Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  •  » Fotoreis arctisch Spitsbergen (30 maart- 8 april 2018)

« Terug naar het reisoverzicht

10 / 9
Prijs vanaf € 4530,-

Fotoreis arctisch Spitsbergen (30 maart- 8 april 2018)

Dit is een fotoreis geschikt voor de natuurliefhebber die niet bang is voor winterse omstandigheden!

De archipel in het hoge noorden
De eilandengroep Spitsbergen, ook wel bekend als Svalbard, zo’n 565km gelegen ten noorden van Noorwegen (waar het sinds 1920 ook deel vanuit maakt), is de perfecte bestemming voor wie opzoek is naar de combinatie van arctische landschappen en wildlife. Met een oppervlakte van ongeveer 62.000 km² is Spitsbergen anderhalf keer groter als Nederland. Maar liefst 60% is bedekt met gletsjers. Kenmerkend in het landschap zijn de vele steile en “spitse” bergen. De hoogste berg van Spitsbergen is de Newtontoppen (1713m), terwijl de meeste bergen tussen de 800 en 1300 meter hoog zijn. In de hoofdstad Longyearbyen wonen ongeveer 2000 mensen afhankelijk van het seizoen, wat ongeveer de helft is van alle inwoners op het gehele archipel. Met een geografische ligging ver boven de poolcirkel en dus in het Noordpoolgebied, tussen de 74° en 81° noorderbreedte, ben je verzekerd van adembenemende vergezichten en een onvergetelijke natuurbeleving.

Unieke reisperiode
Wat deze reis anders maakt dan andere Spitsbergen reizen is niet alleen dat het samenvalt met Pasen, maar voornamelijk de unieke en rustige reisperiode. De meeste fotoreizen naar Spitsbergen vinden plaats vanaf halverwege het voorjaar, in de zomer en in de herfst. In de winter komen er maar weinig toeristen omdat het er dan niet meer licht wordt en er dus vrij weinig valt te zien en te fotograferen. Deze reis is echter helemaal aan het begin van het voorjaar gepland waardoor het landschap en de omstandigheden nog steeds een heel winters karakter hebben. Op deze manier kun je deze arctische topbestemming ook beleven zoals het bedoeld is. Officieel valt het dus net in het voorjaar maar is het qua omstandigheden een echte winterreis. Hiermee zijn we de enige die een expeditiecruise organiseren naar Spitsbergen zo vroeg in het jaar.

Een arctische beleving
We zullen onze camera’s tijdens deze reis richten op de vele ongerepte maagdelijke sneeuwlandschappen. Er is zelfs nog reële kans op sneeuwval en moeten we rekening houden met temperaturen tussen de -5 en -20. Vroeg in het voorjaar is het licht ongekend mooi. De zon staat erg laag en creëert daardoor prachtig strijklicht. Het wordt ’s nachts ook al niet meer donker en dus kunnen we zelfs tot in de late uurtjes nog fotograferen en genieten van het dromerige arctische licht. Vanwege de hoeveelheid pakijs is er ook grote kans op het zien van wildlife dichtbij ons schip, waaronder de “koning van de Noordpool”, de ijsberen op Spitsbergen. Daarnaast is er kans op het zien van rendieren, poolvossen en verschillende soorten zeehonden. Qua vogels is het nog rustig, de Spitsbergen sneeuwhoen is er echter het gehele jaar te zien. Ook is er kans op het spotten van de eerste groepen klifnestvogels namelijk, Kleine alken en Zwarte zeekoeten. Enkele sneeuwgors mannetjes kunnen ook al aanwezig zijn.

Sfeervol zeilschip
De beste en veiligste manier om Spitsbergen te ontdekken is via het water. Op enkele uitzonderingen in de hoofdstad na zijn er vrijwel geen wegen en paden op de eilandengroep. Wil je dus veel zien, dan is een schip de perfecte keus. Vanuit Longyearbyen, het startpunt van deze reis, gaan we met de sfeervolle tweemaster de s/v Noorderlicht, welke wij volledig hebben afgehuurd, diverse fjorden ontdekken aan de westkant van het archipel, waaronder de Isfjord, Kongsfjord en de Bell Sund fjord. De reden dat we voor het zeilschip de s/v Noorderlicht hebben gekozen is onder andere vanwege zijn formaat van slechts 46 meter. Hierdoor is dit schip enorm wendbaar en dus uitermate geschikt om de Arctische wateren mee te bevaren. We kunnen dus naar afgelegen eilanden en kusten waar de grote motorschepen niet of nauwelijks kunnen komen. Dit schip, waar maximaal 20 passagiers op kunnen, is inmiddels een begrip voor reizen naar Spitsbergen en zorgt ervoor dat we in alle rust en in ons eigen tempo alle natuurpracht gaan ervaren. Vanaf het grote open dek hebben we goede uitzichtmogelijkheden en is er ruimte genoeg zodat iedereen tegelijkertijd kan fotograferen. De authentieke inrichting van het schip en de gezellige sfeer aan boord maken het een genot om aan boord te zijn van deze tweemaster, een perfecte basis gedurende deze expeditiecruise.

Dagelijks zullen we proberen aan wal te gaan met behulp van zodiac boten. Eenmaal aan land zullen we wandelingen maken en opzoek gaan naar interessante foto-onderwerpen in het prachtige poollandschap. Aangezien we te gast zijn in het land van de ijsbeer dienen we als groep bij elkaar te blijven onder begeleiding van de zeer ervaren aanwezige gidsen.

Dit is een fotoreis geschikt voor de natuurliefhebber die niet bang is voor winterse omstandigheden en bereidt is om een landschap te ervaren wat zijn gelijke niet kent. Deze reis is tevens zeer geschikt voor de niet-fotograferende partners. Wij garanderen je een ‘once in a lifetime’ ervaring!

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Vrijdag 30 maart

Aankomst Spitsbergen, Longyearbyen
Vandaag hijsen we de zeilen en begint ons avontuur. We vertrekken vanuit de hoofdstad Longyearbyen en varen verder de Isfjord in. Bereidt je voor op adembenemende witte berglandschappen en gigantische gletsjers. Afhankelijk van de vluchttijden adviseren we om een dag eerder naar Longyearbyen te vliegen zodat je eerst wat kunt acclimatiseren. Er zijn diverse accommodatie mogelijkheden in Longyearbyen waar vanuit je wandelingen kunt maken door het stadje en eventueel een bezoek kunt brengen aan het Svalbard Museum. Het is af te raden om op eigen gelegenheid het stadje te verlaten in verband met de kans op ijsberen. Neem dus geen onnodige risico’s.

Zaterdag 31 maart t/m zaterdag 7 april

Westkust van Spitsbergen
Gedurende een ruime week gaan we de westkust van Spitsbergen ontdekken, welke door de warme Golfstroom over het algemeen goed te bevaren is. De exacte route hangt af van de omstandigheden en ijscondities. Dit wordt dagelijks bekeken en bepaald door de expeditieleider in overleg met de overige reisbegeleiders. Vanuit de prachtige Isfjord, varen we verder naar de Kongsfjord nog verder noordelijk, of het Bell Sund fjord ten zuiden van de westkust. Hoe dan ook willen we in beide fjorden een aantal dagen blijven om alle tijd te hebben om de waanzinnige landschappen, eventueel in combinatie met wildlife, in diverse lichtsituaties vast te kunnen leggen. Langer op één plek blijven vertaald zich ook in betere foto’s.

Zondag 8 april

Vertrek Spitsbergen, Longyearbyen
Helaas, het avontuur zit er op en meren vandaag weer aan in Longyearbyen, waarna de terugreis wordt aangevangen. Afhankelijk van de vluchttijden adviseren we om een dag langer te blijven in Longyearbyen.

• alle maaltijden op de s/v Noorderlicht, incl. snacks, koffie en thee
• 9 overnachtingen in een hut op de s/v Noorderlicht met gedeelde douche/toilet
• alle activiteiten gedurende de reis met zodiacs
• alle activiteiten gedurende de reis aan wal
• coaching en feedback van een professioneel fotograaf
• fotobesprekingen
• gebruik van sneeuwschoenen
• informatie pdf voorafgaand aan de reis
• terugkomdag ongeveer 2 maanden na de reis om elkaars resultaten te bekijken
• diverse havengelden, belastingen en AECO toeslagen

Wat is niet inbegrepen

• retourvlucht van Amsterdam naar Spitsbergen (indien gewenst boeken wij deze graag voor je)
• extra overnachtingen op Longyearbyen (indien gewenst boeken wij deze graag voor je)
• alcoholische- en frisdranken
• maaltijden in Longyearbyen
• aankopen van persoonlijke aard
• bagage-, annulerings- en reisverzekering
• fooien voor personeel aan boord

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Reisperiode 2018
30 maart – 08 april 2018

€ 4530,- per persoon op basis van een gedeelde hut
Toeslag voor een 1-persoonshut: Op aanvraag (zeer beperkt beschikbaar)

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Begeleiders: Joël Monster en Walter Spoor
Niveau: Geschikt voor iedere fotograaf (ook zeer geschikt voor de niet-fotograferende partners)
Conditie:
Makkelijk tot gemiddeld
Aantal deelnemers:
12 – 16
Thema van de reis: Landschaps- en dierenfotografie


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »