22-Daagse autoreis langs vakantiehuisjes op IJsland
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Autorondreis langs vijf vakantiehuisjes

« Terug naar het reisoverzicht

22 / 21
Prijs vanaf € 3349,-

Autorondreis langs vijf vakantiehuisjes

Heel IJsland ontdekken vanuit vijf verschillende vakantiehuisjes

Vakantiehuisjes op IJsland, autorondreis rond het hele eiland

Deze zeer complete autorondreis voert je langs een vijftal gezellige vakantiehuisjes op IJsland waar je tijdens je reis overnacht. Deze huisjes liggen verspreid over het hele land, zodat je ruimschoots de tijd hebt om de natuurpracht in alle hoeken van IJsland te bewonderen. Je hebt veel vrijheid en kunt de dagen naar eigen wens invullen. Wij zorgen ervoor dat de huisjes zodanig centraal gelegen zijn, dat je op je gemak de prachtige omgeving kan gaan ontdekken. We proberen zoveel mogelijk huisjes met een eigen hot pot op het terras te reserveren, maar zorgen ervoor dat dit bij minstens twee van de vijf huisjes ook werkelijk het geval is. Standaard kan deze reis beginnen op donderdag of zondag, dit in verband met de vaste wisseldagen van de vakantiehuisjes (op donderdag en zondag).

Deze autorondreis in het kort

Na aankomst reis je naar het eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes, West-IJsland, waar je drie nachten zult verblijven en van daaruit de regio gaat verkennen. Zo kun je een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) ontdekken. Een absolute aanrader! Daarnaast kun je ook het hetebronnengebied Deildartunguhver bezoeken.

Vanuit het tweede vakantiehuisje in Noord-IJsland kun je ook wat over de IJslandse geschiedenis leren: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij. In de omgeving van Mývatn is veel te doen en te zien, zoals de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen en de explosiekrater Hverfjell.

Langs de spectaculaire oost- en zuidkust keer je weer terug naar het westen en onderweg passeer je nog de highlights van de Golden Circle, het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht tussen de ijsschotsen kunt maken en de bijzondere waterval Svartifoss.

Let op: onderstaand reisschema geldt bij vertrek op donderdag. Vertrek je op zondag, dan verblijf je achtereenvolgens vier nachten in het huisje in het westen, drie nachten in het noorden, vier nachten in het oosten, drie nachten in omgeving Kirkjubaejarklaustur en zeven nachten in het huisje in het zuiden.

Ideaal voor gezinnen met kinderen! 

De vanafprijs is berekend bij twee personen in een Hyundai i10. De vanafprijs bij vier personen in een Renault Megane Station is vanaf € 2.355 per persoon.

 

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1-3:

vliegveld Keflavík – Borgarnes
Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op en rijd je meteen naar het eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je drie nachten zult verblijven. Onderweg wil je misschien ergens stoppen om boodschappen te doen. Vanuit het huisje kun je tal van uitstapjes maken, zoals naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook kun je een tocht maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar, maar ook Noord-Snæfellsnes is een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een boottocht naar het eiland Flatey of een bezoek aan het volksmuseum in Ólafsvík. Als je zin hebt, is een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) een aanrader. Als je in een 4WD rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar je een fantastisch uitzicht hebt naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

Dag 4-7:

Borgarnes – Akureyri/Húsavík/Mývatn
Op weg naar het tweede vakantiehuisje in de driehoek Akureyri/Húsavík/Mývatn (Noord-IJsland), waar je vier nachten verblijft, rijd je langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee. Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij, waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was. In de omgeving van Mývatn is veel te doen en te zien, zoals de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de watervallen Dettifoss en Goðafoss. Ook een walvisexcursie vanuit Húsavík of een bezoek aan de ‘hoofdstad van het noorden’ Akureyri behoort tot de mogelijkheden. Als je een 4WD hebt, kun je ook naar Hljóðaklettar, een gebied met prachtige basaltzuilen en rozetten, de warme bronnen bij Laugafell en de vulkaan Askja met het warme kratermeer Víti, waar je in kunt zwemmen.

Dag 8-10:

Akureyri/Húsavík/Mývatn – Egilsstaðir
Je rijdt verder in oostelijke richting naar Egilsstaðir, waar het vakantiehuisje voor de komende drie nachten op je wacht. Je kunt zelf kiezen voor welke route je kiest: via de ringweg met onderweg de hoogst gelegen bewoonde boerderij Möðrudalur (469 meter), of, als je in een 4WD rijdt, via de Askja vulkaan en de stuwdam bij Kárahnjúkar. Vanuit het huisje zijn veel verschillende uitstapjes mogelijk, zoals een rit langs de oevers van het Lagarfljót meer met de 118 meter hoge waterval Hengifoss, IJslands grootste bos Hallormsstaður en eventueel nog een stukje van het binnenland naar de stuwdam bij Kárahnjúkur. Een andere mogelijkheid is om de Stórurð wandeling (zie Dominicus Reisgids) te doen, papegaaiduikers te bekijken bij Bakkagerði (in het juiste seizoen) of een tocht te maken naar Seyðisfjörður, waar je onderweg veel watervallen tegenkomt. Alleen met een 4WD is het ook mogelijk om naar de fjord Loðmundarfjörður, de stratovulkaan en hoogste berg van Oost-IJsland Snæfell en het groene dal Hrafnkelsdalur te gaan. Onderweg zal je enkele rivierdoorsteken tegenkomen.

Dag 11-14:

Egilsstaðir – Kirkjubæjarklaustur
Vandaag rijd je via de ruige en indrukwekkende fjorden van het oosten en de spoelzandvlaktes en lavavelden van het zuidoosten naar het volgende vakantiehuisje, dat zich in de buurt van Kirkjubæjarklaustur bevindt. Je zult hier vier nachten verblijven. De route brengt je langs het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht tussen de ijsschotsen kunt maken. Vanuit het huisje zijn uitstapjes mogelijk naar het nationale park van Skaftafell, waar je prachtig kunt wandelen naar onder andere de bijzondere waterval Svartifoss of een excursie op de gletsjer kunt doen. Ook kun je naar het zwarte strand bij Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen. Vogels kijken bij de kaap Ingólfshöfði is ook een mogelijkheid, en als je een 4WD hebt, is een tocht naar de kraterrij bij Laki en de immense vulkanische kloof Eldgjá met zijn prachtige waterval Ófærufoss ook zeker de moeite waard.

Dag 15-21:

Kirkjubæjarklaustur – Grímsnes
Je vervolgt de reis richting Grímsnes in het westen, en je kunt kiezen via welke route je naar het volgende vakantiehuisje rijdt: via de ringweg of, als je in een 4WD rijdt, door het binnenland via de kleurige rhyolietbergen bij Landmannalaugar (alleen mogelijk in juli en augustus). In het huisje in Grímsnes verblijf je zeven nachten. Vanuit dit huisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir, of naar Reykjavík of de Blue Lagoon. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens, de warme bronnen van Seltún en de vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur. Als je een 4WD hebt, kun je eventueel ook naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar, het merengebied Veiðivötn, de warme bronnen van Hveravellir en het gletsjermeer Hagavatn.

Dag 22:

Grímsnes – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, waar je de huurauto inlevert en terug naar Amsterdam vliegt.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 21 nachten in vakantiehuisjes exclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 21 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deze reis kun je doen van mei tot en met september. Wil je in de maanden oktober tot en met april een vakantiehuisjesreis maken kijk dan HIER.

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je. Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 

vakantiehuisjes IJsland

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • AUTORONDREIS
 • Skipalaekur
 • Hverfjall
 • verkeersbord IJslandspecialist IJsland reizen

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »