IJSLAND wintervakantie, autoreizen in de winter in Zuid-IJsland
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Het beste van Zuid-IJsland wintervakantie

« Terug naar het reisoverzicht

5 / 4
Prijs vanaf € 945,-

Het beste van Zuid-IJsland wintervakantie

IJsland wintervakantie van de Blue Lagoon tot het ijsbergenmeer

IJsland wintervakantie van de Blue Lagoon naar het ijsbergenmeer

Deze 5-daagse IJsland wintervakantie is bijzonder geschikt voor degene die het zuiden van IJsland wil verkennen in de wintermaanden. Het zuiden van het land staat bekend om de vele bezienswaardigheden die veelal direct aan de hoofdweg liggen. Tijdens deze reis kom je langs vele hoogtepunten, waaronder natuurlijk de bekende ‘Golden Circle’. Maar IJsland heeft nog veel meer natuurschoon te bieden. Zo kom je bij deze reis langs hetebronnengebieden en veel bijzondere en misschien wel (gedeeltelijk) bevroren watervallen, en wordt ook het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón niet overgeslagen. ’s Avonds kun je op zoek gaan naar het noorderlicht. IJsland (wintervakantie) heeft zo veel te bieden dat je steeds keuzes zult moeten maken.

Deze wintervakantie naar IJsland in het kort

Na aankomst op de luchthaven Keflavik pik je de huurauto op en rijd je direct naar de beroemde Blue Lagoon, waar je op een heerlijke manier kunt bijkomen van de reis in het lekkere warme water van dit geothermische bad. Na het bezoek reis je naar het plaatsje Flúðir, waar je zult overnachten. De volgende dag bezoek je de hoogtepunten van de Golden Circle: het nationale park Þingvellir, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de ‘gouden waterval’ Gullfoss, en het hetebronnengebied met de spuitende geisers bij Geysir. De zuidkust biedt imposante watervallen, zoals Seljalandsfoss en Skógafoss. Ook het zwarte strand bij Vík en de vogelbroedplaats bij Dyrhólaey staan op het programma.

Gedurende de reis kom je langs een aantal spoelzandvlaktes en uitgestrekte lavavelden, zoals het Eldhraun. Dit enorme lavaveld is een paar honderd jaar geleden ontstaan na een uitbarsting van de vulkaan Lakagígar. Tegenwoordig is het lavaveld begroeid met een dikke laag mos, een landschap zeer typerend voor IJsland.

De vanafprijs is berekend op basis van een Suzuki Jimny met 2 personen.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

vliegveld Keflavík – Flúðir
Na aankomst haal je de huurauto op bij het vliegveld. Je kunt meteen gaan genieten van het heerlijke warme water van het geothermische bad van de Blue Lagoon (entree exclusief, reservering aanbevolen), dat zich op korte afstand van het vliegveld bevindt. Vervolgens rijd je verder naar het plaatsje Flúðir, waar je zult overnachten.

Dag 2-3:

Flúðir – Kirkjubæjarklaustur
De reis brengt je langs de drie hoogtepunten van de Golden Circle: het nationale park Þingvellir, waar de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse plaat langzaam uit elkaar groeien, de ‘gouden waterval’ Gullfoss, en het hetebronnengebied met de spuitende geisers bij Geysir. De zuidkust biedt verschillende watervallen, zoals de bekende Seljalandsfoss en Skógafoss. Ook het zwarte strand bij Vík en de vogelbroedplaats bij Dyrhólaey staan op het programma. Je verblijft twee nachten in Kirkjubæjarklaustur.

Op dag 3 bezoek je een ander hoogtepunt van deze reis, namelijk het ijsbergenmeer Jökulsárlón. Onderweg kom je langs een aantal spoelzandvlaktes en uitgestrekte lavavelden, zoals het Eldhraun. Dit enorme lavaveld is ontstaan in de 18e eeuw na een uitbarsting van de vulkaan Lakagígar. Deze uitbarsting heeft grote gevolgen gehad voor zowel IJsland als Europa. Nu is het lavaveld begroeid met een dikke laag mos, een landschap zeer typerend voor IJsland. Bij deze reis is het landschap ook zeer verweven met de historie van IJsland. Zo kun je de zeer oude turfhuisjes en het turfkerkje bij Núpsstaður bezoeken. Ook kom je langs het nationale park van Skaftafell, waar je prachtig kunt wandelen naar onder andere de bijzondere waterval Svartifoss.

Dag 4:

Kirkjubæjarklaustur – Reykjavík
Vandaag rijd je terug naar Reykjavík, waar je de laatste nacht zult doorbrengen. Als je op de heenweg niet alles hebt kunnen ondernemen, dan heb je hier nu nog de tijd voor. Je komt nog langs het hetebronnengebied bij Hveragerði en komt vervolgens aan in Reykjavík, waar je de stad kunt verkennen of een bezoek kunt brengen aan het schiereiland Reykjanes, maar ook paardrijden of een andere avontuurlijke excursie is de moeite waard.

Dag 5:

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijd naar Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 4 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
 • 4 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen
 • lunches en diners
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annulerinsverzekeringen
 • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vanafprijs per persoon 2019

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, maken we graag een offerte op maat.
Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 


Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • ijsland wintervakantie
 • Solfar in Reykjavík

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »