Autorondreis op IJsland 'Hoogland Compleet'
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Het Hoogland Compleet

« Terug naar het reisoverzicht

15 / 14
Prijs vanaf € 2864,-

Het Hoogland Compleet

Door woestenijen en maanlandschappen naar de vulkanen.

Deze avontuurlijke autorondreis op IJsland leidt je door woestijnen en maanlandschappen naar de vulkanen. Deze route neemt vier dagen langer in beslag dan ‘Het Fascinerende Hoogland’ en is bedoeld voor reizigers die meer tijd willen besteden aan bijzondere plekken in het binnenland en aan het vulkanische gebied van Mývatn. Ook wordt er één extra dag doorgebracht op het schiereiland Langanes, dat bekend staat vanwege de enorme hoeveelheden drijfhout die op het strand aanspoelen.

Deze reis in het kort

Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld en begin je met een kort bezoek aan het schiereiland Snæfellsnes in het westen en de bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss in de fjord Borgarfjörður. Via de hooglandroute van Kaldidalur, die eindigt bij het nationale park Þingvellir, rijd je verder langs de spuitende geisers van Geysir en de ‘gouden waterval’ Gullfoss om de Golden Circle compleet te maken.

Met de Kjölur binnenlandroute rijd je langs de warme bronnen bij Hveravellir naar Skagafjörður in Noord-IJsland. Via de kustweg of de binnenlandroute F752 vervolg je je reis verder naar het oosten. Als je voor de F752 met twee rivierdoorsteken kiest, dan kom je langs de hut in Laugafell met het naastgelegen warme bad; kies je voor de kustweg, dan voert de route langs de oude havenstadjes Siglufjörður en Ólafsfjörður.

Via het noordelijke deel van National Park Vatnajökull, met onder andere de V-vormige kloof Ásbyrgi, de echorotsen van Hljóðaklettar en de machtige waterval Dettifoss, rijd je naar de kleurrijke berg Leirhnjúkur, de caldera van Krafla en het solfatarenveld Námaskarð met kokende modderpoelen en zwavelbronnen.

En dat is slechts een greep uit de talloze highlights die je tijdens deze 15-daagse reis door het IJslandse Hoogland aandoet.

Prijs autorondreis op IJsland ‘Hoogland Compleet’

De vanafprijs van €2.864 per persoon is berekend bij 2 personen in een Suzuki Jimny in een 2-persoonskamer, inclusief ontbijt. Je kunt de reis ook maken in slaapzakaccommodatie, je moet dan wel je eigen slaapzak meenemen en de prijs is exclusief ontbijt. Vraag ons naar de beschikbare mogelijkheden.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

vliegveld Keflavík – Vogar
Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt meteen een bezoek brengen aan de Blue Lagoon (optioneel). Je overnacht in Vogar.

Dag 2:

Vogar – Reykholt
Je begint met een kort bezoek aan het schiereiland Snæfellsnes in het westen en de bijzondere watervallen Hraunfossar en Barnafoss in de fjord Borgarfjörður. Overnachting in het historische plaatsje Reykholt.

Dag 3:

Reykholt – Gullfoss
Via de hooglandroute van Kaldidalur, die eindigt bij het nationale park Þingvellir, rijd je verder langs de spuitende geisers van Geysir en de ‘gouden waterval’ Gullfoss om de Golden Circle compleet te maken. Je overnacht bij Gullfoss.

Dag 4:

Gullfoss – Skagafjörður
Via de Kjölur binnenlandroute rijd je langs de warme bronnen bij Hveravellir naar Skagafjörður in Noord-IJsland, waar je zult overnachten.

Dag 5:

Skagafjörður – Húsavík
Via de kustweg of de binnenlandroute F752 vervolg je je reis verder naar het oosten. Als je voor de F752 met twee rivierdoorsteken kiest, dan kom je langs de hut in Laugafell met het naastgelegen warme bad; kies je voor de kustweg, dan voert de route langs de oude havenstadjes Siglufjörður en Ólafsfjörður en kun je in Dalvík of Hauganes nog een walvisexcursie doen of naar het vogeleiland Hrísey gaan. Je overnacht in Húsavík.

Dag 6:

Húsavík – Ytra-Lón
Je rijdt via de kustweg van Tjörnes en Melrekkaslétta naar het schiereiland Langanes, dat de vorm heeft van een uitstekende eendenkop en waar zich de grootste jan-van-gentenkolonie van IJsland bevindt. Onderweg naar Langanes kun je een wandeling maken bij Rauðanes, een gebied met prachtige rotsformaties en veel verschillende vogels. Overnachting in Ytra-Lón.

Dag 7-8:

Ytra-Lón – Mývatn e.o.
Via het noordelijke deel van National Park Vatnajökull, met onder andere de V-vormige kloof Ásbyrgi, de echorotsen van Hljóðaklettar en de machtige waterval Dettifoss, rijd je naar de kleurrijke berg Leirhnjúkur, de caldera van Krafla en het solfatarenveld Námaskarð met kokende modderpoelen en zwavelbronnen. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Mývatn. Op dag 8 is het mogelijk om een dagtocht te maken naar het warme kratermeer in de explosiekrater Víti. Deze route voert langs de imposante berg Herðubreið, de ‘koningin der bergen’. Eventueel kun je nog gaan zwemmen in het geothermische bad van de Jarðböðin bij Mývatn.

Dag 9-10:

Mývatn – Hrauneyjar/Árnes
Geniet van verstilde basaltformaties en woestijnpracht wanneer je terug naar het zuiden rijdt over de hooglandroute Sprengisandur. Ook de watervallen Goðafoss en Aldeyjarfoss zijn zeker een bezoek waard. Je verblijft twee nachten in Hrauneyjar/Árnes. Dag 10 kun je gebruiken voor een dagtocht naar het indrukwekkende merengebied Veiðivötn en Jökulheimar, een dagtocht naar Landmannalaugar of een bezoek aan de waterval Dynkur.

Dag 11-12:

Hrauneyjar/Árnes – Kirkjubæjarklaustur
Je rijdt via Landmannalaugar en de vulkanische kloof Eldgjá naar Kirkjubæjarklaustur, waar je twee nachten verblijft. Op dag 12 maak je een tocht naar de 20 kilometer lange kraterrij bij de spleetvulkaan Laki. Vervolgens rijd je terug naar de ringweg en kom je langs het eeuwenoude turfkerkje bij Hof. Ook bezoek je op deze dag het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nationale park van Skaftafell.

Dag 13-14:

Kirkjubæjarklaustur– Reykjavík
Via de zuidkust rijd je richting Reykjavík. Deze route brengt je langs de zwarte stranden van Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey, de beroemde Skógafoss waterval en het volksmuseum bij Skógar en de waterval Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen. Eventueel kun je nog een bezoek brengen aan de vallei Þjórsárdalur, vanwaar je bij mooi weer prachtig uitzicht hebt op de vulkaan Hekla. Je overnacht de laatste twee nachten in Reykjavík. Dag 14 is vrij te besteden in Reykjavík en omgeving.

Dag 15:

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 14 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 14 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen
 • lunches en diners
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof

 

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vanafprijs per persoon 2019

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, maken we graag een offerte op maat.
Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 


Houd er wel rekening mee, dat wanneer je in september vertrek, de mogelijkheid bestaat dat door sneeuwval de route aangepast moet worden.


Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • Autorondreis IJsland Askja
 • autorondreis op IJsland

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »