Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  •  » Groepswandelreis Walking & Hiking Adventure Zuid-IJsland

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 2.435,-

Groepswandelreis Walking & Hiking Adventure Zuid-IJsland

Ontdek IJsland in een kleine groep per bus en ga te voet op avontuur

Deze 8-daagse zeer complete groepswandelreis door Zuid-IJsland brengt je langs een groot aantal hoogtepunten van Zuid-IJsland, waarbij de nadruk ligt op de parels van het binnenland. Elke dag staat een ander gebied op het programma, waar je per bus en onder leiding van een ervaren gids naar toe wordt gebracht en wandelingen maakt van zo’n 1 tot 4 uur per dag (4-16 km). Zo ga je onder andere naar het indrukwekkende Landmannalaugar met zijn kleurrijke rhyolietbergen en de groene vallei van Þórsmörk, maar bezoek je ook de gletsjers in het Vatnajökull National Park.

Kortom: een prachtige reis langs zeer gevarieerde landschappen! Je overnacht in eenvoudige accommodaties en je bagage wordt vervoerd. Vertrek is gegarandeerd en de groep bestaat uit maximaal 20 personen.

Deze groepswandelreis door Zuid-IJsland in het kort

Na aankomst op het vliegveld Keflavik overnacht je eerst in Reykjavik. De volgende dag begint je avontuur met een wandeling in Þingvellir National Park. Dan staat er ook een bezoek aan het geothermische gebied van Geysir op het programma, waar je de ‘Strokkur’ tot wel 25 meter hoog kunt zien spuiten. Dit gebeurt om de vijf tot zeven minuten. Je reist door naar de waterval Gullfoss die ook wel bekend staat als de gouden waterval.

Landmannalaugar is een oase in de dorre hooglanden, omringd door kleurrijke ryolietbergen. Afhankelijk van de conditie en wandelervaring van de groep, én afhankelijk van de weersomstandigheden, wandel je vanuit de hut in Landmannalaugar eerst door een prachtig lavaveld. Vervolgens is er gelegenheid om te baden in een natuurlijke geothermische stroom. Ook de Hekla, de meest actieve vulkaan van IJsland, staat op het programma.

De wandelingen in deze groepswandelreis door Zuid-IJsland variëren in lengte van 2 kilometer tot 8 kilometer en hierbij bezoek je de mooiste highlights van Zuid-IJsland. Steile bergen, imposante gletsjers, vulkanen en watervallen zijn kenmerkend voor de typische, gevarieerde landschappen van IJsland.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Aankomst (50 km)
Je komt aan op vliegveld Keflavík en gaat (op eigen gelegenheid) met de flybus naar Reykjavík. Je kunt zelf Reykjavík ontdekken.

Dag 2

Blue Lagoon & Reykjanes (200 km)
Om 09:30 uur maak je kennis met de gids en de medereizigers. Vandaag staat het schiereiland Reykjanes op het programma. Je start met een ontspannen bad in de Blue Lagoon. In de namiddag ontdek je Krýsuvík, hier vind je pruttelende modderpoelen en prachtig gekleurde bergformaties. Vervolgens reis je verder door lavavelden en langs de kust naar Strandarkirkja, een lutherse parochiekerk aan de zuidkust van IJsland. De volgende stop is het charmante vissersdorpje Eyrarbakki met een groot aantal historische huizen van circa 1890-1920. In de avond bereik je Hella waar je 3 nachten zult doorbrengen in een eenvoudig huisje.

Dag 3

Landmannalaugar en Þjórsárdalur (290 km)
Landmannalaugar is een oase in de dorre hooglanden omringd door kleurrijke ryolietbergen. Je hebt de mogelijkheid om zelf de omgeving te ontdekken of samen met de gids een wandeling te maken. Hoogtepunt van deze dag is een 90 minuten durende wandeling naar Brenninsteinsalda, de regenboogberg van IJsland. Dit is een van de meest spectaculaire vulkanische bergen in Landmannalaugar. De berg is nog steeds “heet”, je kunt dan ook de damp aan de zijkanten van de berg zien. Voor deze wandeling zijn goede wandelschoenen en eventuele wandelstokken handig. Wanneer je je badkleding en een handdoek meeneemt kun je badderen in de geothermische stroom.

Op de terugweg naar de accommodatie wordt er gestopt bij de waterval Hjálparfoss. In de omgeving verken je de Viking-boerderijruïne in Stöng. Deze is volledig ondergesneeuwsd door puimsteen tijdens een van Mt. Hekla’s grotere uitbarstingen in 1104. Een ontspannen wandeling brengt ons naar Gjáin, een groene oase in een anders rotsachtig maanlandschap. Þjórsárdalur is buiten de gebaande paden en wordt gedomineerd door de Hekla vulkaan en andere vulkanen in de buurt. Hekla is een van de meest actieve vulkanen van IJsland; meer dan 20 uitbarstingen hebben plaatsgevonden sinds de vestiging in 874.

Dag 4

Golden Circle (230 km)
Vandaag bezoek je de drie meest bekende highlights van IJsland, Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je start de dag bij nationaal park þingvellir, het ouder Viking-Parlements gedeelte van IJsland dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Þingvellir is ook de plaats waar de Amerikaanse en de Euraziatische tektonische platen langzaam uit elkaar drijven. De volgende stop is bij de geothermische velden van Geysir met een verscheidenheid aan warmwaterbronnen en bubbelende poelen. De geiser Strokkur spuit elke 5 à 10 minuten enorme hoeveelheden water de lucht in. Vervolgens rijden jullie door naar de Gullfoss waterval. De ‘gouden waterval’ Gullfoss is een imposante, fotogenieke waterval, waarbij het water in twee stappen in een lange kloof valt.

Dag 5

Þórsmörk (130 km)
Je begint de dag bij de hoge maar smalle waterval Seljalandsfoss en rijdt vervolgens door naar Þórsmörk, een brede vallei vernoemd naar Thor, de Viking God van de donder. Deze prachtige vallei is aan drie kanten omgeven door steile bergen en gletsjers. Na een wandeling loop je naar het gebied waar in april 2010 de Eyjafjallajökull vulkaan uitbarstte en welke een zwart gebied achter liet.

Þórsmörk is een van de populairste wandelgebieden in IJsland en het is adembenemend om op de top van de vele heuvels en bergen te staan. Er zijn veel verschillende wandelmogelijkheden. Wij selecteren de paden afhankelijk van het weer en de conditie van de groep. Vanaf 800 meter hoogte zie je de hooglanden van IJsland op zijn best: vulkanen, gletsjers, hoge bergen, valleien, canyons, gletsjer rivieren, lavavelden en nog veel meer!

Na deze trip is er een lange rit naar de volgende overnachtingslocatie in Vatnajökull nationaal park. Je verblijft twee nachten in een eenvoudige maar goedgelegen accommodatie.

Dag 6

Gletsjerwandeling & IJsbergenmeer (140 km)
Dag 6 staat in het teken van leuke activiteiten en adembenemende landschappen. Je begint de dag met een gletsjerwandeling van 2 uur. Je klimt op de Svinafellsjökull gletsjertong en gaat tot de gletsjer vallei tussen de toppen van Hvannadalshnjukur en Hrútsfjall. De tocht is toegankelijk voor beginners! Een ervaren gids leidt je veilig door de ijzige omgeving van vreemd gevormde ruggen, diepe kloven, enorme water ketels en verschillende ijs formaties. In de namiddag ga je naar het beroemde ijsbergenmeer Jökulsárlón voor een tocht met een boottocht tussen de ijsbergen die drijven in het helderblauwe water. Na de boottocht is er tijd om een kijkje te nemen op het zwarte zandstrand met daarop de ijsbergen die van het ijsbergenmeer in de Atlantische Oceaan drijven. 

Dag 7

Zuidkust en Reykjavík (350 km)
Je reist via de zuidkust terug richting Reykjavík. Ondertussen wordt er regelmatig gestopt. We wandelen langs het zwarte lavastrand en de vogelkliffen bij Reynisfjara. We zien interessante basaltkolommen en rotsformaties die de versteende trollen worden genoemd. Ongeveer 10 km ten westen van Vík ligt het rotsachtige plateau bij Dyrhólaey, dat dramatisch uit de omringende vlakte omhoog is gekomen. Je kunt naar de vuurtoren lopen om vogels te observeren en te genieten van het fantastische uitzicht. De volgende stop is de Skógafoss waterval. Voordat je naar het hotel in Reykjavík gaat is er nog een korte rondleiding door Reykjavík. 

Dag 8

Vertrek (50 km)
Je gaat (op eigen gelegenheid) met de flybus naar vliegveld Keflavík.

Voor de Groepswandelreis Walking & Hiking Adventure Zuid-IJsland is het volgende inbegrepen:

• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• luchthavenbelasting en ticketingfee
• bustransfer vliegveld Keflavík-Reykjavík v.v.
• 7 nachten in hotels/guesthouses/cottages, in kamers met eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
• 6 dagen bus en wandelingen met Engelstalige reisleider
• entree voor twee nationale parken
• entree tot de Blue Lagoon inclusief handdoek
• boottocht op het ijsbergenmeer Jökulsárlón
• gletsjerwandeling op de Vatnajökull
• entree tot Eyrarbakki Maritiem- en Volksmuseum
• uitgebreid informatiepakket met o.a. de Dominicus reisgids IJsland

Wat is niet inbegrepen

• alle overige maaltijden
• persoonlijke uitgaven

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

De vertrekdata in 2018 zijn als volgt:

Let er op, indien Landmannalaugar tijdens de vertrekken in mei en juni nog niet bereikbaar is, wordt er op deze dag tot Þjórsárdalur gereden.

 

Deze prijzen zijn echter ook afhankelijk van de actuele vluchtprijzen.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

  • groepswandelreis door Zuid-IJsland
  • groepswandelreis door Zuid-IJsland
  • groepswandelreis door Zuid-IJsland

De reis gaat langs deze regio`s


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »