Groepsreis in IJsland - Het Beste van IJsland, de 'Grand Tour'
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Groepsreis – Het Beste van IJsland, de ‘Grand Tour’

« Terug naar het reisoverzicht

12 / 11
Prijs vanaf € 5403,-

Groepsreis – Het Beste van IJsland, de ‘Grand Tour’

Beleef de spectaculaire en ongetemde schoonheid van de IJsland in deze Grand Tour! Deze reis is inclusief 2 boottochten en 10 verschillende bezoeken.

Deze groepsreis in IJsland neemt je mee op een onvergetelijke tour langs de zuid-, west- en noordkust van het eiland. Daarnaast brengt de groep een bezoek aan het schiereiland Snaefellsnes en de magische Westfjorden.
Ervaar de spectaculaire en ongetemde schoonheid van de IJslandse natuur, geniet van adembenemende landschappen en leer over de IJslandse geschiedenis en cultuur. Natuurlijk mogen enkele bezoeken aan hotpots of andere natuurlijke warmwaterbronnen niet ontbreken.

Uiteraard staat ook de Golden Circle op het programma, waar de ‘gouden’ Gullfoss waterval deel van uitmaakt. Je reist door naar het actieve geothermische gebied van Geysir waar Strokkur om de 5-7 minuten wel tot 25 meter hoog spuit. Ook breng je een bezoek aan het Þingvellir National Park, waar je tevens tussen de Euraziatisch en Amerikaanse aardplaten door kunt lopen. De Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer die zichtbaar is in heel Zuidoost-IJsland, staat ook op het programma.

De reis kronkelt zich langs lavavelden en langs de oceaan naar het Snæfellsnes schiereiland, waar de verschillende soorten landschappen adembenemend zijn. Vulkanische kraters, lavastromen, een ijskap, met ijs bedekte bergtoppen, fjorden, zandstranden en hoge kliffen, elke vorm kom je hier tegen.

10 bezoeken tijdens deze groepsreis in IJsland

Tijdens deze groepsreis breng je als groep een bezoek aan de volgende bezienswaardigheden om kennis te maken met de typisch IJslandse cultuur:

– Bezoek aan 3 nationale parken
– Lava Cave op Snæfellsnes
– boottocht naar de Westfjorden
– Folk and Transport Museum in Hnjótur
– Erik de Rode Viking museum
– Paardenshow in Noordwest-IJsland
– Haringmuseum
– IJslandse bierbrouwerij
– Mývatn Nature Baths inclusief handdoek
– Stenenmuseum in de Oostfjorden
– Boottocht over het ijsbergenmeer Jökulsárlón
– Lava Center Informatie centrum in zuid-IJsland

Deze groepsreis in IJsland heeft een gemiddelde van 1 tot 2 uur wandelen elke dag, dit zijn meestal korte wandelingen van 5-20 minuten bij de bezienswaardigheden. Het is dan ook een gemakkelijke tour waarbij bijna iedereen kan deelnemen. Afhankelijk van de wegen zit je ongeveer 4 uur per dag in de bus.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Aankomst – Flybus – Reykjavík (50 km)
Je komt aan op vliegveld Keflavík en gaat (op eigen gelegenheid) met de Flybus naar Reykjavík. Je hebt de mogelijkheid om Reykjavik zelf te ontdekken.
Je overnacht in Hotel Klettur.

Dag 2

Reykjavík – Gullfoss – Geysir – Þingvellir Nationaal Park – Borgarfjörður (290 km)
Deze dag staat de Golden Circle op het programma. Je begint met een bezoek aan de ‘gouden’ Gullfoss waterval. Je reist door naar het actieve geothermische gebied van Geysir waar Strokkur om de 5-7 minuten wel tot 25 meter hoog spuit. Als laatste breng je een bezoek aan het Þingvellir National Park waar je tevens tussen de Euraziatisch en Amerikaanse aardplaten door kunt lopen. Via het prachtige Hvalfjörður fjord rijd je naar de eerste overnachting locatie.
Je overnacht in Icelandair Hotel Hamar.

Dag 3

Borgarnes – Snæfellsnes schiereiland – Snæfellsjökull – Baldur Ferry – Flatey (290 km)
De reis vervolgt zich langs lava velden en langs de oceaan naar het Snæfellsnes schiereiland waar verschillende mooie landschappen te zien zijn. Vulkanische kraters, lavastromen, een ijskap, ijs bedekte bergtoppen, fjorden, zandstranden en hoge kliffen kom je hier allemaal tegen. Onder de Snæfellsjökull bevind zich een lava grot welke je gaat bezoeken. Tijdens deze tour ga je 35 meter onder de grond en maar liefst 200 meter de lavatunnel in genaamd Vatnshellir. Middels een lange smalle trap bereik je twee verschillende delen van de lava grot. Het bovenste gedeelte heeft prachtige natuurlijke vormen en standbeelden, het onderste gedeelte is rustgevend, duister en geheimzinnig. De duur van deze tour is ongeveer een uur.

In de namiddag reis je met de Baldur Ferry van Stykkishólmur naar Brjánslækur in de Westfjorden
Je overnacht in Hotel Framnes óf Hotel Stykkishólmur. Onderweg maakt de boot een stop op het eiland Flatey, als het mooi weer is kun je genieten van een prachtig uitzicht over ontelbare eilanden in de baai evenals de Snæfellsjökull gletsjer.
Je overnacht in Fosshotel West Fjords.

Dag 4

Stykkishólmur – Baldur Ferry – Flatey – Hnjótur – Látrabjarg – Patreksfjörður (150 km)
De kustlijn wordt gevolgd richting de eerste stop. Deze stop in de Westfjorden is het Folk and Transport museum in Hnjótur. De tweede stop is bij de kliffen van Látrabjarg. Dit is het meest westelijke puntje van IJsland (en Europa) waar je papegaaiduikers vanaf half mei tot en met half augustus kunt bewonderen. Naast papegaaiduikers zijn hier nog veel meer vogels te vinden zoals alken, zeekoeten, stormvogels, aalscholvers en drieteenmeeuwen.

Dag 5

Arnarfjörður – Dynjandi – zuidkust Westfjorden – Búðardalur (320 km)
Reizend over bergen en langs oevers van schilderachtige fjorden bereik je Arnarfjörður. Hier kom je de unieke waterval Dynjandi tegen. Het water van deze waterval valt over zeven verschillende niveaus naar beneden en is tevens uitgeroepen tot mooiste waterval van het land door de bevolking van IJsland. Na deze stop reis je verder via de zuidelijke oevers van de Westfjorden. Deze route wordt helaas vaak overgeslagen en kenmerkt zich door steile kliffen en diepe baaien, een prachtige route dus!
Je overnacht in Country Lodge Vogur.

Dag 6

Haukadalur – Viking museum Erik de Rode – paardenshow – Akureyri (350 km)
Van de gebaande paden af en rijdend langs verlaten boerderijen, IJslandse paarden en mooie kerkjes waarna je uitkomt bij Haukadalur waar een authentieke replica van de boerderij van Erik de Rode staat. Erik de Rode is een beroemde ontdekkingsreiziger die de IJslandse kolonie in Groenland opgerichte. Zijn zoon Leif-the-Lucky, geboren in Haukadalur, was de eerste Europeaan die voet aan wal zette in Noord-Amerika. Vandaag de dag is de boerderij uitgegraven en gereconstrueerd tot een Viking museum. Dit museum ligt op een fotogenieke locatie want de omgeving wordt gedomineerd door bergen, meren, valleien, en de zee. Je reis door naar een lokale boerderij waar de IJslandse paarden laten zien welke unieke kwaliteiten ze hebben. De weg vervolgt zich richting het noorden naar de stad Akureyri. 
Je overnacht in Hotel Kea.

Dag 7

Akureyri – Siglufjörður – haringmuseum – bierbrouwerij – Akureyri (160 km)
Tijdens een 6 uur durende excursie bezoek je op dag 7 de spectaculaire fjorden van Siglufjörður. Dit is de meest noordelijke stad van IJsland en staat bekend als de haring hoofdstad van de Noord-Atlantische Oceaan. Op de terugweg passeer je kleine vissersdorpjes en stop je bij een verlaten vallei die zelfs de meeste IJslanders niet hebben gezien. Inbegrepen deze dag is een bezoek aan het Haringmuseum en een bierproeverij bij een lokale bierbrouwerij. De rest van de dag is vrij te besteden.
Je overnacht in Hotel Kea.

Dag 8

Akureyri – Goðafoss – Mývatn – Pseudo krater – Dimmuborgir – Námaskarð – Víti krater – Krafla – Mývatn Nature Baths (150 km)
De dag start met een bezoek aan de waterval van de goden ook wel bekend als de Goðafoss waterval. Je reist door naar Mývatn, bekend om zijn rijke vogelleven en buitengewone vulkanische lava landschappen. Je brengt een bezoek aan de pseudo kraters, gaat wandelen in het lavaveld van Dimmuborgir, klimt naar de rand van de Hverfjall krater, ziet de warmwaterbronnen en kokende modderpoelen van Námaskarð, reist naar het Víti kratermeer en bezoekt de geothermische velden van Krafla. Aan het einde van de middag ga je ontspannen in het Mývatn Nature Baths.
Je overnacht in Hotel Laxá.

Dag 9

Mývatn – Dettifoss – Bakkagerði – Borgarfjörður Eystri (290 km)
De Dettifoss waterval is Europa’s meest krachtige waterval in het noordelijke deel van Vatnajökull National Park. Vanuit hier reis je door de onbewoonde hooglanden naar Oost-IJsland. Je verkent het meest noordelijke fjord en het geïsoleerde maar tevens charmante dorp Bakkagerði waar slechte 120 mensen leven. Kleurrijke bergen volgen als de reis zich voortzet naar Borgarfjörður Eystri. Dit is een traditioneel IJslandse vissersdorp waar men nog gaat vissen met kleine bootjes.
Je overnacht in Country Guesthouse Alfheimar

Dag 10

Oostfjorden – stenen museum – Vatnajökull gletsjer – Höfn – Jökulsárlón – Vatnajökull National Park (430 km)
Bochtige wegen, kleine vissersdorpjes en prachtige landschappen, dat kom je deze dag tegen in de Oostfjorden van IJsland. Onderweg breng je een bezoek aan een bijzondere collectie in het stenenmuseum. In de middag zie je de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer die zichtbaar is in heel Zuidoost-IJsland. Voorbij het dorp Höfn stop je voor een leuke boottocht over het Jökulsárlón ijsbergenmeer. Varend tussen de drijvende ijsbergen en zeehonden is dit een bijzondere ervaring. Het Skaftafell Nationaal Park is gelegen onder de hoogste berg Hvannadalshnjukur (maar liefst 2110 meter hoog!) en de gletsjer Vatnajökull.
Je overnacht in Fosshotel Glacier Lagoon.

Dag 11

Vatnajökull National Park – Vík – zwarte stranden – Eyjafjallajökull – Skógafoss – Seljalandsfoss – Reykjavík (370 km)
Na een wandeling langs de gletsjertongen van het Vatnajökull Nationaal park vervolg je je route over de ringweg langs de zuidkust tot het zwarte lavastrand en de vogelkliffen in de omgeving van het dorpje Vík. De volgende stop is bij het Lava Center Informatie centrum, waar je kunt zien hoe IJslanders leven naast een gletsjer en actieve vulkaan. Een bezoek aan de Skógafoss en de Seljalandsfoss volgen voordat je weer terug bent in Reykjavík. Een gastronomisch afscheidsdiner zorgt voor een mooie afsluiting van deze bijzondere reis.
Je overnacht in Hotel Klettur.

Dag 12

Reykjavík – Flybus – vertrek (50 km)
Je gaat (op eigen gelegenheid) met de Flybus naar vliegveld Keflavík.

• Vlucht Amsterdam Keflavík v.v.
• Luchthavenbelasting en ticketingfee
• Flybus (Keflavík-Reykjavík v.v.)
• 10 dagen bus en Engelstalige gids
• 11 nachten in 2-persoonskamers, inclusief ontbijt
• 1x lunch (dag 6) en 10x diner
• bezoek aan drie nationale parken
• Entree tot de Lava Cave op Snæfellsnes
• overtocht naar de West fjorden
• boottocht over het Jökulsárlón ijsbergenmeer
• Entree tot het Folk and Transport Museum in Hnjótur
• Entree tot het Haringmuseum in Siglufjordur
• Entree tot de bierbrouwerij
• Entree tot het Erik de Rode Viking museum
• Entree tot het natuurlijke warme bad Mývatn Nature Baths inclusief handdoek
• Entree tot het stenen museum in de Oostfjorden
• Paardshow in noordwest-IJsland
• Documentaire in het Lava Center in Hvolsvöllur
• Uitgebreid informatiepakket
• Dominicus Reisgids

Wat is niet inbegrepen

• alle overige maaltijden
• uitgaven van persoonlijke aard
• eventuele nog af te sluiten verzekering

De genoemde accommodaties zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

2019

03-06-2019 t/m 14-06-2019
17-06-2019 t/m 28-06-2019
24-06-2019 t/m 05-07-2019
15-07-2019 t/m 26-07-2019
29-07-2019 t/m 09-08-2019
12-08-2019 t/m 23-08-2019
26-08-2019 t/m 06-09-2019

 

 

 

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Deel deze pagina:

 • Groepsreis in IJsland
 • Groepsreis in IJsland

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »