ijsland rondreis vakantiewoningen, vakantiehuisjes hotels IJsland
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» IJsland rond in vakantiehuisjes en hotels

« Terug naar het reisoverzicht

15 / 14
Prijs vanaf € 2658,-

IJsland rond in vakantiehuisjes en hotels

IJsland ontdekken vanuit vakantiehuisjes en hotels, zodat je toch het hele eiland rond kunt rijden

IJsland rondreis vakantiewoningen en hotels rond

Bij deze IJsland rondreis verblijf je onderweg het eiland rond op drie plaatsen in comfortabele vakantiehuisjes. Drie nachten worden in hotels doorgebracht respectievelijk in Egilsstaðir, Höfn en Kirkjubæjarklaustur. De overnachtingen in hotels zijn eigenlijk doorgangsovernachtingen, maar wel zo gepland dat er onderweg tijd voldoende is om de hoogtepunten van die gebieden in rustig tempo te bekijken. Ook bij deze reis geldt dat de kans groot is dat ten minste één van de huisjes een eigen hot pot heeft. Bij deze reis kom je langs vele hoogtepunten van IJsland, inclusief de ruige Oostfjorden. Standaard kan deze reis beginnen op donderdag of zondag, dit in verband met de vaste wisseldagen van de vakantiehuisjes (op donderdag en zondag).

Deze reis in het kort

Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op en rijd je meteen naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes in West-IJsland. In dit huisje verblijf je drie dagen en van hieruit ga de prachtige omgeving verkennen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss.

Het tweede vakantiehuisje is gelegen in Noord-IJsland en daar verblijf je vier nachten. Zo kun je bijvoorbeeld naar de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de indrukwekkende kloof Ásbyrgi en de watervallen Dettifoss en Goðafoss.

De route vervolgt zich richting het zuiden van IJsland en brengt je allereerst naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón, terwijl je onderweg geniet van de prachtige uitzichten op IJslands grootste gletsjer, de Vatnajökull. Op het ijsbergenmeer kun je een boottocht maken tussen de ijsschotsen door. Vervolgens rijd je door naar de gletsjertong Svínafellsjökull, een prachtige plaats waar je zeer dichtbij het ijs van de gletsjer kunt komen.

Langs prachtige spoelzandvlaktes en uitgestrekte, met dikke lagen mos begroeide lavavelden volg je de route langs de zuidkust van IJsland. Vanuit het laatste huisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de highlights van de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir, of naar Reykjavík of de Blue Lagoon.

Let op: onderstaand reisschema geldt bij vertrek op donderdag. Vertrek je op zondag, dan verblijf je achtereenvolgens vier nachten in het huisje in het westen, drie nachten in het huisje in het noorden, vier nachten in hotels (bijv. twee nachten Egilsstaðir, één nacht Höfn en één nacht Kirkjubaejarklaustur) en drie nachten in het huisje in het zuiden.

De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10

 

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1-3:

vliegveld Keflavík – Borgarnes 
Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op en rijd je meteen naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je drie nachten zult verblijven. Onderweg wil je misschien ergens stoppen om boodschappen te doen. Vanuit het huisje kun je tal van uitstapjes maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook is het mogelijk om een tocht te maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir en het idyllische haventje Arnarstapi. Noord-Snæfellsnes is ook een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður of een boottocht naar het eiland Flatey. Als je zin hebt, is een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) een aanrader. Als je in een 4WD rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar je een fantastisch uitzicht hebt naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

Dag 4-7:

Borgarnes – Akureyri/Húsavík/Mývatn 
Op weg naar het tweede vakantiehuisje in de driehoek Akureyri/Húsavík/Mývatn (Noord-IJsland), waar je vier nachten verblijft, rijd je langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee. Bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij, waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was, en Siglufjörður was tot de eerste helft van de twintigste eeuw de belangrijkste haringvissershaven van IJsland. In de omgeving van Mývatn is veel te doen en te zien. Zo kun je bijvoorbeeld naar de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de indrukwekkende kloof Ásbyrgi en de watervallen Dettifoss en Goðafoss. Ook een walvisexcursie vanuit Húsavík of een bezoek aan de ‘hoofdstad van het noorden’ Akureyri behoort tot de mogelijkheden. Als je een 4WD hebt, kun je ook naar Hljóðaklettar, een gebied met prachtige basaltzuilen en rozetten, de warme bronnen bij Laugafell en de vulkaan Askja met het warme kratermeer Víti.

Dag 8:

Akureyri/Húsavík/Mývatn – Egilsstaðir 
Je rijdt verder in oostelijke richting naar Egilsstaðir. In deze omgeving is veel te zien en te doen, maar je zult keuzes moeten maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rit langs de oevers van het Lagarfljót meer met de 118 meter hoge waterval Hengifoss, IJslands grootste bos Hallormsstaður en eventueel nog een stukje van het binnenland naar de stuwdam bij Kárahnjúkur. Een andere mogelijkheid is om de Stórurð wandeling (zie Dominicus Reisgids) te doen of om (in het juiste seizoen) papegaaiduikers te bekijken bij Bakkagerði. Je overnacht in een hotel in de omgeving van Egilsstaðir.

Dag 9:

Egilsstaðir – Höfn 
Vandaag rijd je via de ruige en indrukwekkende fjorden van het oosten en enkele vissersplaatsjes naar Höfn, waar je in een hotel zult overnachten.

Dag 10:

Höfn – Kirkjubæjarklaustur 
De route die vandaag op het programma staat, brengt je allereerst naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón, terwijl je onderweg geniet van de prachtige uitzichten op IJslands grootste gletsjer, de Vatnajökull. Op het ijsbergenmeer kun je een boottocht maken tussen de ijsschotsen door. Vervolgens rijd je door naar de gletsjertong Svínafellsjökull, een prachtige plaats waar je zeer dichtbij het ijs van de gletsjer kunt komen. Eventueel kun je ook met een gids een wandeling maken op de gletsjer. Verder in westelijke richting kom je langs het nationale park van Skaftafell, waar je prachtig kunt wandelen naar onder andere de bijzondere waterval Svartifoss. Je overnacht in een hotel in Kirkjubæjarklaustur.

Dag 11-14:

Kirkjubæjarklaustur – Grímsnes 
Vandaag brengt de reis je weer langs veel bijzondere plaatsen, zoals het zwarte strand bij Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen. Ook rijd je langs prachtige spoelzandvlaktes en uitgestrekte, met dikke lagen mos begroeide lavavelden. In het huisje in Grímsnes verblijf je vier nachten. Vanuit dit huisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir, of naar Reykjavík of de Blue Lagoon. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens, de warme bronnen van Seltún en de vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur. Als je een 4WD hebt, kun je eventueel ook proeven van het ruige binnenland van IJsland en een uitstapje maken naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar.

Dag 15:

Grímsnes – vliegveld Keflavík 
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, waar je de huurauto inlevert en terug naar Amsterdam vliegt.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 11 nachten in vakantiehuisjes exclusief ontbijt
 • 3 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 14 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen
 • lunches en diners (bij de zomerhuisjes alle maaltijden)
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

 

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je. Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • AUTORONDREIS IJSLAND VAKANTIEHUISJES

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »