18-daagse autorondreis in IJsland 'IJsland Helemaal' 
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» IJsland Helemaal

« Terug naar het reisoverzicht

18 / 17
Prijs vanaf € 2799,-

IJsland Helemaal

Heel IJsland in één reis. Ervaar de enorme diversiteit van dit prachtige eiland!

18-daagse autorondreis in IJsland

Deze 18-daagse autorondreis in IJsland is bijna identiek aan de rondreis Het beste van IJsland van 15 dagen, alleen bezoek je nu ook de meestal overgeslagen Westfjorden. Dit prachtige fjordenlandschap met zijn stille baaien, hoge bergen, vogels, zeehonden, de vele warme badjes en één van de mooiste watervallen van IJsland (Dynjandi), laat op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk achter. Vogelliefhebbers komen ruim aan hun trekken bij de 14 kilometer lange vogelrots bij Látrabjarg, waar je tot op centimeters afstand van de papegaaiduikers en alken kunt komen.

Deze reis in het kort

Na aankomst pik je de huurauto op het vliegveld op. Je kunt ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de Blue Lagoon of om direct door te rijden naar Vogar. Vanuit Vogar begin je meteen met de beroemde Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir.

Op dag 3 vervolg je de weg langs de zuidkust naar Kirkjubæjarklaustur. Langs de route vind je de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en Dyrhólaey. Je rijdt verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden.

Slingerend door de ruige Oostfjorden rijd je door naar Egilsstaðir, waar je een wandeling kunt maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður. Via de schitterende noordkust reis je naar de Westfjorden, met bezienswaardigheden als de enorme waterval Dynjandi en de 14 kilometer lange vogelrots Látrabjarg. Je kunt hier gaan zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad of een kijkje gaan nemen in het Arctic Fox Centre in Súdavík.

Vanaf de Westfjorden zak je weer af in zuidelijke richting, waar je vanaf Keflavik uiteindelijk weer terugvliegt naar Nederland.

Veerboot Brjánslækur – Stykkishólmur

Tijdens deze rondreis kun je de veerboot nemen vanuit de Westfjorden naar Snæfellsnes. Je kunt er ook voor kiezen om over de kustweg naar Snæfellsnes te rijden. Kies je voor de veerboot, dan is vooraf reserveren raadzaam, omdat deze in het hoogseizoen vaak vol is (meerprijs €180 voor 2 personen + auto tot 5 meter enkele reis).

Prijs

De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

vliegveld Keflavík – Vogar
Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon en vervolgens rijd je verder naar Vogar, waar je zult overnachten (entree Blue Lagoon exclusief, reservering aanbevolen).

Dag 2:

Vogar – Selfoss/Hella
Vanuit Vogar begin je meteen met de beroemde Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je overnacht in de omgeving van Selfoss/Hella.

Dag 3:

Selfoss/Hella – Kirkjubæjarklaustur
De weg langs de zuidkust brengt je langs de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, de zwarte stranden van Vík en Dyrhólaey. Je rijdt verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en prachtige met mos begroeide lavavelden. Ook kun je een kijkje nemen in het informatiecentrum van de Eyjafjallajökull en het volksmuseum bij Skógar. Overnachten in Kirkjubæjarklaustur.

Dag 4:

Kirkjubæjarklaustur – Höfn
Je kunt een wandeling maken in het nationale park Skaftafell en je bezoekt het eeuwenoude turfkerkje bij Hof en het ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je de mogelijkheid hebt om een indrukwekkende boottocht te maken. Je overnacht in Höfn.

Dag 5-6:

Höfn – Egilsstaðir
Slingerend door de ruige Oostfjorden rijd je door naar Egilsstaðir, waar je een wandeling kunt maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður. Je verblijft twee nachten in Egilsstaðir. Op dag 6 is het mogelijk om een tocht te maken naar de 118 meter hoge waterval Hengifoss en/of een bezoek brengen aan de fjord Borgarfjörður Eystri.

Dag 7-9:

Egilsstaðir – Mývatn e.o.
Op dag 7 rijd je meteen door naar Mývatn. Hier kun je heerlijk zwemmen in de Mývatn Nature Baths en uitstapjes maken naar de geothermische krachtcentrale bij Krafla, het hetebronnengebied Námaskarð, de grillige lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters naast het Mývatn meer. Je overnacht drie nachten in de omgeving van Mývatn. Op dag 8 heb je tijd om naar Húsavík te gaan voor een walvisexcursie en om onderweg de V-vormige kloof Ásbyrgi en de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, te bezoeken. Op dag 9 kun je bijvoorbeeld een excursie doen om ijsgrotten te bezoeken of de vulkaan Askja te bewonderen.

Dag 10:

Mývatn – Skagafjörður
Je rijdt via de waterval Goðafoss en Akureyri langs de prachtige kust van Tröllaskagi naar je volgende overnachtingsplaats: Skagafjörður. Onderweg kun je nog een bezoek brengen aan Siglufjörður (met onder andere het haringmuseum) of een walvisexcursie doen vanuit Hauganes of Dalvík.

Dag 11:

Skagafjörður – Hólmavík
Op dag 11 kom je langs Borgarvirki met zijn 10 tot 15 meter hoge basaltzuilen en de schitterend gelegen boerderij Ósar, van waaruit je een wandeling langs het strand kunt maken. Ook kun je zeehonden kijken bij de baai Hindisvík. Je overnacht in Hólmavík.

Dag 12:

Hólmavík – Ísafjörður
Je rijdt langs een aantal schitterende fjorden en je kunt zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in het Arctic Fox Centre in Súdavík. Overnachting in Ísafjörður.

Tip: boek een extra overnachting in Ísafjörður om nog één of meerdere excursies te doen in deze prachtige omgeving. 

Dag 13:

Ísafjörður – Patreksfjörður/Breiðavík/Brjánslækur
Vandaag staan twee hoogtepunten van deze reis op het programma: de enorme waterval Dynjandi en de 14 kilometer lange vogelrots Látrabjarg. Je overnacht in de buurt van Patreksfjörður/Breiðavík/Brjánslækur.

Dag 14:

Patreksfjörður/Breiðavík/Brjánslækur – Stykkishólmur/Ólafsvík
Als je in een 4WD rijdt, kun je naar het rode strand van Rauðisandur rijden, maar de warme badjes Krosslaug en Flókalundur zijn met alle auto’s bereikbaar. Vervolgens neem je de veerboot via Flatey of je rijdt over de kustweg. De veerboot vooraf reserveren is raadzaam, omdat deze in het hoogseizoen vaak vol is (meerprijs €110 voor 2 personen + auto tot 5 meter enkele reis). Overnachting in Stykkishólmur/Ólafsvík.

Dag 15:

Stýkkishólmur/Ólafsvík – Borgarnes/Reykholt
Vandaag rijd je langs de kust van Snæfellsnes met de havenstad Ólafsvík, de gletsjervulkaan Snæfellsjökull, de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar, het idyllische haventje van Arnarstapi en de explosiekrater Eldborg. Overnachting in Borgarnes/Reykholt.

Dag 16:

Borgarnes/Reykholt – Reykjavík
Via de vallei Reykholtsdalur met daarin de schitterende watervallen Hraunfossar en Barnafoss rijd je langs de fjord Hvalfjörður weer terug naar Reykjavík, waar je overnacht.

Dag 17:

Reykjavík e.o.
Dag 17 is vrij te besteden in Reykjavík. Een andere mogelijkheid is om naar de hete bronnen en de vogelrotsen van Krýsuvík te gaan, of om bijvoorbeeld een paardrijdtocht te maken.

Dag 18:

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 17 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 17 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Kies je bij deze reis voor slaapzakaccommodatie, dan vinden de overnachtingen in Reykjavík plaats in een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang, inclusief ontbijt. Buiten Reykjavík zijn de overnachtingen in hostels en guesthouses op een 2-persoonskamer met niet opgemaakte bedden, exclusief ontbijt. Dus je gebruikt tijdens de reis je eigen slaapzak.

Wat is niet inbegrepen
 • lunches en diners (bij slaapzakaccomodatie alle maaltijden)
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • overtocht met de veerboot
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof

Kies je voor slaapzakaccommodatie dan zijn alle maaltijden exclusief (behalve het ontbijt in Reykjavík).

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Je kunt deze reis maken van half mei tot en met eind september. Wil je al vanaf begin mei deze reis beginnen, adviseren wij je de reis met een 4WD auto te maken, de keuze voor een 2WD auto is op eigen risico.

Vanafprijs per persoon 2019

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, maken we graag een offerte op maat.
Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 


(Je kunt op de tabel klikken voor een grotere versie.)

Let op de veerbootovertocht van of naar de Westfjorden zit noch niet in de prijs. Reken voor 2 personen en een auto (max. 5m) op een prijs van € 90 per persoon.


Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • Paardrijdtocht in Zuid-IJsland
 • Gletsjerwandeling
 • Walvissafari Dalvík

Bijzonderheden

De overtocht met de veerboot van de Westfjorden naar Snæfellsnes kun je direct bij ons erbij reserveren. Reken voor 2 personen en een auto (max. 5m) op een prijs van € 90 per persoon.


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »