Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  •  » Groepswandelreis ‘Walking & Hiking Adventure’

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 2.690,-

Groepswandelreis ‘Walking & Hiking Adventure’

Ontdek IJsland in een kleine groep per bus en ga te voet op avontuur

Deze 8-daagse zeer complete groepswandelreis door Zuid-IJsland brengt je langs een groot aantal hoogtepunten van Zuid-IJsland, waarbij de nadruk ligt op de parels van het binnenland. Elke dag staat een ander gebied op het programma, waar je per bus en onder leiding van een ervaren gids naar toe wordt gebracht en wandelingen maakt van zo’n 2 tot 5 uur per dag (4-16 km). Zo ga je onder andere naar het indrukwekkende Landmannalaugar met zijn kleurrijke rhyolietbergen en de groene vallei van Þórsmörk, maar bezoek je ook het vulkanische landschap bij Laki en de gletsjers in het Vatnajökull National Park.

Kortom: een prachtige reis langs zeer gevarieerde landschappen! Je overnacht in eenvoudige accommodaties en je bagage wordt vervoerd. Vertrek is gegarandeerd en de groep bestaat uit maximaal 20 personen.

Deze groepswandelreis door Zuid-IJsland in het kort

Na aankomst op het vliegveld Keflavik overnacht je eerst in Reykjavik. De volgende dag begint je avontuur met een wandeling in Þingvellir National Park. Dan staat er ook een bezoek aan het geothermische gebied van Geysir op het programma, waar je de ‘Strokkur’ tot wel 25 meter hoog kunt zien spuiten. Dit gebeurt om de vijf tot zeven minuten. Je reist door naar de waterval Gullfoss die ook wel bekend staat als de gouden waterval.

Landmannalaugar is een oase in de dorre hooglanden, omringd door kleurrijke ryolietbergen. Afhankelijk van de conditie en wandelervaring van de groep, én afhankelijk van de weersomstandigheden, wandel je vanuit de hut in Landmannalaugar eerst door een prachtig lavaveld. Vervolgens is er gelegenheid om te baden in een natuurlijke geothermische stroom. Ook de Hekla, de meest actieve vulkaan van IJsland, staat op het programma.

De wandelingen in deze groepswandelreis door Zuid-IJsland variëren in lengte van 2 kilometer tot 8 kilometer en hierbij bezoek je de mooiste highlights van Zuid-IJsland. Steile bergen, imposante gletsjers, vulkanen en watervallen zijn kenmerkend voor de typische, gevarieerde landschappen van IJsland.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

aankomst (50 km)
Je komt aan op vliegveld Keflavík en gaat (op eigen gelegenheid) met de flybus naar Reykjavík, eventueel met een tussenstop bij de Blue Lagoon. Overnachting in Reykjavík.

Dag 2

Golden Circle (190 km)
Je start het avontuur met een 1-2 uur durende wandeling in de omgeving van Þingvellir National Park. Dan staat een bezoek aan het geothermische gebied van Geysir, waar je de ‘Strokkur’ tot wel 25 meter hoog kunt zien spuiten. Dit is om de vijf tot zeven minuten. Je reist door naar de waterval Gullfoss die bekend staat als de gouden waterval. Na dit schouwspel staat een bezoek aan de ‘Sectret Lagoon’op het programma. Dit is een natuurlijke warmwaterbron in het kleine dorpje Flúðir, waar je een echte IJslandse ervaring opdoet.

wandelen: 1-2 uur, 2-4 km
hoogte: 100-200 meter

Dag 3

Landmannalaugar (290 km)
Landmannalaugar is een oase in de dorre hooglanden omringd door kleurrijke ryolietbergen. Afhankelijk van de conditie en wandelervaring van de groep, én afhankelijk van de weersomstandigheden, wandelen je vanuit de hut in Landmannalaugar eerst door een prachtig lavaveld. Je keert terug via de Grænagil kloof die kan worden omschreven als spectaculair en kleurrijk. Er is ook een natuurlijke geothermische stroom, waar je kunt genieten van een verfrissend bad. Zorg dus dat je zwemkleding en een handdoek bij de hand hebt. De weg vervolgt zich langs Hekla, een van IJsland’s meest actieve vulkanen. Op de weg terug de accommodatie maak je nog een stop bij de waterval Hjálparfoss in Þjórsárdalur vallei, omringd door buitengewone basalt rotsformaties.

wandelen: 3-4 uur, 6-7 km
hoogte: ongeveer 300 meter

Dag 4

Þórsmörk (130 km)
Je begint de dag bij de hoge maar smalle waterval Seljalandsfoss en rijdt vervolgens door naar Þórsmörk, een brede vallei vernoemd naar Thor, de Viking God van de donder. Deze prachtige vallei is aan drie kanten omgeven door steile bergen en gletsjers. Na een wandeling loop je naar het gebied waar in april 2010 de Eyjafjallajökull vulkaan uitbarstte en welke een zwart gebied achter liet.

Þórsmörk is een van de populairste wandelgebieden in IJsland en het is adembenemend om op de top van de vele heuvels en bergen te staan. Er zijn veel verschillende wandelmogelijkheden. Wij selecteren de paden afhankelijk van het weer en de conditie van de groep. Vanaf 800 meter hoogte zie je de hooglanden van IJsland op zijn best: vulkanen, gletsjers, hoge bergen, valleien, canyons, gletsjer rivieren, lavavelden en nog veel meer!

wandelen: 4-5 uur, 7-8 km
hoogte: ongeveer 800 meter

Dag 5

Laki (340 km)
Je reist langs de zuidkust van IJsland richting Kirkjubæjarklaustur weer het hoogland in. De kraters in Laki, genaamd Lakagígar, werden gevormd in een van ’s werelds grootste uitbarstingen in de geschiedenis. Deze reeks uitbarstingen hebben een enorme hoeveelheid lava vulkanische as uitgestoten over een spleet die zich uitstrekt over 25 km ten westen van de Vatnajökull. De kraters worden beschouwd als een wereldwijd uniek fenomeen en zijn een beschermd natuurmonument. Laki is een zeer afgelegen locatie en een van de meest unieke plekken in het Vatnajökull National Park.

Tijdens een 1,2 tot 2 uur durende wandeling over genummerde wandelpaden kun je dit vulkanische gebied verkennen. Onderweg kom je langs de Fagrifoss waterval wat ‘prachtige waterval’ in het IJslands betekend. Je verblijft 2 nachten in Hotel Skaftafell, naast de grootste gletsjer van Europa en onder de hoogste berg van IJsland.

wandelen: 2 uur, 4-5 km
hoogte: ongeveer 300 meter

Dag 6

gletsjerwandeling & ijsbergenmeer (140 km)
Dag 6 staat in het teken van leuke activiteiten en adembenemende landschappen. Je begint de dag met een gletsjerwandeling van 3,5 uur. Je klimt op de Svinafellsjökull gletsjertong en gaat tot de gletsjer vallei tussen de toppen van Hvannadalshnjukur en Hrútsfjall. Een ervaren gids leidt je veilig door de ijzige omgeving van vreemd gevormde ruggen, diepe kloven, enorme water ketels en verschillende ijs formaties. In de namiddag ga je naar het beroemde ijsbergenmeer Jökulsárlón voor een tocht met een zodiac tussen de ijsbergen die drijven in het helderblauwe water. Na de boottocht is er tijd om een kijkje te nemen op het zwarte zandstrand met daarop de ijsbergen die van het ijsbergenmeer in de Atlantische Oceaan zijn gedreven.

wandelen: 3-4 uur, 4-6 km
hoogte: 100-150 meter

Dag 7

Skaftafell & de zuidkust (340 km)
Skaftafell is een deel van Vatnajökull National Park, het grootste nationale park van Europa. Het gebied ligt in de hellingen van de Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa en wordt gedomineerd door IJsland’s hoogste top Mount Hvannadalshnjukur (2110 meter). Het landschap is gevormd door duizenden jaren door verschillende invloeden van vuur, ijs en water. Je start de dag met een wandeling naar de waterval Svartifoss die wordt omgeven door zwarte basalt zuilen. Vanaf daar loop je naar Sjónsker, van waar je een prachtig uitzicht op de berg Hvannadalshnjukur hebt. Tijdens de terugreis naar Reykjavík staat nog een laatste wandeling op het programma langs het zwarte lava strand en de vogelrots bij Vík en de Skógafoss waterval bij Skógar. 

wandelen: 2-3 uur, 5-6 km
hoogte: ongeveer 200 meter

Dag 8

vertrek (50 km)
Je gaat (op eigen gelegenheid) met de flybus naar vliegveld Keflavík.

Voor de groepswandelreis ‘Avontuurlijk Zuid-IJsland’ is het volgende inbegrepen:

• bustransfer vliegveld Keflavík-Reykjavík v.v.
• 7 nachten in hotels/guesthouses/cottages, in kamers met eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
• 6 dagen bus en wandelingen met Engels- of Duitstalige reisleider (zie vertrekdata)
• lunch op dag 3,4 en 5 (picknick) & diner op dag 5 en 6 (buffet of 3-gangen menu)
• entree voor twee nationale parken en de ‘Secret Lagoon’ (incl. handdoek)
• Zodiac boottocht op het ijsbergen meer Jökulsárlón
• gletsjerwandeling op de Vatnajökull
• uitgebreid informatiepakket met o.a. de Dominicus reisgids IJsland

Wat is niet inbegrepen

• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• overige maaltijden
• persoonlijke uitgaven

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

De vertrekdata in 2017 zijn als volgt:

De reizen worden gegidst in het Duits en in het Engels:

walking-and-hiking-departures-2017

walking-and-hiking-adventure-prijzen-2017

Deze prijzen zijn echter ook afhankelijk van de actuele vluchtprijzen.

 

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

  • groepswandelreis door Zuid-IJsland
  • groepswandelreis door Zuid-IJsland
  • groepswandelreis door Zuid-IJsland

Mogelijke excursies

De reis gaat langs deze regio`s


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »