Met de veerboot naar IJsland met eigen vervoer en hotels
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Met de veerboot met eigen vervoer met huisjes en hotels op IJsland

« Terug naar het reisoverzicht

15 / 14

Met de veerboot met eigen vervoer met huisjes en hotels op IJsland

Een unieke 15-daagse rondreis, met het gemak van je eigen auto!

Naast het vliegtuig kun je uiteraard ook met je met de veerboot naar IJsland met eigen vervoer en toch gebruik maken van hotelaccommodatie of vakantiehuisjes. De veerboot legt aan in Seyðisfjörður en via de slingerende weg door de ruige oostfjorden rijd je in westelijke richting naar je vakantiehuisje in de buurt van Akureyri, waar je drie nachten zult verblijven. Vanuit Akureyri zijn vele uitstapjes mogelijk.

Bezoek bijvoorbeeld de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir. Ook de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de watervallen Dettifoss en Goðafoss zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Een walvisexcursie vanuit Húsavík behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij, waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was, en Siglufjörður was tot de eerste helft van de twintigste eeuw de belangrijkste haringvissershaven van IJsland.

Met vakantiehuisjes en hotelaccommodatie

Deze autorondreis langs vakantiehuisjes en hotels begint in Seyðisfjörður in het noordoosten van IJsland, waar de veerboot van Smyril Line aanmeert. Onderweg het eiland rond verblijft u op drie plaatsen in comfortabele vakantiehuisjes. Vier nachten worden in hotels doorgebracht. De overnachtingen in hotels zijn eigenlijk doorgangsovernachtingen, maar wel zo gepland dat er onderweg tijd voldoende is om de hoogtepunten van die gebieden in rustig tempo te bekijken. Bij deze reis geldt dat de kans groot is dat ten minste één van de huisjes een eigen hot pot heeft. Bij deze reis komt u langs vele hoogtepunten van IJsland, inclusief de ruige Oostfjorden.

Met de veerboot naar IJsland met eigen vervoer?

Klik hier voor meer informatie over de veerboot van Smyril Line.

Bel of mail gerust als je al meer informatie wilt hebben.

De vanafprijs is berekend bij 6 personen in de huisjes (zonder maaltijden) en twee 3-persoonskamers in de hotelaccommodatie met eigen douche en toilet, inclusief ontbijt (hotels /guesthouses / boerderijen).

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1-3:

Seyðisfjörður – Akureyri
De veerboot legt aan in Seyðisfjörður en je rijdt slingerend door de ruige oostfjorden in westelijke richting naar uw vakantiehuisje in de buurt van Akureyri, waar je drie nachten zult verblijven.

Vanuit Akureyri zijn vele uitstapjes mogelijk. In de omgeving van Mývatn is veel te doen en te zien, zo kun je bijvoorbeeld naar de krachtcentrale bij Krafla, het solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de watervallen Dettifoss en Goðafoss. Ook een walvisexcursie vanuit Húsavík behoort tot de mogelijkheden.

Als je een 4WD heeft, kun je ook naar Hljóðaklettar, een gebied met prachtige basaltzuilen en rozetten, de warme bronnen bij Laugafell en de vulkaan Askja met het warme kratermeer Víti.

Dag 4-7:

Akureyri – Borgarfjörður
Op dag 4 rijd je naar je volgende vakantiehuisje in Borgarfjörður, waar je vier nachten zult verblijven. Onderweg naar het huisje rijd je langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar de bijzondere rots Hvítserkur. Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij, waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was, en Siglufjörður was tot de eerste helft van de twintigste eeuw de belangrijkste haringvissershaven van IJsland.

Vanuit het huisje zijn ook vele uitstapjes mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld naar het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook kunt u een tocht maken naar het schiereiland Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg, het kerkje bij Búðir, het idyllische haventje Arnarstapi, de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar.

Als je een 4WD rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar je een fantastisch uitzicht hebt naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

Dag 8-10:

Borgarfjörður – Hveragerði/Hella
Je rijdt verder naar je volgende vakantiehuisje in de buurt van Hveragerði/Hella. Je zult hier drie nachten verblijven.

Vanuit dit huisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir, Gullfoss en Geysir, of naar Reykjavík of de Blue Lagoon. Ook het schiereiland Reykjanes heeft veel te bieden, zoals vuurtorens en de warme bronnen en vogelrotsen bij Krýsuvík. Je kunt verder kiezen voor een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur.

Als je een 4WD hebt, kun je eventueel ook naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar, het merengebied Veiðivötn, de warme bronnen van Hveravellir en het gletsjermeer Hagavatn.

Dag 11-12:

Hveragerði/Hella – Kirkjubæjarklaustur/Skaftafell
Langs de prachtige zuidkust rijd je verder in oostelijke richting naar Kirkjubæjarklaustur/Skaftafell, waar je twee nachten in een hotel zult verblijven. Onderweg kom je langs de zwarte stranden van Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, waar je achterlangs kunt lopen.

Vanuit je hotel kun je uitstapjes maken naar het nationale park van Skaftafell, waar je prachtig kunt wandelen naar onder andere de bijzondere waterval Svartifoss of een excursie op de gletsjer kunt doen. Vogels kijken bij de kaap Ingólfshöfði is ook een mogelijkheid, en als je een 4WD hebt, is een tocht naar de kraterrij bij Laki en de immense vulkanische kloof Eldgjá met zijn prachtige waterval Ófærufoss ook zeker de moeite waard.

Dag 13:

Kirkjubæjarklaustur/Skaftafell – Höfn
De route die vandaag op het programma staat, brengt je langs het ijsbergenmeer Jökulsárlón, terwijl je onderweg geniet van de prachtige uitzichten op IJslands grootste gletsjer, de Vatnajökull. Op het ijsbergenmeer kun je een boottocht maken tussen de ijsschotsen door (optioneel). Ook rijd je over spoelzandvlaktes en langs het met een dikke laag mos begroeide lavaveld Eldhraun. Je overnacht in een hotel in Höfn.

Dag 14:

Höfn – Egilsstaðir
Vandaag rijd je via de ruige en indrukwekkende fjorden van het oosten en enkele vissersplaatsjes naar Egilsstaðir, waar je in een hotel zult overnachten. Onderweg kun je eventueel een bezoek brengen aan het stenenmuseum, dat ook erg leuk is voor kinderen.

Dag 15:

Egilsstaðir – Seyðisfjörður 
Je vertrekt met de veerboot vanuit Seyðisfjörður.

 • 10 overnachtingen op basis van vakantiehuisjes incl. bedlinnen
 • 4 nachten op basis van 2-persoonskamers met eigen douche/toilet en inclusief ontbijt
 • wegenkaart van IJsland
 • Dominicus-reisgids van IJsland
 • Nederlandstalige routebeschrijving
 • uitgebreid informatiepakket
Wat is niet inbegrepen

test

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je. Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 

 

De prijs 2019 volgt zsm

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • Met de veerboot naar IJsland met eigen vervoer
 • vakantiehuisjes op ijsland

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »