Paardrijdtocht op IJsland 'Mountain Challenge'
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Paardrijdtocht ‘Mountain Challenge’

« Terug naar het reisoverzicht

4 / 3
Prijs vanaf € 1080,-

Paardrijdtocht ‘Mountain Challenge’

Steile bergen en diepe dalen

Tijdens deze 4-daagse paardrijdtocht op IJsland ontdek je de bijna vergeten paden in het achterland van Skagafjörður. Hier in het noorden van IJsland verlaat je te paard de gebaande paden en kom je in een schitterend landschap terecht. Op een rustige manier kun je zo de heerlijke IJslandse natuur in je opnemen en je even helemaal los maken van de Nederlandse gebruiken.

Je beklimt en daalt af langs smalle bergpaardjes en steekt meerdere rivieren over, maar je kunt ook genieten van de snelle comfortabele tölt over het zachte grasland. Tijdens dit uitdagende avontuur brengen de paarden je naar de natuur, ver weg van de bewoonde wereld. Je verblijft in comfortabele vakantiehuisjes en kunt gebruik maken van de gezamenlijke hotpot. De maaltijden zijn exclusief.

De paardrijdtocht op IJsland is geschikt voor ervaren ruiters!

Na je aankomst op Ijsland reis je naar het vertrekpunt en vanaf daar rijd je circa 12 km naar de eerste stop, the corral Mælifellsrétt. Hier vind je schitterende ruiterpaden die je leiden door de ongerepte natuur. De volgende dag rijd je door de vallei van Mælifellsdalur. Tijdens deze tocht passeer je de berg Mælifellshnjúkur en Reykjafjall. Gedurende deze dagrit zul je diverse rivierdoorsteken maken. ‘s Avonds verblijft de groep in gezellige huisjes en kan men ontspannen in de hottub.

De derde dag klim je vanaf Stafnsrétt met de paarden de steile heuvel Stafnsbrekka op. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht op de gletsjers. Via het laagland van Skagafjörður maak je de cirkel compleet door het oversteken van de rivier Svarta. Na een bezoek aan de “dampende” waterval Reykjafoss ga je terug naar Vindheimamelar.

Na de laatste overnachting kun je de keuze maken om nog een paar nachten bij te boeken en met diverse leuke excursies de omgeving nog verder te ontdekken of om terug te keren naar Nederland.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Rond de middag verzamel je bij Varmahlíð, Skagafjörður bij het busstation of bij het kantoor in Varmahlíð. Je hebt even de tijd om in je privé cottage al je bagage in te delen. Later die dag vertrek je naar de paarden waar je het rijden leert. Je rijdt circa 12 km naar de eerste stop, the corral Mælifellsrétt. In de rivierdelta van Héraðsvötn vind je uitstekende ruiterpaden die je leiden door de ongerepte natuur en misschien zelfs de kans om verschillende soorten vogels te observeren. De paarden laten jullie achter in de stal en rijden terug naar de huisjes.

Dag 2

Je start de dag vanaf Mælifellsrétt, waar je de paarden hebt achtergelaten op stal. Jullie verdwijnen in de vallei van Mælifellsdalur. Je laat alle tekenen van beschaving achter je. Tijdens de tocht zie je de berg Mælifellshnjúkur links, Reykjafjall rechts en je hoort het constante geluid van hoefstappen. Rond het middaguur heb je de misschien de mogelijkheid om een stuk van Hofsjökull en Langjökull gletsjers te zien. Gedurende de dag zul je diverse rivierdoorsteken maken. Het pad leidt je naar de stal Stafnsrétt, waar de paarden weer een nacht worden achtergelaten. Het vervoer ontmoet je daar en brengt jullie weer naar de huisjes. Daar kunnen jullie ontspannen in de hottub.

Dag 3

Vanaf Stafnsrétt klim je met de paarden de steile heuvel Stafnsbrekka op. Eenmaal op de top, heb je een prachtig uitzicht op de gletsjers. We blijven rechtdoor rijden over de pas Kíðaskarð. Na een welverdiende lunchpauze omringd door hoge scherpe bergen, gaan jullie terug naar het laagland van Skagafjörður. Daarna maak je de cirkel compleet door het oversteken van de rivier Svarta, een bezoek aan de “dampende” waterval Reykjafoss en terug naar Vindheimamelar. Na het afscheid van de paarden, rijden jullie terug naar de huisjes.

Dag 4

Je wordt voor de laatste nacht wakker in het knusse huisje. Het is nog mogelijk om extra nachten te boeken. Je kunt worden afgezet bij het busstation in Varmahlíð.

 • 3 overnachtingen in een vakantiehuisje
 • 3-daagse paardrijdtour inclusief Engels en/of Duits-sprekende gids
 • Een helm, regenkleding en een zadeltas

 

Wat is niet inbegrepen
 • Vlucht
 • Transfer
 • Maaltijden en drankjes
 • Paardrijdbroek, paardrijdlaarzen, warme jas en handschoenen

 

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Iedere dinsdag vanaf juli tot en met september, en op basis van aanvraag.

let op: minimum aantal deelnemers is 2 personen

Deel deze pagina:

 • Paardrijdtocht op IJsland

De reis gaat langs deze regio`s

Bijzonderheden

Deze reis is beschikbaar vanaf 10 jaar

Minimaal 2 deelnemers


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »