NOORD IJSLAND AUTOREIS, VAKANTIE, direct vliegen op AKUREYRI
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Noord IJsland Hoogtepunten van het Hoge Noorden

« Terug naar het reisoverzicht

12 / 11
Prijs vanaf € 2299,-

Noord IJsland Hoogtepunten van het Hoge Noorden

Noord IJsland een paradijs voor wandelaars en vogelliefhebbers

Noord IJsland een paradijs voor wandelaars en vogelliefhebbers

In het noorden van IJsland tref je op een relatief klein oppervlak meer vulkanische verschijnselen aan dan waar ook ter wereld. Deze autorondreis brengt je langs alle bezienswaardigheden die Noord IJsland rijk is: kraters, lavavelden, hete bronnengebieden en nog veel meer. Ook de vulkaan Askja in het onherbergzame binnenland van IJsland staat op het programma. Je hebt tijdens deze reis uitgebreid de tijd om te genieten van de ongerepte natuur van Noord IJsland. Uiteraard is het ook mogelijk naar Reykjavík te vliegen of terug te rijden met de auto, om in deze bruisende stad nog wat tijd door te brengen.

Deze reis in het kort

Na een korte overstap in Keflavík vlieg je direct naar Akureyri in het noorden van IJsland, waar bij aankomst je huurauto klaarstaat. Je rijdt langs de historisch belangrijke waterval Goðafoss, de krachtcentrale bij Krafla, het softarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell en de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir. Je overnacht drie nachten in de omgeving van het meer Mývatn.

Dag 3 en 4 kun je besteden in de omgeving van Mývatn. Je kunt bijvoorbeeld een walvisexcursie doen vanuit Húsavík, Hauganes of Dalvík (optioneel). Ook kun je een bezoek brengen aan het Mývatn Nature Bath, waar je kunt zwemmen in het heerlijk warme water.

Via de ringweg rijd je naar de Oostfjorden en breng je een bezoek brengen aan de 118 meter hoge waterval Hengifoss. Ook kun je langs de bijzonder mooie, lange en smalle fjord Mjóifjörður rijden, waar je tal van watervallen tegenkomt. Als je van vogels en wandelen houdt, dan kun je bij Rauðanes een mooie wandeling maken langs de basaltrotskust, langs de kust van het schiereiland Melrakkaslétta rijden en het schiereiland Tjörnes bezoeken met zijn grote hoeveelheden zeevogels.

Vanuit IJslands tweede stad Akureyri vlieg je terug naar Reykjavik, waar je na een korte stop zult terugvliegen naar Amsterdam.

De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang). Je kunt de reis ook maken in slaapzakaccommodatie. Je moet dan wel je eigen slaapzak meenemen en de prijs is exclusief ontbijt.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

dag 1:

Internationale vlucht naar IJsland – Keflávik Airport
Keflavík – Akureyri (rechtstreeks alleen op bepaalde dagen aansluitend op de internationale vlucht)

17:15 Keflavík International Airport – 18:05 Akureyri 

vliegveld Akureyri – Akureyri  
Na een korte overstap in Keflavík vlieg je direct naar Akureyri in het noorden van IJsland, waar bij aankomst je auto klaarstaat. Overnachting in of nabij Akureyri.

dag 2-4:

Akureyri – Mývatn e.o
Je rijdt langs de historisch belangrijke waterval Goðafoss, de krachtcentrale bij Krafla, het softarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell en de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir. Je overnacht drie nachten in de omgeving van het meer Mývatn. Dit gebied staat bekend om zijn vele eendensoorten.

Dag 3 en 4 kun je besteden in de omgeving van Mývatn. Je kunt bijvoorbeeld een walvisexcursie vanuit Húsavík, Hauganes of Dalvík doen (optioneel). Ook kun je een bezoek brengen aan het Mývatn Nature Bath, waar je kunt zwemmen in het heerlijk warme water. Verder brengt de route richting Húsavík je langs de 100 meter brede en zeer krachtige waterval Dettifoss en de grote kloof Ásbyrgi, waar je een wandeling kunt maken naar Hljóðaklettar. Vulkanische bezienswaardigheden zijn er genoeg: de caldera Krafla, Leirhnúkur en kraterrij Lúdentsborgir. Ook kun je met je eigen 4X4 of met een excursie naar de vulkaan Askja, de bekende berg Herðubreið en de explosiekrater Víti, waar je een duik kunt nemen in het warme kratermeer.

dag 5-6:

Mývatn – Egilsstaðir e.o.
Via de ringweg rijd je naar de Oostfjorden. Onderweg kun je een wandeling maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður en een bezoek brengen aan de 118 meter hoge waterval Hengifoss. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Egilsstaðir.

Op dag 6 kun je langs de bijzonder mooie lange smalle fjord Mjóifjörður rijden, waar je tal van watervallen tegenkomt, of richting Bakkagerði voor de Stórurð wandeling (zie Dominicus Reisgids).

dag 7-8:

Egilsstaðir – Ytra-Lón 
Je reist door het immense fjordengebied in het oosten naar het vrijwel onbewoonde schiereiland Langanes in het noordoosten. In dit gebied komen veel wilde zwanen voor en op de vogelrotsen aan de kust wonen grote aantallen jan-van-genten, papegaaiduikers, zee-alken, zeekoeten en allerlei meeuwensoorten. Je verblijft twee nachten in Ytra-Lón.

Op dag 8 heb je ruim de tijd om Langanes echt te verkennen, zoals de vogelrots Stóruvíkurbjarg, het ruïnedorp Skálar en de vuurtoren Frontur op de uiterste punt van het schiereiland.

dag 9:

 Ytra-Lón – Húsavík
Als je van vogels en wandelen houdt, dan kun je bij Rauðanes een mooie wandeling maken langs de basaltrotskust, langs de kust van het schiereiland Melrakkaslétta rijden en het schiereiland Tjörnes bezoeken met zijn grote hoeveelheden zeevogels. Met een 4X4 kun je daarnaast een bezoek brengen aan het geothermische veld Þeistareykir. Overnachting in Húsavík.

dag 10:

Húsavík – Akureyri
Je kunt een bezoek brengen aan de als museum ingerichte turfboerderij Laufás en IJslands tweede stad Akureyri, waar je ook zult overnachten.

dag 11:

Akureyri – vliegveld Akureyri

22:10 Akureyri – 23:00 Keflavík International Airport

Vandaag heb je nog tijd voor Akureyri of een walvissafari bij Dalvik.  Je levert de auto bij het vliegveld in en vliegt met een korte tussenstop in Keflavík terug naar Amsterdam.

dag 12:

Keflavík – vliegveld Keflavík
Je neemt een taxi of een shuttle bus naar Keflavík en vliegt terug naar Amsterdam.

 •  vlucht Amsterdam-Keflavík-Akureyri v.v.
 •  luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 11 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 10 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen
 • lunches en diners
 • Akureyri-toeslag huurauto (€ 30 en € 150 wanneer je de auto niet in Akureyri aflevert)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof

Kies je voor slaapzakaccommodatie dan zijn alle maaltijden exclusief.

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Bezoek Akureyri in IJsland met directe vluchten vanuit Keflavik Airport
Ook deze zomer zal Icelandair directe vluchten aanbieden naar Akureyri Airport via Keflavik International Airport, waardoor het gemakkelijker wordt om naar „de hoofdstad van het noorden“ te reizen vanuit alle Europese en Noord-Amerikaanse bestemmingen van Icelandair. Met deze vluchten stopt u niet meer op het nationale vliegveld van Reykjavik waardoor u tijd en geld bespaart.

Deze vluchten gaan twee keer per week op donderdag en zondag vanaf Keflavik Airport, tussen 7 juni en 30 september 2019. Voor deze reis is de combinatie donderdag heen en zondag terug genomen.

Vluchttijden zijn dus zodanig gepland dat er een snelle verbinding is met vele internationale vluchten van Icelandair vanuit en naar Noord-Amerika en Europa. Het is alleen mogelijk om deze vluchten te boeken als een deel van een internationale vlucht vanuit of naar IJsland met Icelandair.

Vanafprijzen per persoon 2019:

De prijzen op de website zijn een indicatie van deze reis. Graag maken we een persoonlijke offerte met de bij jouw reis passende vluchten en planning.

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • Noord ijsland

Bijzonderheden

Tussen 7 juni en 30 september 2019 vliegt Icelandair op bepaalde dagen direct door van Keflavík naar Akureyri. In deze periode kun je deze reis maken. Buiten deze periode kun je ook met een binnenlandse vlucht vliegen naar het noorden, maar dan gaat de vlucht niet door vanuit Keflavík, maar vanuit de binnenlandse luchthaven bij Reykjavík op ca. 45 minuten rijden van de internationale luchthaven Keflavík.


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »