IJSLAND WESTFJORDEN, autoreis vakantie naar Noordwest IJSLAND
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Ultieme IJsland Westfjorden Experience

« Terug naar het reisoverzicht

19 / 18
Prijs vanaf € 3321,-

Ultieme IJsland Westfjorden Experience

Alle hoogtepunten van de Westfjorden, een van de oudste delen van IJsland

Alle hoogtepunten van de IJsland Westfjorden

Bij deze vakantiehuisjes reis naar de Westfjorden verblijf je één week in de Westfjorden, het deel van IJsland dat helaas te vaak wordt overgeslagen als mensen naar IJsland reizen, omdat het ‘niet op de route ligt’. Het is echter een gebied van uitzonderlijke schoonheid en verdient dus zeker een bezoek. Bovendien is een van de mooiste watervallen van IJsland, de Dynjandi, te vinden tussen de ruige fjorden van het noordwesten. Tijdens deze reis verblijf je in vier verschillende comfortabele vakantiehuisjes of appartementen en vier of vijf nachten in hotels, zodat het reistempo prettig en niet te gehaast is. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat ten minste één van de huisjes een eigen hot pot heeft, maar in de IJsland Westfjorden is dat zelden het geval. De geothermische warmte ligt hier echter wel aan de oppervlakte, dus er zijn genoeg warme badjes te vinden. Wij zorgen ervoor dat de huisjes zo liggen, dat de prachtige omgeving goed ontdekt kan worden.

IJsland Westfjorden reis in het kort

Na aankomst op vliegveld Keflavik haal je de huurauto op en reis je naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je drie nachten zult verblijven. Vanuit deze plek kun je de schitterende omgeving gaan verkennen. Zowel Noord- als Zuid-Snæfellsnes zijn prachtige gebieden om te bezoeken, vanwege prachtige highlights zoals watervallen en adembenemende uitzichten.

Dag 4 van deze reis reis je naar je tweede verblijfplaats bij Patreksfjörður of Tálknafjörður in de Westfjorden, waar je vier nachten zult verblijven. Vanuit het huisje kun je verschillende uitstapjes maken. Zo kun je naar het meest westelijke puntje van IJsland rijden waar je de klif Látrabjarg aantreft, een vogelrots van 14 kilometer lang en 400 meter hoog waar je de vele papegaaiduikers en andere vogels van dichtbij kunt bekijken. Ook kun je een wandeling maken op het gele strand van Breiðavík of het rode strand van Rauðisandur.

Later in deze route breng je nog een bezoek aan het bekende drietal van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens en de warme bronnen en vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur.

Deze reis naar de IJsland Westfjorden is ideaal voor gezinnen met kinderen!

De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

dag 1-3:

vliegveld Keflavík – Borgarnes
Na aankomst haalt je de huurauto op op het vliegveld en rijd je meteen naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je drie nachten zult verblijven. Onderweg wil je misschien ergens stoppen om boodschappen te doen.

Vanuit je huisje kun je tal van uitstapjes maken. Zo kun je bijvoorbeeld naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook kun je een tocht maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir, het idyllische haventje Arnarstapi, de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar.
Ook Noord-Snæfellsnes is een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður, een boottocht naar het eiland Flatey of het volksmuseum in Ólafsvík. Als u zin heeft, is een stukje van de noordwestelijke fjorden (eventueel met gebruik van de veerboot over Breiðafjörður) een aanrader.

Als u een 4X4 rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar u een fantastisch uitzicht heeft naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

dag 4-7:

Borgarnes – Patreksfjörður of Tálknafjörður 
Het tweede vakantiehuisje, waar je vier nachten zult verblijven, ligt bij Patreksfjörður of Tálknafjörður in de Westfjorden. Je neemt de veerboot vanaf het schiereiland Snæfellsnes via het eilandje Flatey, waar je eventueel nog kunt uitstappen om een wandeling te maken of om de vogels te bekijken, óf je rijdt langs de kustweg naar je bestemming. Het is raadzaam ons vooraf de veerboot te laten reserveren (meerprijs € 110 voor 2 personen + auto tot 5m enkele reis).

Vanuit het huisje kun je verschillende uitstapjes maken. Zo kun je naar het meest westelijke puntje van IJsland rijden waar je de klif Látrabjarg aantreft, een vogelrots van 14 kilometer lang en 400 meter hoog waar je de vele papegaaiduikers en andere vogels van dichtbij kunt bekijken. Ook kun je een wandeling maken op het gele strand van Breiðavík of het rode strand van Rauðisandur. Verder kun je over hoge bergpassen en langs idyllische dorpjes aan de fjorden naar de enorme waterval Dynjandi rijden.

dag 8-10:

Patreksfjörður of Tálknafjörður – Ísafjörður of Bolungarvík 
De rit naar je derde vakantiehuisje/appartement, waar je drie nachten blijft, is niet lang, dus je kunt rustig een kijkje nemen bij het zeemonstermuseum in Bíldudalur of de leuke havens van Flateyri of Suðureyri bekijken.

Vanuit Ísafjörður of Bolungarvík zijn veel excursies mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld met de boot naar Hesteyri om te wandelen op het afgelegen natuurgebied Hornstrandir, papegaaiduikers kijken op het eiland Vígur of gewoon heerlijk wandelen in de mooie omgeving.

dag 11-12:

Ísafjörður of Bolungarvík – Hólmavík  
De komende twee nachten verblijf je in een hotel in Hólmavík. Onderweg naar Hólmavík kun je eventueel gaan zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad bij het voormalige schoolgebouw van Reykjanes. Ook kun je een kijkje nemen in het Arctic Fox Centre in Súdavík.

Vanuit Hólmavík kun je een dagtocht maken langs de ruige kust van Strandir, een van de meest afgelegen gebieden van IJsland. Op deze route kom je kleine plaatsjes tegen, zoals Djúpavík, Gjögur en Krossness. Bij Krossness ligt een prachtig gelegen zwembadje waar je heerlijk kunt ontspannen.

dag 13:

Hólmavík – Varmahlíð
Op weg naar Varmahlíð, waar je in een hotel overnacht, rijd je langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee. Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij, waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was.

dag 14:

Varmahlíð – Borgarnes  
Vandaag gaat de reis naar Borgarnes, waar je één nacht in een hotel verblijft. In Borgarnes kun je (optioneel) een bezoek brengen aan het Settlement Center, een museum met exposities over Egill Skallagrímsson, de hoofdpersoon uit de bekende Egils Saga.

dag 15-17:

Borgarnes – Grímsnes
De route naar het laatste vakantiehuisje van deze reis, waar je drie nachten zult verblijven, breng je langs het bekende drietal van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir.

Vanuit je huisje kun je veel bijzondere plekken bezoeken, zoals het zwarte strand bij Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens en de warme bronnen en vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur.

Als je een 4X4 hebt, kun je eventueel ook naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar, het merengebied Veiðivötn, de warme bronnen van Hveravellir en het gletsjermeer Hagavatn.

dag 18:

Grímsnes – Reykjavík 
De laatste nacht van je reis breng je door in Reykjavík. Deze bruisende stad heeft veel te bieden, zo kun je bijvoorbeeld een van de vele musea bezoeken, winkelen of een walvisexcursie doen (optioneel). Ook zijn er veel gezellige restaurants en cafés.

dag 19:

Reykjavík – vliegveld Keflavík 
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, waar je de huurauto inlevert en terug naar Amsterdam vliegt.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • de reis die op donderdag start heeft 13 nachten in vakantiehuisjes en 5 in een hotel op kamers met douche/toilet/ontbijt; de reis die op zondag start heeft er respectievelijk 14 en 4
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 18 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen
 • lunches en diners (bij slaapzakaccommodatie en de zomerhuisjes:alle maaltijden)
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deze reis kun je maken in de maanden mei tot en met september.

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je. Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »