Met de veerboot naar IJsland met eigen vervoer en hotels
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Met eigen vervoer langs hotels op IJsland

« Terug naar het reisoverzicht

15 / 14
Prijs vanaf € 1764,-

Met eigen vervoer langs hotels op IJsland

Passend bij de veerboot Smyril Line - een unieke 15-daagse rondreis, met het gemak van je eigen auto!

Met de veerboot naar IJsland met eigen auto en hotelaccommodatie

Uiteraard kun je ook met de veerboot naar IJsland en dan je eigen vervoer meenemen. Als je een camper hebt, kun je dan heerlijk kamperen, maar je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van hotelaccommodatie of vakantiehuisjes. Deze reis is op basis van hotelaccommodatie. Deze autorondreis langs hotels begint in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland, waar de veerboot van Smyril Line aanmeert. De reis brengt je langs vele hoogtepunten van IJsland, zoals het ijsbergenmeer Jökulsárlón, talloze bijzondere watervallen, geisers en andere geothermische gebieden, gletsjers en fjorden. De vanafprijs is berekend op basis van een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten, inclusief ontbijt. Wil je deze reis liever maken in vakantiehuisjes en hotel, kijk dan hier.

Deze reis in het kort

De veerboot legt aan in Seyðisfjörður en je rijdt slingerend door de ruige oostfjorden in zuidelijke richting naar Djúpivogur, waar je zult overnachten. Vanuit Djúpivogur rijdt je verder naar je volgende overnachtingsplaats, in de buurt van Skaftafell/Kirkjubæjarklaustur. Onderweg kom je onder andere langs het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht kunt maken tussen de ijsschotsen. Ook kun je het nationale park van Skaftafell bezoeken. Dit is een prachtig gebied voor (korte) wandelingen, onder andere naar de waterval Svartifoss.

De route vervolgt zich naar het zuiden langs een aantal watervallen, zoals Seljalandsfoss en Skógafoss. Ook kom je langs de zwarte stranden van Vík en de hoge rotsen bij Dyrhólaey. De route leidt je verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en het enorme, met mos begroeide lavaveld Eldhraun. Je verblijft vervolgens twee nachten in de buurt van Selfoss/Hella.

Dag 4 kun je gebruiken voor een dagtocht naar de mooie vallei Þjórsárdalur. Je ziet hier onder andere Stöng, een gereconstrueerde boerderij uit de tijd van de vikingen, en bij goed weer heb je ook een prachtig uitzicht op de bekende vulkaan Hekla.

Je vervolgt het traject langs drie hoogtepunten van de Golden Circle: het nationale park Þingvellir, de spuitende geisers bij Geysir en de ‘gouden waterval’ Gullfoss. De rest van de reis ga je onder andere het schiereiland Snæfellsnes ontdekken, met de havenstad Ólafsvík en de gletsjervulkaan Snæfellsjökull. Op de laatste dag van deze rondreis vertrek je weer met de veerboot vanuit Seyðisfjörður.

 Klik hier voor meer informatie over de veerboot van Smyril Line

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

Seyðisfjörður – Djúpivogur
De veerboot legt aan in Seyðisfjörður en je rijdt slingerend door de ruige oostfjorden in zuidelijke richting naar Djúpivogur, waar je  zult overnachten.

Dag 2:

Djúpivogur – Skaftafell/Kirkjubæjarklaustur
Vanuit Djúpivogur rijdt je verder naar je volgende overnachtingsplaats, in de buurt van Skaftafell/Kirkjubæjarklaustur. Onderweg kom je onder andere langs het spectaculaire ijsbergenmeer Jökulsárlón, waar je een boottocht kunt maken tussen de ijsschotsen. Ook kun je het nationale park van Skaftafell bezoeken. Dit is een prachtig gebied voor (korte) wandelingen, onder andere naar de waterval Svartifoss.

Dag 3-4:

Skaftafell/Kirkjubæjarklaustur – Selfoss/Hella
Je vervolgt je weg in het zuiden langs een aantal watervallen, zoals Seljalandsfoss en Skógafoss. Ook kom je langs de zwarte stranden van Vík en de hoge rotsen bij Dyrhólaey. De route leidt je verder langs een aantal gletsjers, spoelzandvlaktes en het enorme, met mos begroeide lavaveld Eldhraun. Je verblijft de komende twee nachten in de buurt van Selfoss/Hella.

Dag 4 kun je gebruiken voor een dagtocht naar de mooie vallei Þjórsárdalur. Je ziet hier onder andere Stöng, een gereconstrueerde boerderij uit de tijd van de vikingen, en bij goed weer heb je ook een prachtig uitzicht op de bekende vulkaan Hekla.

Dag 4-6:

Selfoss/Hella – Reykjavík
Vandaag brengt de route je langs de drie hoogtepunten van de Golden Circle: het nationale park Þingvellir, de spuitende geisers bij Geysir en de ‘gouden waterval’ Gullfoss. De komende twee nachten verblijf je in Reykjavík.

Dag 6 is vrij te besteden in Reykjavík. Je  kunt bijvoorbeeld langs de Hallgrímskerk en Perlan wandelen, een walvisexcursie doen, een van de vele musea bezoeken of lekker winkelen.

Dag 7-8:

Reykjavík – Borgarnes
Je rijdt via de fjord Hvalfjörður naar Borgarnes, waar je twee nachten zult verblijven. Vandaag heb je tijd voor een bezoek aan de vallei Reykholtsdalur met daarin het historische plaatsje Reykholt, het hetebronnengebied Deildartunguhver, de wonderschone Hraunfossar, een waterval van bijna één kilometer breed met azuurblauw water, en de nabijgelegen waterval Barnafoss.

Op dag 8 kun je het schiereiland Snæfellsnes ontdekken, met de havenstad Ólafsvík, de gletsjervulkaan Snæfellsjökull (bekend van het boek ‘Reis naar het middelpunt van de aarde’ van Jules Verne), de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar, het idyllische haventje van Arnarstapi en de explosiekrater Eldborg.

Dag 9:

Borgarnes – Skagafjörður
Vanuit Borgarnes rijd je langs bergen en prachtige uitgestrekte landschappen in noordelijke richting naar Skagafjörður, waar je zult overnachten.

Dag 10:

Skagafjörður – Akureyri
Vandaag rijd je via de vissersplaatsjes Siglufjörður, waar je eventueel het haringmuseum kunt bezoeken, en Ólafsfjörður naar het prachtig aan een diepe fjord gelegen Akureyri, dat ook wel de hoofdstad van het noorden wordt genoemd.

Dag 11-12:

Akureyri – Mývatn
Via de historisch belangrijke waterval Goðafoss rijd je naar het gebied rondom het ‘muggenmeer’ Mývatn, dat bekend staat om zijn vele eendensoorten. Hier kun je heerlijk zwemmen in het Mývatn Nature Bath (optioneel) en uitstapjes maken naar de geothermische krachtcentrale bij Krafla, het hetebronnengebied Námaskarð, de grillige lavaformaties van Dimmuborgir en de pseudokraters naast het Mývatn meer.  Je overnacht twee nachten in de omgeving van Mývatn.

Dag 12 kun je gebruiken om naar Húsavík te gaan voor een walvisexcursie (optioneel), en om onderweg de V-vormige kloof Ásbyrgi en de Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, te bezoeken.

Dag 13-14:

Mývatn – Egilsstaðir
Je rijdt via het schiereiland Tjörnes naar Egilsstaðir, waar je twee nachten zult verblijven. Je kunt hier een wandeling maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður en op zoek gaan naar het monster ‘Lagarfljótsormurinn’, dat zich volgens de volksverhalen schuilhoudt in het meer bij Egilsstaðir.

Op dag 14 kun je een tocht maken naar de 118 meter hoge waterval Hengifoss en/of een bezoek brengen aan de fjord Borgarfjörður Eystri, waar zich een vogelrots bevindt waar in de zomer veel papegaaiduikers te vinden zijn. Ook de Stórurð wandeling (zie Dominicus reisgids) of een rit naar de stuwdam Kárahnjúkar behoren tot de mogelijkheden.

Dag 15:

Egilsstaðir – Seyðisfjörður
Je vertrekt met de veerboot vanuit Seyðisfjörður.

 • 14 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
Wat is niet inbegrepen
 • de veerboot overtocht met Smyril Line
 • Lunches en diners
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vanafprijs per persoon 2019

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, maken we graag een offerte op maat.
Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 

 

 

 

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • met de veerboot naar IJsland

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »