Paardrijvakantie op IJsland 'Around the Volcano'
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • ;» Paardrijdtocht ‘Around the Volcano’

« Terug naar het reisoverzicht

5 / 4
Prijs vanaf € 935,-

Paardrijdtocht ‘Around the Volcano’

Langs valleien en warme bronnen

Deze 5-daagse paardrijvakantie op IJsland (waarvan 3 dagen paardrijden) is een lichte beginnerstocht en makkelijk te combineren met een rondreis op IJsland. Natuurlijk is er niets zo heerlijk als het adembenemende landschap van IJsland in alle rust in je op te kunnen nemen. En de beste manier is om dat te doen op de typisch IJslandse manier: te paard!

Deze paardrijdtocht loopt door de zwarte lavavelden van de Hengill naar prachtige groene valleien en langs de Jórukleif bergen. Onderweg is er tijd om in een natuurlijke warme beek te ontspannen. Aan het einde van de dag blijven de paarden op locatie op stal en rijd je terug naar het guesthouse waar je alle nachten verblijft.

Paardrijvakantie op IJsland in het kort

De tour begint in de avond, waar je bij het centrale BSÍ station in Reykjavík wordt opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði wordt gebracht. Daar leer je je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. Op de tweede dag volg je een oude route van Hveragerdi naar Hellisheidi. Vervolgens breng je als groep een bezoek aan de Hengill vulkaan en het lavaveld Kristnitökuhraun. Deze lava ligt hier al meer dan duizend jaar.

De derde dag rijd je door een smalle kloof naar Marardalur (vallei van de paarden) en rijd je door naar de berg Dyrfjöll.

Op de voorlaatste dag rijd je door de bergen aan de oostkant van de vulkaan Hengill en richting de berg Súlufell. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Thingvallavatn. Daarna bezoek je nog twee kratermeren en warmwaterbronnen in Reykjadalur, een geothermische vallei. 

Alle maaltijden, behalve het avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen. De totale afstand die je aflegt is ongeveer 70 kilometer, verdeeld over 20-30 kilometer (4-7 uur) per dag.

Deze tour is ook mogelijk met overnachtingen in een hotel. De reis is dan inclusief 3 nachten (géén overnachting in Reykjavik) en kost € 1075 per persoon.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Aankomst – Reykjavík – Vellir
De tour begint in de avond vanaf het centrale BSÍ station in Reykjavík. Hier wordt je opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Je leert je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. De dag wordt afgesloten met een gedetailleerde beschrijving van de tour.

Dag 2

Vellir – Kolvidarhóll – Vellir
Na een vroege lunch leer je de paarden kennen die mee gaan tijdens de tour. Als iedereen er klaar voor is vertrek je met de groep en volg je een oude route van Hveragerdi naar Hellisheidi.
Vervolgens zul je de Hengill vulkaan en het lavaveld Kristnitökuhraun aandoen. Deze lava stamt af van de uitbarsting van de Hengill vulkaan in het jaar 1000.
Je overnachten op de boerderij Vellir.

Dag 3

Vellir – Kolvidarhóll – Nesjavellir – Vellir
Deze dag ga rijd je door een smalle kloof naar Marardalur (vallei van de paarden), en rijd je door naar de bergtop van Dyrfjöll. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over over het meer Thingvallavatn. De tour eindigt in Nesjavellir waar de paarden worden achtergelaten op de boerderij Villingavatn. Je gaat per auto terug naar de boerderij Vellir waar je overnacht.

Dag 4

Vellir – Villingavatn – Reykjadalur – Vellir
Deze voorlaatste dag rijd je door de bergen aan de oostkant van de vulkaan Hengill en rijd je richting de berg genaamd Súlufell. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Thingvallavatn. Vervolgens kom je langs twee kratermeren, de grote en de kleine Kattatjörn. Na een klim over de heuvel bereik je Ökuelduháls met verschillende hotsprings. De tour vervolgt zich via een steil lava pad naar beneden richting Reykjadalur, een geothermische vallei met veel warmwaterbronnen zien. Hier neem je nog een ontspannend bad in een warme rivier voordat je terug rijdt naar Hveragerði. Op de weg naar beneden ga je over een schilderachtige bergpad en kun je, als het helder is, nog genieten van een prachtig uitzicht over de laaglanden helemaal tot aan de kust lijn en de Westman-eilanden. Via een ruiterpad tussen Hveragerði en Reykjafjall kom je weer bij de boerderij Vellir waar de tour eindigt. Na een drankje brengt de bus je terug naar Reykjavík waar je overnacht.

Dag 5

Vertrek
Na ontbijt in het hotel kun je de bus nemen naar Keflavík Airport (niet inclusief).

 3 nachten in een twee- tot vierpersoonskamer met gedeelde faciliteiten tijdens de tocht
• 1 nacht in een twee- tot vierpersoonskamer met gedeelde faciliteiten in Reykjavík na de tocht
• Volpension tijdens de tocht

Wat is niet inbegrepen

• Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• Transfer Keflavík-Reykjavík v.v.
• Diner op de laatste avond is niet inbegrepen

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

2019
• 16 mei
• 23 mei
• 04 juli
• 1 september
• 9 september

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

€ 995 per persoon bij overnachtingen in Guesthouse/Slaapzakaccommodaties
€ 1050 per persoon bij overnachtingen in Hotels

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »