Groepswandelreis op IJsland ‘Laugavegur’
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • ;» Groepswandelreis ‘Laugavegur’

« Terug naar het reisoverzicht

5 / 4
Prijs vanaf € 1420,-

Groepswandelreis ‘Laugavegur’

Landmannalaugar – Þórsmörk

Prijs 2019 € 1.420 per persoon (gelijk aan 2018)

Deze groepswandelreis op IJsland is ideaal voor iedereen die graag in groepsverband wil wandelen op IJsland, maar de bagage niet als belemmering wil zien. Onder begeleiding van een ervaren gids kom je langs de mooiste plekken van het zuiden van IJsland en draag je enkel een dagrugzak op de tocht met je mee, terwijl je bagage naar de hutten wordt gebracht. Fascinerende contrasten in landschappen, badderen in een warme bron, prachtige uitzichten en spannende rivierdoorsteken zijn allemaal onderdeel van deze reis. Je dient echter ook nu over een eigen slaapzak en een uitstekende conditie te beschikken, want op de eerste echte wandeldag (dag 2) loop je twee etappes! Vooraf trainen kan dus geen kwaad.

Deze groepswandelreis op IJsland in het kort

Op de eerste dag van deze groepswandelreis op IJsland, word ‘s morgens in Reykjavik opgehaald bij je accommodatie. Met de andere deelnemers vertrek je naar het gebied van Landmannalaugar. De heuvels en bergen bestaan uit vulkanisch gesteente en zijn prachtig felgekleurd.

Vanuit Landmannalaugar stijgt de wandeling langzaam omhoog via een lavaveld naar de warmwaterbronnen van Stórihver. Vanaf de top van de pas van Hrafntinnusker kun je genieten van een prachtig uitzicht. Op dag 4 loop je door een prachtige, kleurrijke canyon, dicht langs een gletsjertong van de gletsjer Mýrdalsjökull. Het pad loopt langs de rivier de Markarfljót, waarvan je de zijrivieren herhaaldelijk zal doorwaden.

Op dag 5 klim je naar het uitzichtpunt op de berg Valahnjúkur en wandel je door de kloof Stakkholtsgjá, waar je aan het einde van de kloof een naamloze, maar schitterende waterval aantreft. Later die dag keert de groep terug naar Reykjavik om daar de wandelreis af te sluiten.

Deze gehele groepswandelreis duurt vijf dagen, waarvan vier wandeldagen (vier hut-overnachtingen). Tijdens de tocht leg je een afstand af van ruim 55 kilometer. Je wandelt buiten de reisdagen zo’n zes tot acht uur per dag. Er zijn acht vertrekdata in 2019 en de reis gaat door bij minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

TIP: De periode is kort, de hutaccommodatie beperkt en het animo groot, dus snel boeken is gewenst!

Laugavegur wandeling individueel

Doe je de Laugavegur wandeling liever individueel, kijk dan HIER. Er is een 6-daagse wandeltocht en ook een 7-daagse wandeltocht.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Reykjavík – Landmannalaugar
Tussen 7:15 en 7:45 uur word je bij je hotel (of ander onderkomen) opgehaald. Je vertrekt vanuit Reykjavík naar het gebied van Landmannalaugar. De heuvels en bergen bestaan uit vulkanisch gesteente en zijn prachtig felgekleurd. Je klimt naar de top van de Blahnjúkur (860m) en daarna kun je ontspannen in het water van een natuurlijke warme bron.

Dag 2

Landmannalaugar (600m) – Hrafntinnusker (1100m) – Alftavatn (530m); (Wandeltijd ca. 8 uur)
Vanuit Landmannalaugar gaat de wandeling langzaam omhoog via een lavaveld met veel obsidiaan naar de warmwaterbronnen van Stórihver, te midden van felgekleurd vulkanisch gesteente. Langzaam klim je naar de top van de pas van Hrafntinnusker (Obsidiaanpad), waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht. Langs rivieren en door de sneeuwvelden loop je over een plateau en stijg je uiteindelijk snel tot je aankomt bij de berghut aan het het meer van Álftavatn.

Dag 3

Alftavatn (530m) – Emstrur (500m); (Wandeltijd: ca. 6 uur)
De etappe van vandaag wordt gekenmerkt door rotsachtige woestijnen en rivieren, waarvan je er een aantal zal doorsteken. Aan de horizon zie je de grote gletsjers, waar je langzaam maar zeker naar toe loopt. De route is weliswaar lang, maar praktisch zonder hoogteverschillen.

Dag 4

Emstrur (500m) – Þorsmörk (200m); (Wandeltijd: ca. 6 uur)
Vandaag loop je door een prachtige kleurrijke canyon, dicht langs een gletsjertong van de gletsjer Mýrdalsjökull. De weg loopt langs de rivier de Markarfljót, waarvan je de zijrivieren herhaaldelijk zal doorwaden. Hoe dichter je bij de groene vallei Þórsmörk komt, hoe beter je gaat begrijpen waarom IJsland ook wel het land van contrasten wordt genoemd.

Dag 5

Þórsmörk – Reykjavík
In de ochtend klim je naar het uitzichtpunt op de berg Valahnjúkur en wandel je door de kloof Stakkholtsgjá, waar je aan het einde van de kloof een naamloze, maar betoverende waterval aantreft. De laatste lunch is bij Langidalur en om 14:30 stap je de bus in die je terug brengt naar Reykjavík.

• 4 overnachtingen in eenvoudige hutten in eigen slaapzak
• volpension tijdens de hele tocht (4x ontbijt, 5x lunch, 4x diner)
• vervoer van je overnachtingsadres in Reykjavík naar het beginpunt en van het eindpunt terug naar Reykjavík
• bagagetransport van dag 2-4
• Engels-/Duitstalige reisleider (zie data voor taal)

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vertrekdata 2019

28.6.2019 – 2.7.2019 – volgeboekt
5.7.2019 – 9.7.2019 – volgeboekt
12.7.2019 – 16.7.2019
19.7.2019 – 23.7.2019
26.7.2019 – 30.7.2019
2.8.2019 – 6.8.2019
9.8.2019 – 13.8.2019
16.8.2019 – 20.8.2019

 

Deel deze pagina:

  • Groepswandelreis op IJsland
  • Landmannalaugar
  • Individuele wandelreis in IJsland

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »