GEZINSVAKANTIE IJSLAND GEZINSREIS NAAR IJSLAND
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Reis naar IJsland met Kinderen

« Terug naar het reisoverzicht

17 / 16
Prijs vanaf € 3482,-

Reis naar IJsland met Kinderen

Ontdek IJsland als bijzondere kinderbestemming. Ga samen op avontuur!

Ontdek met deze gezinsvakantie IJsland. Ga samen op avontuur!

Deze 17-daagse gezinsvakantie IJsland is bijzonder geschikt voor gezinnen die op eigen houtje IJsland willen rondreizen, maar toch gebruik willen maken van vooraf vastgelegde overnachtingen. Maak een fantastische en avontuurlijke reis met je kinderen langs gletsjers, watervallen en fjorden en bezoek heetwaterbronnen.

Deze reis is geschikt voor zowel gezinnen met jongere kinderen als met pubers, want er is voldoende keuze uit vele soorten actieve excursies. Denk bijvoorbeeld aan stoere uitstapjes die onderweg mogelijk zijn, zoals raften, walvis- en vogelexcursies, paardrijden en gletsjerwandelen. Daarnaast zijn er op IJsland vele warme openluchtzwembaden met glijbanen én de onvermijdelijke natuurlijke warme badjes die niet overgeslagen mogen worden. Overnachtingen tijdens de reis vinden plaats in familiekamers in hotels, boerderijen of guesthouses en vakantiehuisjes. Deze gezinsvakantie IJsland kan alleen van start gaan op een woensdag. Wil je op een andere dag beginnen met een IJsland gezinsreis? Vraag ons even naar de mogelijkheden.

Deze gezinsreis in het kort

Na aankomst op Keflavik Airport haal je de huurauto op en vertrek je naar Vogar, waar je zult overnachten in een hotel. De volgende dag kom je langs de fjord Hvalfjörður en reist richting Borgarnes, waar het eerste vakantiehuisje zich bevindt. Je verblijft hier drie nachten en gaat vanuit hier de spectaculaire omgeving verkennen. Bezoek het hetebronnengebied van Deildartunguhver en de bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss te gaan. Of maak een boottocht naar het eiland Flatey.

Met name op dag 7 is het raadzaam om vroeg op te staan, want er is veel te zien en je zult keuzes moeten maken: de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de machtige waterval Dettifoss.

Via het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een indrukwekkende boottocht kunt maken, reis je verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden. Je verblijft vier nachten in een leuk vakantiehuisje met hot pot in de buurt van Selfoss/Hella. Vanuit het huisje zijn veel mooie uitstapjes mogelijk, zoals bijvoorbeeld de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

vliegveld Keflavík – Vogar 
Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon en vervolgens rijd je verder naar Vogar, waar je zult overnachten in een hotel.

Dag 2-4:

Vogar – Borgarnes 
De route gaat langs Reykjavík en de fjord Hvalfjörður richting Borgarnes, waar het eerste vakantiehuisje zich bevindt. Je verblijft hier drie nachten. ’s Middags heb je nog tijd om naar het hetebronnengebied van Deildartunguhver en de bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss te gaan. Dag 3 en 4 kun je besteden aan uitstapjes naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir, het idyllische haventje Arnarstapi, de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar. Ook Noord-Snæfellsnes is een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður, een boottocht naar het eiland Flatey of het volksmuseum in Ólafsvík. Als je zin hebt, is een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) een aanrader. Als je in een 4WD rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar je een fantastisch uitzicht hebt naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

Dag 5:

Borgarnes – Varmahlíð
Je vervolgt de reis naar Varmahlíð, waar je in een guesthouse overnacht. Je rijdt langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee.

Dag 6-7:

Varmahlíð – Mývatn e.o. 
In de loop van de ochtend rijd je via Siglufjörður naar Dalvík en Hauganes, waar de mogelijkheid bestaat om een leuke walvisexcursie te doen. Vervolgens rijd je door naar de omgeving van het ‘muggenmeer’ Mývatn, waar je twee nachten in een guesthouse doorbrengt. In de buurt van Mývatn kom je nog langs de historisch belangrijke waterval Goðafoss. Op dag 7 is het raadzaam om vroeg op te staan, want er is veel te zien en je zult keuzes moeten maken: de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de machtige waterval Dettifoss. Als je een 4WD hebt, kun je bijvoorbeeld ook naar Hljóðaklettar, een gebied met prachtige basaltzuilen en rozetten, de warme bronnen bij Laugafell en de vulkaan Askja met het warme kratermeer Víti.

Dag 8:

Mývatn – Egilsstaðir
Je rijdt in oostelijke richting naar Egilsstaðir, waar je in een guesthouse of hotel+ zult overnachten. ’s Middags heb je tijd om langs het Lagarfljót meer te rijden, waarbij je onder andere IJslands grootste bos Hallormstaður en de zeer hoge waterval Hengifoss tegenkomt.

Dag 9:

Egilsstaðir – Höfn 
Via de Oostfjorden rijd je naar Höfn, waar je zult overnachten. Onderweg is het voor kinderen erg leuk om dubbelspaat te zoeken bij Helgustaðir of om een bezoek te brengen aan het stenenmuseum in Stöðvarfjörður.

Dag 10-11:

Höfn – Kirkjubæjarklaustur
Je bezoekt het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een indrukwekkende boottocht kunt maken of op eigen houtje kunt rondkijken. In Ingólfshöfði wordt rond het middaguur een vogelexcursie naar een kolonie papegaaiduikers uitgevoerd. Voor de avonturiers is het mogelijk om onder leiding van een ervaren gids een wandeling te maken op de gletsjer Svínafellsjökull. Je kunt ook een wandeling maken in het nationale park Skaftafell. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Kirkjubæjarklaustur.

Dag 12-15:

Kirkjubæjarklaustur – Selfoss/Hella 
De weg langs de zuidkust brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en de grote rotsformatie Dyrhólaey. Je rijdt verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden. Ook kun je een kijkje nemen in het informatiecentrum van de Eyjafjallajökull en het museum bij Skógar. Je verblijft vier nachten in een leuk vakantiehuisje met hot pot in de buurt van Selfoss/Hella. Vanuit het huisje zijn veel mooie uitstapjes mogelijk, zoals bijvoorbeeld de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir, maar ook een bezoek aan Reykjavík of de Blue Lagoon is mogelijk. Je kunt een bezoek brengen aan de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur. Ook is het mogelijk om te gaan paardrijden of raften, alleen moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met de leeftijd van de kinderen. Als je een 4WD hebt, kun je eventueel ook een tocht maken naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar, het merengebied Veiðivötn, de warme bronnen van Hveravellir en het gletsjermeer Hagavatn.

Dag 16:

Selfoss/Hella – Reykjavík 
De reis wordt afgesloten met een overnachting in de gezellige stad Reykjavík. Naast de interessante musea, leuke winkels en goede restaurants is er voor de kinderen ook een leuke huisdierentuin met een grote speeltuin en een mooie botanische tuin.

Dag 17:

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, waar je de huurauto inlevert en terugvliegt naar Amsterdam.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 9 nachten in familiekamers met gedeelde douche/toilet en inclusief ontbijt en 7 nachten in vakantiehuisjes met bedlinnen
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 16 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJslandspecialist
 • uitgebreid informatiepakket
Wat is niet inbegrepen
 • lunches en diners (bij slaapzakaccommodatie en de zomerhuisjes:alle maaltijden)
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je. Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • gezinsvakantie ijsland

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »