bekende “drakenrots” Hvítserkur en de fotogenieke Kolufoss waterval zullen gaan fotograferen.

De tweede locatie waar we ons fotografisch gaan uitleven is het gebied rond Mývatn. Uiteraard zullen we uitgebreid de tijd nemen bij de bekende waterval de Goðafoss, die zeker in dit jaargetijde sprookjesachtig mooi is. De majestueuze Hverfell vulkaan, het altijd rokende geothermische gebied Hverir wat bezaaid ligt met kokende modderpotten en het Mývatn meer zelf, wat ’s winters vaak volledig dichtgevroren ligt, zullen we in verschillende lichtmomenten en vanuit diverse hoeken vast gaan leggen.

Dagindeling
Overdag wordt er dus zoveel mogelijk tijd besteed aan fotografie, in de avond is er gelegenheid om de resultaten van de dag te bespreken. Maar ’s avonds wordt er natuurlijk, als de omstandigheden gunstig zijn, gezocht naar het Noorderlicht. Uiteraard moet er ook geslapen worden, maar als Aurora Borealis zich ’s nachts laat zien,  is er een zogenaamd Northern Light Alert, waardoor je gewekt wordt om toch je slag te kunnen slaan.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zaterdag 10 februari:

Aankomst op IJsland
Vandaag vlieg je vanaf Schiphol naar Keflavík. Bij aankomst rijden we met twee ruime 4×4 voertuigen (afhankelijk van de groepsgrootte) in ongeveer 3 uur tijd meteen naar onze eerste accommodatie op Vatnsnes, hierdoor verliezen we de dag erna geen kostbare fotografietijd, waar je een heerlijk IJslands welkomstdiner staat te wachten.

Zondag11 februari:

Vatnsnes
We verblijven tijdens de eerste stop in een comfortabele accommodatie aan de rand van het schiereiland Vatnsnes. Onze fotografische onderwerpen hier zijn de 15 meter hoge in zee staande rots Hvítserkur en de relatief onbekende Kolufoss waterval, gelegen in de ruige Kolugljúfur kloof. Op het strand bij de Hvítserkur rots kunnen we ons ook uitleven met het fotograferen van de vele details zoals; zandlijnen, grote kleurrijke schelpen en verschillende aangespoelde zeewieren. De noorderlichtvoorspellingen zullen we uiteraard iedere dag goed in de gaten houden.

Maandag 12 februari:

Naar Mývatn
Na ons ontbijt vertrekken we richting onze tweede accommodatie, direct gelegen aan het schitterende Mývatn meer. De rit hiernaartoe duurt een paar uur, maar afhankelijk van het weer en de wegen, zullen we wanneer er zich fotokansen aanbieden, extra’s fotostops maken. We rijden deze dag door het schitterende gebergte van schiereiland Tröllaskagi, wat zeker in de winter adembenemend mooi is. Als de tijd het toe laat zullen we net voordat we aankomen bij Mývatn al een stop maken bij de Goðafoss waterval, die we later in de week ook nog zullen fotograferen.

Dinsdag 13 t/m vrijdag 16 februari:

Mývatn
De komende vier dagen zullen we het ongerepte gebied rondom Mývatn gaan ontdekken. Een gebied waar menig landschapsfotograafhart sneller van gaat kloppen. Het Mývatn meer wat ‘muggenmeer’ betekent, ligt in een zeer actief vulkanisch gebied omgeven door vele objecten van vulkanische oorsprong. De 312 meter hoge kegelvulkaan Hverfell (betekenis ‘hete-bronnen-berg’), heeft een diameter van bijna 1 kilometer en ligt omringt door prachtige lavavelden, wat het in de winter een prachtig grafisch onderwerp maakt. Het sterk naar zwavellucht ruikende maar mooie geothermische hete bronnen gebied Hverir, is dankzij de vele stoompluimen en borrelende slijkpoelen ook een ‘must see’ locatie.

De veelbesproken ruim 30 meter brede Goðafoss waterval mag tijdens een bezoek aan Noord-IJsland absoluut niet ontbreken. We zullen deze waterval van verschillende kanten en standpunten fotografisch benaderen.

Als de weersomstandigheden het toelaten willen we in een van deze dagen ook de schitterende Aldeyjarfoss en Dettifoss watervallen gaan bewonderen.

Zaterdag 17 februari:

Reykjavík
We hebben er voor gekozen om via Akureyri een binnenlandse vlucht te nemen naar Reykjavík in plaats van meer als 6 uur terug te moeten rijden. Deze vlucht duurt slechts 45 minuten. Er zal dus ook nog wat tijd over blijven om door Reykjavík rond te struinen om de nodige IJslandse souvenirs te kopen of gewoon een mooie wandeling te maken langs de kade van de oude haven. ’s Avonds staat er een heerlijk afscheidsdiner op de planning, zodat je met je medefotografen de reis en de resultaten onder het genot van een glas wijn en een goed maal kunt evalueren.

Zondag 18 februari:

Vlucht naar huis
Helaas, het avontuur zit er weer op. Vol indrukken, nieuwe fotokennis en -kunde en beladen met foto’s wordt de thuisreis aangevangen.

 • retourvlucht van Amsterdam naar Keflavik
 • binnenlandse vlucht van Akureyri naar Reykjavík
 • welkomstdiner op de aankomstdag
 • 7 dagen ontbijt, lunch en diner
 • ontbijt op de vertrekdag
 • 8 overnachtingen met douche/toilet op de kamer
 • coaching en feedback van een professioneel fotograaf
 • fotobesprekingen in de avonduren
 • vervoer ter plaatse
 • informatie pdf voorafgaand aan de reis
 • terugkomdag ongeveer 2 maanden na de reis om elkaars resultaten te bekijken

 

Wat is niet inbegrepen
 • versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
 • aankopen van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering

 

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

10 feb 2018 – 18 feb 2018

De prijs op basis van een 2-persoonskamer: € 3.720 per persoon
De toeslag voor een 1-persoonskamer is € 476,-

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • fotogroepsreis naar noord-ijsland

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Deze reis is geschikt voor fotografen van elk niveau!
Door de kleine groep (max. 142personen) is er veel persoonlijke aandacht van Walter Spoor en/of Joël Monster, de twee ervaren landschapsfotografen die de reis begeleiden.


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »