Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  •  » Fotoreis Senja in de winter, Noorwegen (5-12 maart 2018)

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 2976,-

Fotoreis Senja in de winter, Noorwegen (5-12 maart 2018)

Senja mag dan wel kleiner zijn dan de Lofoten, maar heeft op fotografisch gebied minstens zo veel te bieden!

Het nieuwe Lofoten
Senja, het een-na grootste eiland van Noorwegen, is tot nu toe nog voor veel fotografen een onbekende verborgen schat. Het eiland ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van de bekende Lofoten eilanden. Het totaal oppervlak van Senja mag dan wel een stuk kleiner zijn dan de Lofoten, maar heeft op fotografisch gebied net zo veel te bieden. Plus de rust die je daar nog vindt, maakt het een stuk aantrekkelijkere bestemming.

Een paradijs voor de allround natuurfotograaf
Door de noordelijke ligging is het eiland de perfecte plek om het noorderlicht waar te nemen. Reeds bij een lage noorderlichtactiviteit, is dit spektakel hier al te aanschouwen. Dit in combinatie met indrukwekkende fjorden, dramatische steile bergen die recht uit de zee rijzen en de glooiende heuvellandschappen bedekt met berkenbossen, maakt het eiland een Walhalla voor de fotograaf die het noorderlicht en landschappen wilt fotograferen. Als dikke bonus laat de lokale wildlife zich regelmatig zien. Semi-gedomesticeerde rendieren, elanden, otters, zeearenden, steenarenden en zeekoeten gedijen hier goed en de kans om deze voor de lens te krijgen is zo goed als zeker. Je kan dus wel zeggen dat Senja een echt paradijs is voor de allround natuurfotograaf!

Tijdens deze reis staat het fotograferen van het noorderlicht en landschappen centraal. Afhankelijk van hoe vaak en hoe lang we het noorderlicht te zien krijgen, zullen we overdag één of twee grotere fotolocaties aandoen en verschillende keren stoppen voor kleinere locaties die we onderweg tegenkomen. Tijdens het rijden tussen het onderkomen en de fotolocaties, is de kans op het waarnemen van wildlife reëel. Voor de geïnteresseerden zullen we dan kort aanhouden om de dieren vast te leggen.

De accommodatie (mooie grote luxe appartementen met erg goed restaurant) ligt aan de westkust van het eiland, centraal tussen onze fotolocaties. De meeste locaties die we bezoeken, liggen binnen 1 uur rijden van de accommodatie. Slechts enkele locaties bevinden zich op langere afstand. Onderweg naar deze locaties komen we erg mooie plekken tegen waar we korte stops maken om te fotograferen.

Dagindeling
Overdag wordt er zoveel mogelijk tijd besteed aan fotografie, ’s avonds wordt er natuurlijk, als de omstandigheden gunstig zijn, gezocht naar het Noorderlicht. De gids kent de beste donkere locaties met mooie voorgronden en zorgt er voor dat de groep op het juiste tijdstip op de juiste locatie staat. Uiteraard moet er ook geslapen worden, maar als Aurora Borealis zich ’s nachts laat zien, is er een zogenaamd Northern Light Alert, waardoor je gewekt wordt om toch je slag te kunnen slaan. Mocht de tijd het toelaten proberen we gedurende de week ook een avond in te plannen om de resultaten te bekijken en te bespreken. Per dag kan er voor gekozen worden om ook na het avondeten op pad te gaan voor nachtfotografie sessies. Zo kan er tijd toegewijd worden aan het maken van startrail- en sterrenhemelfoto’s.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Maandag 5 maart

Aankomst Senja
Vandaag vlieg je in de ochtend vanaf Amsterdam Schiphol, via Oslo Gardermoen naar het vliegveld Bardufoss. Hier wordt je ontvangen door de begeleiding en rijden we naar onze op Senja centraal gelegen top accommodatie. Deze ligt op 90 minuten rijden ten westen van het vliegveld. Nadat we ons geïnstalleerd hebben in onze kamers, staat er een heerlijke warme maaltijd klaar voor ons in het restaurant, 1 minuut lopen van de accommodatie. Na het avond eten wordt het programma van de week doorgesproken en zullen we ons terugtrekken naar de accommodatie voor een goede nachtrust… of er op uit voor de eerste noorderlicht foto sessie.

Dinsdag 6 maart en woensdag 7 maart

Stranden, rotsen, fjorden en bergen
Tijdens de eerste twee fotodagen van de reis focussen we ons op het noordelijke deel van het eiland. Dit is het meest imposante deel van het eiland. Hier vinden we stranden en rotsformaties in indrukwekkende fjorden omringt met steile dramatische bergformaties. Aan locaties zullen we geen te kort hebben, aangezien na bijna elke bocht weer een nieuwe foto mogelijkheid verschijnt. De meest imposante locatie heet Tungeneset. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht op het imposante bergmassief Okshornan en de omringende bergen. Deze locatie heeft zo veel te bieden, dat we deze locatie later in de week nogmaals zullen bezoeken. Gedurende deze twee dagen bezoeken we deze kant van het eiland ook voor het noorderlicht.

Donderdag 8 maart en vrijdag 9 maart

Heuvellandschappen, berkenbossen en bergen
Voor de afwisseling van motieven bezoeken we deze twee dagen het zuidwesten van eiland. Hier vinden we een totaal ander type landschap dan we de eerste twee dagen gezien hebben. De stijle bergkliffen worden ingeruild voor glooiende heuvellandschappen met berkenbossen zo ver het oog kan zien. Het is hier zo mooi, dat het gebied tot een Nationaal Park is gedoopt. Ånderdalen Nationaal Park bestaat uit 125 vierkante kilometer puur natuur. Een prachtig gebied voor de landschapsfotograaf. De berken, die uit de grote witte sneeuwmassa steken, zorgen ook voor prachtige motieven. Ook de rendieren en elanden gedijen hier goed. Eenmaal het heuvellandschap doorkruist te hebben en bij de kust te zijn aangekomen, rijden we weer door de fjorden tussen de imposante bergformaties. Hier ligt een prachtige locatie voor de zonsondergang op ons te wachten. Gedurende deze twee dagen bezoeken we deze kant van het eiland ook voor het noorderlicht.

Zaterdag 10 maart

Landschappen in de omgeving van de accommodatie
Tot nu toe hebben we steeds op langere afstanden van onze accommodatie gefotografeerd. Echter, niet ver van ons onderkomen liggen ook enkele prachtige locaties die veel mogelijkheden bieden. Twee bergen die uit een moeras rijzen, een fjord met beboste bergen er om heen, een rotsstrand met grote rotsformaties in de branding, een bergketen in de achtergrond en de ondergaande zon die alles oranje oplicht, vullen de dag al snel. Voor het noorderlicht blijven we ook in de directe omgeving van het onderkomen.

Zondag 11 maart

Tungeneset en gemiste kansen inhalen
In de vroege ochtend bezoeken we de meest imposante locatie “Tungeneset” nog een keer. Na een week aan fototechnieken getimmerd te hebben, zullen we nu het maximale uit deze locatie halen.

Afhankelijk van de (licht)omstandigheden waarin we de landschappen gedurende de week hebben kunnen fotograferen, kunnen we vandaag locaties her-bezoeken of nieuwe locaties aandoen. Dit zal de avond van tevoren afgestemd worden met de wensen van de groep. Zo kunnen gewenste foto’s die eerder niet gelukt zijn, toch nog gemaakt worden. In de avond hopen we voor nog een laatste noorderlicht show. Ook de locatie hier voor zal met de groep besproken worden.

Maandag 12 maart

Vlucht naar huis
Helaas zit de tour er al weer op. We pakken de tassen en rijden terug naar vliegveld Bardufoss. Via Oslo Gardermoen vlieg je weer terug naar Amsterdam Schiphol.

• retourvlucht van Amsterdam naar Bardufoss
• welkomstdiner op de aankomstdag
• 6 dagen ontbijt, lunchpakketten en diner
• ontbijt op de vertrekdag
• 7 overnachtingen met douche/toilet op de kamer
• coaching en feedback van een professioneel fotograaf
• fotobesprekingen in de avonduren
• informatie pdf voorafgaand aan de reis
• vervoer ter plaatse

Wat is niet inbegrepen

• versnaperingen, alcoholische- en frisdranken
• aankopen van persoonlijke aard
• reis- en annuleringsverzekering

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Reisdatum
05 – 12 maart 2018

€ 2976,- per persoon op basis van een gedeelde 2-persoonskamer (ruim appartement met eigen douche/toilet en woonkamer)
Toeslag voor een 1-persoonskamer: Op aanvraag, de toeslag is afhankelijk van de groepsgrootte (zeer beperkt beschikbaar)

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Begeleiders: Floris Smeets
Niveau: Beginner tot gevorderde
Conditie:
Gemiddeld
Aantal deelnemers: Min 6 – max 7
Thema van de reis: Landschaps- en natuurfotografie en noorderlicht


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »