Fotoreis de Kaukasus, Georgië (27 mei-3 juni 2018) - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  •  » Fotoreis de Kaukasus, Georgië (27 mei-3 juni 2018)

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 2167,-

Fotoreis de Kaukasus, Georgië (27 mei-3 juni 2018)

Ontdek het Kaukasus gebergte, gelegen op de grens van Europa en sta oog in oog met dit mythische landschap!

Svaneti in de lente: Het hart van de Kaukasus ontwaakt!
Diep in de bergen van de Kaukasus woont een meer dan 2.000 jaar oud bergvolk. Zij werden door de oude Grieken beschreven als moedige strijders en meesters in metaal- en houtbewerking en wonend in een hooggebergte, dat haar weerga niet kent. Svaneti ligt voor het grootste gedeelte van het jaar onder een dik pak sneeuw. Maar in deze periode ontwaakt het gebied, zowel in de natuur als onder de bewoners.

Natuurbeleving en cultureel avontuur
Ontdek het Kaukasus gebergte, gelegen op de grens van Europa en sta oog in oog met dit mythische landschap. Met jeeps gaan we elke dag erop uit om de prachtigste gebieden te ontdekken en te fotograferen. We bezoeken vergezichten op verschillende hoogtes, we volgen woeste rivieren, we struinen door kleine straatjes van middeleeuwse bergdorpjes en we maken kennis met de lokale bewoners van Svaneti en hun eeuwenoude tradities.

Svaneti is een provincie in Georgië en ligt in de hoge Kaukasus, omringt door een aantal van de hoogste bergen van Europa. In- en rondom deze regio vindt je de majestueuze pieken, zoals: de hoogste berg van Georgië, de Shkhara (5.200m), de Tetnuldi (4.858m), de Gistola (4.860m), de Ushba (4.710m) en niet ver daar vandaan ligt – net over de grens – de hoogste berg van de Kaukasus, nl. de Elbrus (5.642m).

In Svaneti
In de bergen, verblijven wij in Mestia. Mestia is de hoofdstad van de regio Svaneti. De stad is een verzameling van meer dan 10 kleine dorpjes op hoogtes variërend van 1.500 tot circa 1.700 meter. We verblijven in een sfeervol 3-sterren hotel genaamd Banguriani op 10 minuten lopen van het centrum en prachtig gelegen aan de rand van een natuurgebied. Vanuit het hotel heb je een goed uitzicht op de stad en de indrukwekkende bergen. Het is een fijne locatie, dat zich goed leent om fotografie te beoefenen. En vooral ook voor nachtfotografie. Via de achtertuin loop je zo de natuur in en op een heldere nacht kan je de melkweg zien. Er is hier nauwelijks lichtvervuiling.

Thomas Vahé is de gids en begeleidende fotograaf tijdens deze reis. Hij neemt je mee op sleeptouw door de dorpjes. Al meer dan 7 jaar is Thomas aan het werk als documentaire fotograaf en hij kent het gebied en de mensen erg goed. Gedurende de hele week zal Thomas je ook helpen met je fotografie vaardigheden. We zijn met een kleine aantal deelnemers, iedereen kan individueel geholpen worden met technieken waar hij of zij tegenaan loopt.

Dagindeling
De zon komt op om half 6 en gaat onder om half 9. We hebben erg lang licht en proberen meerdere zonsopkomsten en zonsondergangen van een hoger gelegen locatie fotograferen. We zullen ook dagelijks de gemaakte foto’s besprekingen. De weersverwachting wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Door de hoge bergen kan het weer in de verschillende valleien enorm van elkaar verschillen. Het kan zijn, dat we naar andere plaatsen gaan dan staat vermeld in het van dagprogramma. In Svaneti, zijn heel veel fotogenieke locaties te bezoeken, daarnaast gaan we ook een keer naar de historische plaats Ushguli.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zondag 27 t/m maandag 28 mei

Aankomst Georgië
Rond middernacht lokale tijd, land je op Kutaisi Airport. We verblijven deze nacht in een 3 sterren hotel in Kutaisi. De volgende ochtend vertrekken we na het ontbijt per luxe privé bus naar de stad Mestia. De pas vernieuwde weg naar Mestia leidt ons comfortabel door de Hoge Kaukasus. De uitzichten onderweg zijn zeer indrukwekkend. We stoppen zo vaak mogelijk om foto’s te maken. Na het inchecken in ons hotel in Mestia, verkennen we de stad en de uitzichten. In de avond hebben we een welkomstdiner op hoogte. We kijken uit op bergen van over de 4.000 meter, sommige zelfs 5.000 meter. We zijn nu in het hart van Svaneti.

Dinsdag 29 mei

We verkennen de bergrug Zuruldi (2.473m) op slechts een half uur rijden van ons hotel. Vanaf hier heb je uitzicht op alle hoge bergen in de omgeving en in het gebied zelf is ook veel te fotograferen, zoals: kabbelende beekjes, bomen getroffen door bliksem, verdedigingstorens en kerkjes. Later in de week gaan we vanaf deze locatie ook een sunrise fotograferen. Ver beneden in het dal zie je de Chaaladi Gletsjer liggen, onze volgende locatie. Via een dennenbos maken wij een korte wandeling van een half uur langs een rivier naar de tong van de gletsjer.

In de avond gaan we per jeep naar hoger gelegen heuvels nabij Mestia. Hier fotograferen wij de ondergaande zon en later de opkomende sterrenhemel en maan in combinatie met het landschap.

Woensdag 30 mei

We nemen vandaag een kijkje in de cultuur van Svaneti. We gaan op tour door Middeleeuwse dorpjes. We bezoeken twee gebieden, die samen uit meer dan 20  kleine dorpjes bestaan. De dorpjes liggen praktisch tegen elkaar aan. We gaan langs marktjes, kerkjes op heuvels, ruïnes en de vele Svaneti verdedigingstorens. We maken kennis met de uiterst gastvrije bewoners. Wil je liever alleen landschappen fotograferen? de uitzichten vanaf de straten van de dorpjes zijn wederom indrukwekkend. En misschien worden we wel uitgenodigd om het uitzicht vanaf zo’n verdedigingstoren te bewonderen.

Donderdag 31 mei

We gaan een zonsopgang fotograferen. Hiervoor zullen we heel vroeg op moeten staan. Met jeeps vertrekken we in het donker naar een plek hoger in de bergen. We zijn voor het ontbijt terug. Na het ontbijt rijden we de hoge bergen in. Via een steil jeep-pad bereiken we een plateau boven de boomgrens, waar men druk bezig is met het land te bewerken en met het repareren van zomer hutten en omheiningen. We proberen het Koruldi meer (2.750m) te bereiken. Het hangt af van hoever de lente al is gevorderd, hoe hoog we in de bergen kunnen komen.

Vrijdag 1 juni

We bezoeken Ushguli, de hoogst bewoonde plaats van Europa. Ushguli staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het ligt op een hoogte van 2.100 meter aan de voet van de hoogste berg van Georgië, de Shkhara (5.201m). Om deze plaats te bereiken, gaan we vroeg in de ochtend per jeep naar Ushguli. Onderweg zullen we op verschillende plekken stoppen voor foto’s. We zullen een paar indrukwekkende bergpassen over moeten. In Ushguli is er de mogelijkheid om richting de Shkhara gletsjer te wandelen of individueel de dorpjes en straatjes te verkennen. In de avond zullen we in Ushguli traditioneel dineren en later de zonsondergang fotograferen. In de avond rijden we weer terug naar ons hotel.

Zaterdag 2 t/m zondag 3 juni

Na het ontbijt, reizen we terug naar Kutaisi. Onderweg zullen we weer op een aantal plekken stoppen voor fotografie momenten. We zijn rond 5 uur in de middag in ons hotel in Kutaisi. Je kan nog even de stad verkennen, cadeautjes kopen of vroeg gaan eten en slapen. De ochtend erop vertrekken we vroeg met onze privé transfer naar het vliegveld. Het is slechts een half uur rijden. Daarna vertrekken we van Georgische bodem.

• retourvlucht van Amsterdam naar Kutaisi
• welkomstdiner
• 6 dagen ontbijt, lunchpakketten en diner
• ontbijt op de vertrekdag
• 7 overnachtingen met douche/toilet op de kamer
• coaching en feedback van een professioneel fotograaf
• fotobesprekingen in de avonduren
• informatie pdf voorafgaand aan de reis
• vervoer ter plaatse

Wat is niet inbegrepen

• versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
• aankopen van persoonlijke aard
• reis- en annuleringsverzekering

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

2018
27 mei – 3 juni

Prijs: € 2167,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 185,-

Afhankelijk van het aantal deelnemers en de beschikbaarheid van de kamers kan er een meerprijs ontstaan.
Neem contact met ons op voor de actuele kamer beschikbaarheid.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Begeleiders: Thomas Vahé
Niveau: Beginner tot gevorderde
Conditie:
Gemiddeld
Aantal deelnemers: Min 5 – max 6
Thema van de reis: Landschapsfotografie, nachtfotografie en reisfotografie


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »