Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  •  » Winters avontuur in Kangerlussuaq en Sisimiut

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 1910,-

Winters avontuur in Kangerlussuaq en Sisimiut

Geniet van een prachtige arctische winter én het noorderlicht op de mooiste plekjes van Groenland!

Winters avontuur in Kangerlussuaq en Sisimiut

Een strak blauwe lucht, oogverblindende witte sneeuw, op pad met een hondenslede én de kans om het noorderlicht te bewonderen… Dit staat je te wachten als je kiest voor deze 8-daagse reis Winters avontuur in Kangerlussuaq en Sisimiut!

Kangerlussuaq en de landijskap

Aan het einde van een 180 km lang fjord ligt Kangerlussuaq waar je de eerste twee dagen zult verblijven. In het gebied rondom Kangerlussuaq komen veel muskusossen ven rendieren voor en is het mogelijk om een safari’s te maken of om een bezoek te brengen aan de Groenlandse ijskap en ‘Point 660’.

Sisimiut

De reis gaat door naar Sisimiut, ten noorden van de poolcirkel, waar je vijf dagen doorbrengt. Sisimiut heeft de meest noordelijke haven die de gehele winter door ijsvrij is, tevens is het de meest zuidelijke stad waar nog hondensledes gebruikt worden gedurende de winter. Na Nuuk is Sisimiut met 5500 inwoners de tweede grootste stad van Groenland. Je ontmoet hier Groenlanders die tradities voortzetten zoals vissen en jagen.

Arctische winter

Zeker in februari en maart kun je spreken van een mooie witte Arctische winter in Kangerlussuaq en Sisimiut. De gemiddelde temperatuur daalt tot ongeveer 15 graden Celsius en bij uitzondering komt het wel eens voor dat het zelfs -30 tot -40 graden Celsius wordt. Gelukkig voelt het nooit zo koud als het klinkt, dit dankzij een droge lucht, een fel zonnetje en een helder blauwe hemel.

Noorderlicht 

Wanneer er uitbarstingen op de zon plaatsvinden, worden geladen deeltjes richting de aarde geslingerd. Deze komen in aanraking met de gassen in de dampkring, waardoor er een reactie ontstaat die energie vrijgeeft. Die energie zien wij in de vorm van groene golven aan de hemel. Soms is het licht rood, paars, blauw of een combinatie van deze kleuren. Er komen verschillende vormen en bewegingen voor en de voorstelling kan enkele minuten tot een paar uur duren. Een reis naar Groenland geeft helaas geen garantie op het noorderlicht maar Kangerlussuaq en Sisimiut hebben een zeer gunstige ligging om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Hou dus goed je ogen open!

Vluchten van en naar Kopenhagen zijn niet inclusief, uiteraard kunnen we deze wel voor je regelen.
Vraag ons naar de mogelijkheden!

Ben je benieuwd naar al onze Groenlandreizen? Klik dan HIER.

 

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail

info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Kopenhagen – Kangerlussuaq – welkomstbijeenkomst – sightseeing tour
Met Air Greenland vlieg je van Kopenhagen naar Kangerlussuaq, waar na aankomst een host op je staat te wachten. Gezamenlijk ga je naar het hotel en kun je de informatiebijeenkomst bijwonen. De host zal je dan voorzien van alle praktische informatie over Kangerlussuaq. Na de bijeenkomst kun je de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen en ontdekken. Indien je hebt gekozen voor het optionele excursiepakket staat een sightseeing tour op het programma. Tijdens deze tour bezoek je de stad, de haven, de fjord, de nederzetting Kellyville en breng je een bezoek aan hondensledehonden. Je overnacht in Hotel Kangerlussuaq.

Dag 2

Kangerlussuaq – ijskap Point 660 – noorderlichttour of toendra-safari
Een intensieve maar bijzondere dag als je hebt gekozen voor het excursiepakket. Kangerlussuaq staat bekend als de poort naar de ijskap Point 660 welke op ongeveer 45 km afstand ligt. Middels een 4WD voertuig rij je hier naar toe. Tijdens het laatste stuk naar de ijskap is er geen weg, je kunt deze enkel per voet bereiken. Koffie, thee en water wordt onderweg geserveerd. Hou onderweg je ogen tijdens open, wie weet zie je ineens een muskusos!

Indien je vertrekt in januari, februari of maart staat er in de avond een noorderlichtexcursie op het programma. Samen met een gids ga je opzoek naar het Aurora Borealis en krijg je tips hoe je dit het beste kunt fotograferen. Je sluit de avond af met een Groenlandse koffie, een speciale lekkernij welke op een bijzondere manier bereid wordt.

Indien je vertrekt in april staat er in de avond een toendra-safari op het programma. Kangerlusssuaq heeft een prachtige natuur en is de thuisbasis van de muskusos. Met een gids rij je in een 4WD auto door het toendra landschap. De muskusos leeft wild in het gebied rond Kangerlussuaq, grote kans dat je deze dus zult zien!

Dag 3

Kangerlussuaq – Russell Gletsjer
Je kunt deze dag naar eigen wens indelen. Indien je hebt gekozen voor het optionele excursiepakket vertrek je naar de Russell Gletsjer. De gletsjer in bijzonder indrukwekkend met verticale ijsmuren van maar liefst 60 meter hoog. Je kunt hier dan ook prachtige foto’s en video’s maken. Het grootste deel van de route is offroad en onderweg heb je een grote kans op het spotten van een rendier, alpensneeuwhoen, poolhaas of zelfs een muskusos! Je overnacht in Hotel Kangerlussuaq.

Dag 4

Kangerlussuaq – Sisimiut – sightseeing tour
Je verlaat Kangerlussuaq en reist 130 km verder naar Sisimiut. Middels de bus wordt je van de luchthaven naar Hotel Sisimiut gebracht waar je zult overnachten. Net zoals in Kangerlussuaq vindt er in het hotel een informatiebijeenkomst plaats. De host zal je dan voorzien van alle praktische informatie over Sisimiut. Na de bijeenkomst kun je de omgeving op eigen gelegenheid gaan verkennen en ontdekken. Indien je hebt gekozen voor het optionele excursiepakket staat een sightseeing tour op het programma. Tijdens deze tour bezoek je de stad, een lokale markt met vers gevangen vis en een prachtig uitkijkpunt.

Dag 5

Sisimiut – hondensledetocht
De natuur rondom Sisimiut biedt vele opties en mogelijkheden voor uitstapjes. Indien je hebt gekozen voor het optionele excursiepakket kun je je klaar gaan maken voor een 2 uur durende hondensledetocht. Al duizenden jaren wonen mensen en honden samen in Groenland. De sledehond is daarom een ​​belangrijk onderdeel van de Groenlandse cultuur, het was namelijk het enige mogelijke transportmiddel voor een landschap vol sneeuw en ijs. Met een menner ga je op pad naar de voet van Niujarfik. Onderweg is er een korte pauze en heb je de tijd om foto´s te maken. Je overnacht in Hotel Sisimiut.

Dag 6

Sisimiut ontdekken op eigen gelegenheid
Dag 6 is een dag waarop je kunt gaan doen wat je wilt. Van relaxen en genieten van de mooie uitzichten tot wandelen door Groenlands tweede grootste stad. Wil je ook deze dag wat actiever zijn dan kun je mee met een excursie vanuit het hotel. Je overnacht in Hotel Sisimiut.

Dag 7

Sisimiut – wintersafari
Je kunt deze voorlaatste dag in Sisimiut naar eigen wens indelen. Indien je hebt gekozen voor het optionele excursiepakket staat een laatste tour voor je op het programma, de wintersafari. Geniet van de prachtige omgeving terwijl je comfortabel per sneeuwscooter reist van vallei en bergtop tot de Kangerluarsuk Tulleq fjord. Onderweg wordt je voorzien van lunch en is er voldoende mogelijkheid om foto´s te maken. Je overnacht in Hotel Sisimiut.

Dag 8

Sisimiut – Kangerlussuaq – Kopenhagen
Deze Groenlandreis komt helaas ten einde. Met een rugzak vol herinneringen en verhalen vlieg je terug naar Kopenhagen waar je, door het tijdverschil, in het begin van de avond zult aankomen.

• vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq met Air Greenland (vertrek 11:00 uur)
• vlucht Kangerlussuaq – Sisimiut en v.v.
• vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq met Air Greenland (aankomst 21:30 uur)
• inclusief 20 kg ruimbagage en 8 kg handbagage (maximale afmetingen 55 x 40 x 23 cm)
• luchthavenbelasting en ticketingfee
• transfers op Groenland
• 3 overnachtingen in Hotel Kangerlussuaq
• 4 overnachtingen in Hotel Sisimiut
• elke ochtend ontbijt
• welkomstdiner in Hotel Sisimiut (exclusief drankjes)
• welkomstbijeenkomsten in Kangerlussuaq (Engelstalig)
• welkomstbijeenkomsten in Sisimiut (Engelstalig)
• Elmar reishandboek Groenland
• informatiepakket Groenland

Wat is niet inbegrepen

• vlucht Amsterdam – Kopenhagen en v.v.
• alle transfers in Kopenhagen
• accommodatie in kopenhagen
• lunch, diner en drankjes
• optionele excursies Groenland/Kopenhagen
• alle ersoonlijke uitgaven
• alle niet genoemde reisonderdelen Groenland/Denemarken
• reisverzekering (verplicht voor Groenland!)

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vertrekdata 2018
30-01-2018   gegarandeerd vertrek
06-02-2018   gegarandeerd vertrek
13-02-2018   gegarandeerd vertrek
20-02-2018   gegarandeerd vertrek
27-02-2018   gegarandeerd vertrek
06-03-2018   gegarandeerd vertrek
13-03-2018   gegarandeerd vertrek
03-04-2018   gegarandeerd vertrek
10-04-2018   gegarandeerd vertrek
17-04-2018   gegarandeerd vertrek

Reissom 2018
€ 1910 per persoon o.b.v. 2 personen in 2-persoonskamers.
€ 2310 per persoon o.b.v. 1 persoon in 1-persoonskamers.

Optioneel excursie pakket bij vertrek in januari t/m maart 2018
• Sightseeing tour Kangerlussuaq met de bus (duur ca. 2 uur)
• Tour naar de Russell gletsjer met de bus (duur ca. 4 uur)
• Tour naar de ijskap en Point 660 met de bus (duur ca. 5 uur)
• Noorderlichttour Kangerlussuaq (duur ca. 2 uur)
• Sightseeing tour Sisimiut met de bus (duur ca. 2 uur)
• Hondensledetocht in Sisimiut (duur ca. 2 uur)
• Sneeuwscootersafari in Sisimiut (duur ca. 3 uur)
€ 600 per volwassene
€ 355 per kind (van 2 tot 11 jaar)

Optioneel excursie pakket bij vertrek in april 2018
• Sightseeing tour Kangerlussuaq met de bus (duur ca. 2 uur)
• Tour naar de Russell gletsjer met de bus (duur ca. 4 uur)
• Tour naar de ijskap en Point 660 met de bus (duur ca. 5 uur)
• Toendrasafari in 4WD bus (duur ca. 1,5 uur)
• Sightseeing tour Sisimiut met de bus (duur ca. 2 uur)
• Hondensledetocht in Sisimiut (duur ca. 2 uur)
• Sneeuwscootersafari in Sisimiut (duur ca. 3 uur)
€ 585 per volwassene
€ 350 per kind (van 2 tot 11 jaar)

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Kies voor het excursiepakket en maak tijdens de reis 7 leuke en bijzondere tours! Meer informatie hierover kun je vinden onder ‘Prijzen’.


Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist

Fotoreisspecialist
De perfecte combinatie van reizen, natuur en fotografie delen met andere. Dat is onze passie.

Lees verder voor onze reizen van fotoreisspecialist

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »