IJsland NOORDERLICHT reis, ontdek NOORDERLICHT OP IJSLAND!
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • ;» Noorderlichtreis vanuit vakantiehuisjes en hotels

« Terug naar het reisoverzicht

15 / 14
Prijs vanaf € 2763,-

Noorderlichtreis vanuit vakantiehuisjes en hotels

Ruim de tijd voor het noorderlicht en alle hoogtepunten van het zuiden

IJsland noorderlicht reis en alle hoogtepunten van het zuiden

Deze 15-daagse IJsland Noorderlicht reis geeft je het meest uitgebreid de mogelijkheid om het natuurschoon van IJsland te verkennen en natuurlijk om het noorderlicht te ontdekken. Je verblijft een aantal nachten langer in de vakantiehuisjes en bovendien verblijf je drie nachten in een hotel bij het nationale park Skaftafell, zodat je nog meer en langer de tijd hebt om uitstapjes te maken in de omgeving van IJslands grootste gletsjer, de Vatnajökull en het ijsbergenmeer.

Deze reis in het kort

Nadat je op de luchthaven Keflavik bent aangekomen, ga je direct de huurauto ophalen en vertrek je naar je eerste vakantiehuisje in Borgarfjörður, dat de komende vijf dagen je uitvalsbasis zal zijn. Vanuit daar ga je de omgeving verkennen. Zo kun je een bezoek brengen aan het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Daarnaast zijn er in deze omgeving nog talloze highlights , zoals een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir, het idyllische haventje Arnarstapi.

Op dag 6 vertrek je naar je tweede verblijfplaats in de regio van Hveragerði/Selfoss/Geysir. Ook hier verblijf je weer vijf nachten om de omgeving te kunnen verkennen. Deze locatie is een uitstekende plek om de bezienswaardigheden van de Golden Circle te bezoeken, zoals het nationale park Þingvellir, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en de spuitende geisers bij Geysir.

Van dag 11 tot en met 13 vervolg je je reis verder naar het oosten richting Skaftafell, waar je een bezoek kunt brengen aan het beroemde ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nationale park Skaftafell.

De voorlaatste dag vertrek je vanuit Skaftafell weer richting Reykjavik, waar je, als je ‘s morgens bijtijds weggaat, nog uitgebreid deze gezellige stad kunt verkennen.

Maak je deze reis in de winter? Wij adviseren dan om een 4WD te huren!

De vanafprijs is een prijs per persoon, berekend op basis van een Suzuki Jimny met 2 personen.

Bekijk HIER alle Noorderlichtreizen.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1-5:

vliegveld Keflavík – Borgarfjörður 
Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op en rijd je meteen naar je eerste vakantiehuisje in Borgarfjörður, waar je vijf nachten zult verblijven. Onderweg is het handig om ergens te stoppen om boodschappen te doen. Vanuit het huisje kun je tal van uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook is het mogelijk om een tocht te maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir, het idyllische haventje Arnarstapi, de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar. Noord-Snæfellsnes is ook een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður.

Dag 6-10:

Borgarfjörður – Hveragerði/Selfoss/Geysir
Op dag 6 rijd je verder naar het tweede vakantiehuisje in de buurt van Hveragerði/Selfoss/Geysir. Je zult hier vijf nachten verblijven. Vanuit dit huisje zijn uitstapjes mogelijk naar onder andere de Golden Circle, bestaande uit het nationale park Þingvellir, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en de spuitende geisers bij Geysir. Ook kun je naar het zwarte strand bij Vík, de lavarotsen bij Dyrhólaey en de grote waterval Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, een waterval waar je achterlangs kunt lopen. Een bezoek aan Reykjavík of de Blue Lagoon is ook zeker mogelijk, evenals een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur.

Dag 11-13:

Hveragerði/Selfoss/Geysir – Skaftafell 
Je rijdt verder naar het oosten richting Skaftafell, waar je drie nachten in een hotel zult verblijven. Van hieruit kun je op je gemak een bezoek brengen aan het beroemde ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nationale park Skaftafell, waar je prachtig kunt wandelen naar bijvoorbeeld de waterval Svartifoss, die omringd wordt door prachtige basaltformaties. Ook een uitstapje maken naar de gletsjertong Svínafellsjökull en de spoelzandvlakte Skeiðarársandur behoort tot de mogelijkheden.

Dag 14:

Skaftafell – Reykjavík 
Vandaag rijd je richting het westen naar het bruisende Reykjavík, waar je de laatste nacht in een hotel zult verblijven. Hoe laat je vertrekt vanuit Skaftafell bepaalt hoe lang je de tijd hebt om Reykjavík te verkennen. Je kunt hier bijvoorbeeld een van de vele musea bezoeken, ronddwalen langs Perlan, de Hallgrímskerk, het stadhuis of lekker winkelen.

Dag 15:

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

  • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
  • luchthavenbelasting en ticketingfee
  • 10 nachten een vakantiehuisje (in West- en Zuid-IJsland)
  • 4 nachten in een 2-persoonskamer met douche en toilet inclusief ontbijt
  • 14 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
  • wegenkaart
  • Dominicus-reisgids IJsland
  • uitgebreid informatiepakket
  • Nederlandstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen
  • lunches en diners (in vakantiehuisjes alle maaltijden)
  • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
  • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
  • eventuele reis- en annulerinsverzekeringen
  • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

oktober tot en met april

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle 4WD huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je.
Let op: gedurende de kerstvakantie (en in het bijzonder tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling) worden andere prijzen gerekend.
Deze vind je niet in deze tabellen! Wil je in deze periode naar IJsland, houd rekening met hogere vlucht- en accommodatieprijzen. Ben je geïnteresseerd, dan maken we graag een persoonlijke offerte.

Klik op de tabel voor een grotere weergave.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

  • ijsland noorderlicht vakantie
  • NOORDERLICHT IJSLAND

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »