Groepsreis op IJsland 'Country Life' | inclusief excursies
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Groepsreis Country Life

« Terug naar het reisoverzicht

9 / 8
Prijs vanaf € 3446,-

Groepsreis Country Life

Reis IJsland rond en geniet van de verschillende prachtige landschappen.

Deze unieke 9-daagse groepsreis op IJsland is een schitterende manier om het eiland te verkennen. Zo kom je steeds veranderende landschappen tegen waaronder bergen, valleien, vulkanen, gletsjers, rivieren en natuurlijk spectaculaire watervallen en geisers. Daarnaast bezoek je 2 nationale parken en overnacht je in eenvoudige landelijke accommodaties. De genoemde excursies zijn inclusief.

De groepsreis Country Life in het kort:
Na aankomst op het vliegveld Keflavik wordt je per Flybus naar Reykjavik gebracht, waar je de stad kan verkennen en waar je overnacht. De volgende dag vertrekt de groep richting Borgarnes en bezoek je de krachtige warmwaterbron Deildartunguhver, de bijzondere waterval Hraunfossar en het dorpje Reykholt.

Op dag 3 beklim je een vulkaankrater welke gelegen is bij een prachtig oud lavaveld. Later op de dag maak je een stop in de stad Akureyri, IJslands tweede grootste stad en breng je een bezoek aan de Goðafoss waterval. De volgende dag start met een 3 uur durende walvisexcursie vanuit de haven van Husavík, waarna je doorreist naar Mývatn en het bijbehorende Mývatn Meer. Mývatn staat bekend om de vele verschillende soorten vogels die in dit gebied te vinden zijn en het buitengewone vulkanische landschap.

Tijdens deze rondreis wordt ook het geothermische gebied Námaskarð bezocht en De Dettifoss waterval, Europa’s meest krachtige waterval. De reis volgt de zuidkust van IJsland en doet nog diverse highlights van de Golden Circle aan.

Excursies tijdens deze groepsreis op IJsland

– walvisexcursie inclusief zeevissen
– boottocht op het ijsbergenmeer
– een bezoek aan het natuurlijke warme bad Mývatn Nature Baths
– een bezoek aan het Icelandic Settlement Center
– een bezoek aan het Skógar Folk Museum

Deze reis heeft een gemiddelde van 1 tot 2 uur wandelen elke dag, dit is inclusief korte wandelingen van 10-30 minuten bij de bezienswaardigheden. Het is dan ook een gemakkelijke tour waarbij bijna iedereen kan deelnemen. Afhankelijk van de wegen zit je ongeveer 4 uur per dag in de bus.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Aankomst – Flybus – Reykjavík (50 km)
Je komt aan op vliegveld Keflavík en gaat (op eigen gelegenheid) met de Flybus naar Reykjavík. Je hebt de mogelijkheid om Reykjavik zelf te ontdekken.
Je overnacht in Fosshotel Reykjavík.

Dag 2

Reykjavík – Deildartunguhver – Hraunfossar – Reykholt (190 km)
Rond 9.00 uur wordt je opgehaald. Na een korte tour door Reykjavík, reis je richting het noordwesten om richting Reykholt te reizen. Er staat een wandeling op de Grábrók krater op het programma, waarna je Deildartunguhver hot spring, waar je leert over de geothermische energie op IJsland. De route vervolgt naar Hraunfossar en Barnafoss waterval. Later deze dag geniet je van de middeleeuwse IJslandse geschiedenis op de culturele plek in Reykholt. Hier woonde Snorri Sturluson woonde, die veel IJslandse Saga’s schreef. Bezoek het zwembad van Snorri, een van de belangrijkste culturele en archeologische plaatsen van IJsland.
Je overnacht in Fosshotel Reykholt.

Dag 3

Reykholt – fjorden – walvisexcursie – Akureyri – Husavík (460 km)
De reis vervolgt zich naar het noorden van IJsland, de rit gaat door lavavelden, landerijen en het fjordenlandschap. Na een lunchpauze is er een 2-3 uur durende walvisexcursie. De meest voorkomende soorten in dit gebied zijn bultruggen en dwergvinvissen, bruinvissen en dolfijnen. Het slagingspercentage om walvissen te spotten is ongeveer 98%. De tour omvat ook ongeveer 30 minuten zeevissen. De volgende stop is Akureyri, de op een na grootste stad van IJsland. De route vervolgt zich naar Husavík.
Je overnacht in Fosshotel Husavík.

Dag 4

Goðafoss – Mývatn – Pseudo Krater – Dimmuborgir – Mývatn Nature Baths (170 km)
De dag start met een bezoek aan de Goðafoss waterval. Hier valt het water van de Skjálfandafljót rivier valt over een breedte van 30 meter 12 meter naar beneden. Hierna reis je door naar Mývatn en het bijbehorende Mývatn Meer. Mývatn staat bekend om de vele verschillende soorten vogels die in dit gebied te vinden zijn en het buitengewone vulkanische landschap. Je brengt dan ook een bezoek aan de pseudo krater en aan de lava- en rotsformaties van Dimmuborgir. Als afsluiting van de dag kun je genieten in het natuurlijke warme bad Mývatn Nature Baths.
Je overnacht in Fosshotel Husavík.

Dag 5

Husavík – Námaskarð – Krafla – Dettifoss – Egilsstadir (330 km)
Dag 5 begint met een wandeling door het geothermische gebied Námaskarð. De kokende modderpoelen en de zwavelachtige stoom uit de grond laat zien hoeveel kracht er in de aarde schuilt. Daarnaast kun je zien wat de gevolgen zijn van de vulkanische activiteit bij Krafla. De weg vervolgt zich naar het noordelijke deel van het Vatnajökull National Park, naar de waterval Dettifoss. De Dettifoss is Europa’s meest krachtige waterval. Je eindigt deze dag in Egilsstadir.
Je overnacht in Hotel Hallormsstaður.

Dag 6

Egilsstadir – Oostfjorden – vissersdorpjes – Hofn – Jökulsárlón ijsbergenmeer – Skaftafell (390 km)
Deze dag omvat een prachtige route langs de Oosfjorden, langs verschillende vissersdorpjes en langs Europa’s grootste gletsjer de Vatnajökull. Je maakt een stop in het pittoreske Hofn, maakt een boottocht op het Jökulsárlón ijsbergenmeer tussen de ijsschotsen en zult overnachting op een bijzondere locatie nabij het Skaftafell Nationaal Park.
Je overnacht in Fosshotel Glacier Lagoon

Dag 7

Skaftafell Nationaal Park – Vatnajökull – Hvannadalshnjukur – zwarte lavastranden – vogelkliffen – Skogár Folk Museum – Skogafoss – Seljalandsfoss – Hveragerdi (340 km)
Het Skaftafell Nationaal Park is gelegen onder de hoogste berg Hvannadalshnjukur (maar liefst 2110 meter hoog!) en de gletsjer Vatnajökull. Je wandelt naar een van de gletsjertongen van deze gletsjer. Je vervolgt de ringweg langs de zuidkust en wandelt langs het zwarte lavastrand en de vogelkliffen in de omgeving van het dorpje Vík. IJsland’s verleden komt tot leven in het Skógar Folk Museum met de herkenbare gras- en turfhuizen. Voordat je bij de accommodatie aankomt maak je nog een stop bij de watervallen Skogafoss en Seljalandsfoss.
Je overnacht in Hotel Örk.

Dag 8

IJslandse paarden – Golden Circle; Gullfoss, Geysir en Þingvellir Nationaal Park – Reykjavik (210 km)
Deze voorlaatste dag staat in het teken van klassiekers. Je krijgt een introductie over de IJslandse paarden en je ziet de verschillende gangen die IJslandse paarden kunnen. De Golden Circle staat vervolgens op het programma. Je begint met een bezoek aan de ‘gouden’ Gullfoss waterval. Je reist door naar het actieve geothermische gebied van Geysir waar Strokkur om de 5-7 minuten wel tot 25 meter hoog spuit. Als laatste breng je een bezoek aan het Þingvellir National Park waar je tevens tussen de Euraziatisch en Amerikaanse aardplaten door kunt lopen.
Je overnacht in Fosshotel Reykjavík.

Dag 9

Reykjavík – Flybus – vertrek (50 km)
Je gaat (op eigen gelegenheid) met de Flybus naar vliegveld Keflavík.

• Vlucht Amsterdam Keflavík v.v.
• luchthavenbelasting en ticketingfee
• Flybus (Keflavík-Reykjavík v.v.)
• 7 dagen bus en Engelstalige gids
• 8 nachten in 2-persoonskamers, inclusief ontbijt (exacte namen kunnen afwijken)
• 6x 3-gangen diner
• bezoek aan twee nationale parken
• Walvisexcursie inclusief zeevissen
• boottocht op het ijsbergenmeer
• introductie van IJslandse paarden
• Entree tot het natuurlijke warme bad Mývatn Nature Baths, inclusief handdoek
• Entree tot het Icelandic Settlement Center
• Entree tot het volksmuseum in Skógar
• Uitgebreid informatiepakket
• Dominicus Reisgids

Wat is niet inbegrepen

• alle overige maaltijden
• uitgaven van persoonlijke aard
• eventuele nog af te sluiten verzekering

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

2019

01-06-2019 t/m 09-06-2019
15-06-2019 t/m 23-06-2019
29-06-2019 t/m 07-07-2019
13-07-2019 t/m 21-07-2019
27-07-2019 t/m 04-08-2019
10-08-2019 t/m 18-08-2019
24-08-2019 t/m 01-09-2019
07-09-2019 t/m 15-09-2019
21-09-2019 t/m 29-09-2019

 

 

 

 

 

 

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Deel deze pagina:

 • Groepsreis op IJsland

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »