Fotoreis Dovrefjell en Rondane, Noorwegen (1-7 sept 2018) - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  •  » Fotoreis Dovrefjell en Rondane, Noorwegen (1-7 sept 2018)

« Terug naar het reisoverzicht

7 / 6
Prijs vanaf € 2324,-

Fotoreis Dovrefjell en Rondane, Noorwegen (1-7 sept 2018)

Ontdek muskusossen, rendieren en poolvossen die vrij in dit toendra bergplateau leven!

Muskusossen en landschappen in de herfst
Dovrefjell en Rondane, twee indrukwekkende aan elkaar grenzende Nationale Parken in centraal Noorwegen, maar toch elk zo anders. Dovrefjell staat bekend om de muskusossen die vrij in dit toendra bergplateau leven. Ook wilde rendieren en de zeer bedreigde poolvos voelen zich thuis in dit uitgestrekte en ongerepte gebied. Rondane, ook wel het land van de reuzen genoemd, staat bekend om de gigantische bergketens, met tien toppen boven de 2000 meter en omgeven met berkenbossen. Het biedt voor de landschapsfotograaf een groot scala van mogelijkheden. In deze omgeving merk je pas echt hoe klein je bent. Met bergen en hoogvlaktes zo ver het oog rijkt, zonder enige vorm van infrastructuur of andere menselijke ingreep. Rond de hoogvlaktes en bergen liggen uitgestrekte moerassen, waar de elanden goed getijen. Een paradijs voor de allround natuurfotograaf!

Tijdens deze reis staat het fotograferen van de muskusossen, elanden en landschappen centraal. Het vinden en fotograferen van wilde dieren neemt vaak veel tijd in beslag. Echter, de reisbegeleider, professioneel fotograaf en gids van deze reis Floris Smeets, van Nederlandse komaf, woont zelf in Noorwegen, gidst al meerdere jaren in dit gebied en is de enige Nederlandstalige gids met toestemming om mensen mee naar de muskusossen te nemen. Ook de elanden weet hij prima te vinden. Naast de dieren zorgt Floris ook dat je op de juiste momenten op de beste plekken staat om de prachtige landschappen te fotograferen.

De accommodatie waar we de gehele reis verblijven (mooie grote blokhutten) ligt tussen de twee Nationale Parken in, waardoor het mogelijk is om alle foto locaties in een relatief korte tijd aan te doen. Zo is er veel tijd voor fotografie en natuurbeleving.

Dagindeling
Overdag wordt er dus zoveel mogelijk tijd besteed aan fotografie, in de avond is er gelegenheid om de resultaten van de dag te bespreken. Om de dieren en landschappen in het beste licht te fotograferen, trekken we er voor zonsopkomst al op uit. Per dag kan er voor gekozen worden om ook na het avondeten op pad te gaan voor nachtfotografie sessies. Zo kan er tijd toegewijd worden aan het maken van startrail- en sterrenhemelfoto’s.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Zaterdag 1 september

Aankomst Noorwegen
Vandaag vlieg je in de ochtend vanaf Amsterdam Schiphol naar Oslo Gardermoen. Hier wordt je ontvangen door de begeleiding. We rijden met een ruime bus naar de accommodatie, wat 4 uur ten noorden van het vliegveld ligt. Onderweg zullen we een korte pauze maken om de benen even te strekken. Na ongeveer 3 uur rijden komen we bij het zuidelijke deel van Rondane aan, waar we de eerste fotolocatie van de reis aandoen. In dit deel zijn de rotsen uitgeslepen door rivieren die in verschillende watervallen tientallen meters naar beneden denderen. Na deze fotosessie rijden we in een uur en een kwartier naar de accommodatie, die voor de rest van de tour onze uitvalbasis is. Om 19:00 staat een heerlijke warme maaltijd klaar voor ons in het restaurant, 1 minuut lopen van de accommodatie. Na het avond eten wordt het programma van de week doorgesproken en zullen we ons terugtrekken naar de accommodatie voor een goede nachtrust.

Zondag 2 september

Muskusossen en elanden
Tijdens de zonsopkomst rijden we langs en door het moerasgebied waar de elanden foerageren. Voor de muskusossen beginnen we laag in het toendragebied van Dovrefjell, op ongeveer 1000 meter hoogte. Hier vinden we de dieren in een landschap wat rijkelijk gekleurd is door de herfstkleuren van bodemvegetatie en kleine berkjes. We focussen ons op betrekken van het gekleurde landschap in de ossenfoto’s. Naast de muskusossen, biedt dit het gebied ook mogelijkheden voor landschapsfotografie. Indrukwekkende bergtoppen, gekleurde berkjes, beekjes en rivieren bieden genoeg opties. Tot het laatste licht blijven we in de buurt van de muskusossen. Om bij de ossen te komen, moeten we tussen de 30 a 90 minuten in oneven terrein lopen. Het terrein is hier niet stijl, maar zal wel licht omhoog gaan.

Maandag 3 september

Muskusossen en landschappen
De ossen die we de dag van tevoren gefotografeerd hebben, zullen zich nog ongeveer op dezelfde locatie bevinden. Ruim voor zonsopkomst keren we terug naar deze locatie om tegenlicht opnames te maken van de ossen, in het eerste licht van de dag. Afhankelijk van het licht, blijven we ongeveer twee uur bij de dieren. Na een lunch te hebben genuttigd, rijden we naar Rondane waar we tot zonsondergang landschappen fotograferen. Foto’s van berkenbossen tot weidse berglandschappen zullen de geheugenkaarten vullen.

Dinsdag 4 september

Landschappen bij zonsopkomst
Wederom staan we vroeg op om voor zonsopkomst op een prachtige fotolocatie in Rondane te staan. Afhankelijk van de lichtomstandigheden en de voorkeur van de groep, vullen we de dag of met landschappen, details en abstracten in en rond Rondane, of we bezoeken de muskusossen in het lage deel van het gebied nog een keer.

Woensdag 5 september

Muskusossen in de bergen van Dovrefjell
Vandaag gaan we diep het park in, tot wel 1475 meter hoogte. Hier groeit bijna geen vegetatie meer en bestaat het landschap voornamelijk uit rotsen, meren en gletsjers. Toch weten de muskusossen hier hun kostje bij elkaar te scharrelen. Hier zullen we de ossen in een totaal ander landschap fotograferen dan in de voorgaande dagen. Op deze hoogte is er ook een kans om wilde rendieren of de zeer bedreigde en zeldzame poolvos te spotten. Om bij de ossen te komen, moeten we tussen de 30 a 90 minuten in oneven tot licht stijl terrein lopen. Hoogstwaarschijnlijk grotendeels over een weg of pad.

Donderdag 6 september

Gemiste kansen inhalen
Afhankelijk van de (licht)omstandigheden waarin we de dieren en landschappen hebben kunnen fotograferen, zullen we ons vandaag of op de muskusossen of op de landschappen focussen. Dit zal de avond van tevoren afgestemd worden met de wensen van de groep. Zo kunnen gewenste foto’s die eerder niet gelukt zijn, toch nog gemaakt worden.

Vrijdag 7 september

Vlucht naar huis
Nog een laatste keer gaan we in de vroege ochtend opzoek naar de elanden in het moerasgebied. Hierna moeten helaas alweer de koffers gepakt worden en wordt de terugreis ingezet. Ongeveer 4 uur rijden naar Oslo Gardermoen, vanaf waar uw vlucht terug naar Amsterdam Schiphol vertrekt.

• retourvlucht van Amsterdam naar Oslo
• welkomstdiner op de aankomstdag
• 5 dagen ontbijt, lunchpakketten en diner
• ontbijt op de vertrekdag
• 6 overnachtingen met douche/toilet op de kamer
• coaching en feedback van een professioneel fotograaf
• fotobesprekingen in de avonduren
• informatie pdf voorafgaand aan de reis
• vervoer ter plaatse

Wat is niet inbegrepen

• versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
• aankopen van persoonlijke aard
• reis- en annuleringsverzekering

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Reisdatum
1 september – 7 september 2018

Prijs: € 2423,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer.
Toeslag voor een 1-persoonskamer: € 275,- (met gedeelde douche/toilet) of € 450,- (met eigen douche/toilet).
Indien je een 1-persoonskamer boekt graag in het boekingsformulier aangeven welke 1-persoonskamer je wenst.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Begeleiders: Floris Smeets
Niveau: Beginner tot gevorderde
Conditie: Gemiddeld
Aantal deelnemers: Min 6 – max 7
Thema van de reis: Landschapsfotografie en dierenfotografie


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »