Paardrijdtocht in Zuid-IJsland 'Golden Highlights of the South'
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • ;» Paardrijdtocht ‘The Golden Highlights of the South’

« Terug naar het reisoverzicht

8 / 7
Prijs vanaf € 2235,-

Paardrijdtocht ‘The Golden Highlights of the South’

Langs geisers en watervallen

Deze 8-daagse paardrijdtocht in Zuid-IJsland is een uitstekende manier om kennis te maken met de schitterende natuur van het zuiden van IJsland. Wat is er heerlijker dan op je gemak de wonderschone omgeving van IJsland in je op te nemen?

Alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van Ijsland komen in deze reis voorbij. Onder andere de Golden Circle (Þingvellir, Geysir, Gulfoss ) is onderdeel van deze 8-daagse paardrijdtocht (waarvan 7 dagen paardrijden), maar ook de Hekla vulkaan, ruige lavavelden, wilde rivieren en schitterende gletsjers. Onderweg verblijf je in slaapzakaccommodaties. Alle maaltijden, behalve het avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen.

De totale afstand die je aflegt is ongeveer 215 kilometer, verdeeld over 20-45 kilometer (4-9 uur) per dag.

Paardrijdtocht in Zuid-IJsland in het kort

Na aankomst op het vliegveld Keflavik wordt je naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Daar maak je kennis met de paarden om de volgende ochtend te vertrekken voor de eerste tocht. Je komt langs het lavaveld Kristnitökuhraun en rijdt naar de Hengill vulkaan. De route leidt je verder naar het noorden, waarbij je Thingvallavatn, het grootste meer van IJsland, passeert. Na aankomst in de buurt van Heiðarbær, zal de dag afgesloten worden met de sightseeing op de oude Althing (IJslands parlement).

Op dag 4 rijd je met de groep door het Thingvellir National Park. Vanaf Gjábakki heb je een uitzonderlijk uitzicht over het nationaal park, het Thingvallavatn meer en het prachtige vulkanische landschap eromheen.

Dag 5 staat in het teken van de rit naar de bergen, waarbij je de bewoonde landerijen achter je laat. Onderweg rijd je door een woestijnachtig landschap en heb je een mooi uitzicht over de rivier Hvítá. In het hoogland ervaar je de stilte tot dat je Háifoss bereikt, die met zijn 122 meter de tweede hoogste waterval in IJsland is.

Kortom, tijdens deze paardrijdvakantie in Zuid-IJsland rijd je door zeer gevarieerde landschappen en zie je alle highlights van het zuiden.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Aankomst
De excursie start in de avond. Met de Flybus ga je van Keflavík Airport naar je hotel in Reykjavik of het BSÍ Busstation (exclusief). Daar wordt je tussen 17:30 en 18:00 uur opgehaald. Hier wordt je opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Je leert je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. De dag wordt afgesloten met een gedetailleerde beschrijving van de tour.

Dag 2

Hveragerdi – Kolvidarhóll
Allereerst leer je de paarden kennen. Na de lunch volgt de eerste route, van Hveragerdi naar Hellisheidi. Wanneer de heide bereikt is ga je langs het lavaveld Kristnitökuhraun naar de Hengill vulkaan. De lava van dit lavaveld stamt uit het jaar 1000. Oude volksverhalen zeggen dat de uitbarsting wraak was van de oude goden Thór, Ódinn en Freyr. De nacht breng je door in een boerderij. (21 km, 4 uur)

Dag 3

Kolvidarhóll – Heiðarbær
Je rijdt verder richting het noorden langs de Húsmúli en Hengill bergen. Je lijdt je paard door de smalle kloof naar Marardalur (vallei van de paarden). Jullie rijden door Dyrfjöll en langs Sköflungur. Zodra je de bergtop bereikt, heb je een prachtig uitzicht over het meer Thingvallavatn, het grootste meer van IJsland. Na aankomst in de buurt van Heiðarbær, zal de dag afgesloten worden met de sightsseeing op de oude Althing (IJslands parlement). Vanaf hier is het niet ver naar Skógarhólar, waar de nacht wordt doorgebracht in een berghut. (38 km, 6 á 7 uur)

Dag 4

Skógarhólar – Geysir/Myrkholt
Vandaag rijd je met de groep over het Thingvellir National Park. Vanaf Gjábakki hebben jullie een uitzonderlijk uitzicht over het nationaal park, Thingvallavatn meer en het prachtige vulkanische landschap eromheen. Dit is het gebied waar de Noord-Amerikaanse en Europese continentale platen elkaar raken. De platen drijven jaarlijks ongeveer 2cm uiteen. Hierdoor is er een prachtige vallei ontstaan. De groep steekt de Lyngdalsheidi heide door en stopt bij de Laugarvatnshellir lava grotten voordat je de dag eindigt bij het dorp Laugarvatn, vernoemd naar het nabijgelegen meer.
De bus brengt ons naar Guesthouse Myrkholt en dan op een excursie naar de beroemde “gouden waterval” Gullfoss en de Geysir warmwaterbronnen in Haukadalur. (35 km, 6 á 7 uur)

Dag 5

Geysir/Myrkholt – Helgaskáli
Van Myrkholt gaan jullie richting de IJslandse hooglanden, je verlaat de bewoonde landerijen. Op de weg naar het woestijn-achtig landschap heb je een prachtig uitzicht over de rivier Hvítá (witte rivier). Je ziet hoe de rivier de afgelopen honderden jaren de berg gevormd heeft. Jullie brengen de nacht door in een berghut genaamd Helgaskáli naast de Litla-Laxá River. (35 km, 6 á 7 uur)

Dag 6

Helgaskáli – Hólaskógar
Jullie blijven rijden door de fascinerende landschappen in het hoogland. Hier ervaar je de stilte tot dat je Háifoss bereikt, die met zijn 122 meter de tweede hoogste waterval in IJsland is. De uiteindelijke bestemming is de Hólaskógar hut, die gelegen is in een hele bijzondere en gevarieerde omgeving. (20 km, 4 uur)

Dag 7

Hólaskógur – Fellsmúli
De tocht gaat verder langs de langste rivier van IJsland Þjórsá. Je passeert de Búrfell berg en Tröllkonuhlaup, de plaats waar een trollenvrouw over de rivier sprong). Na enkele kilometers langs de rivier, krijg je een prachtig uitzicht over Þjófafoss waterval, waarover vele verhalen worden verteld. Jullie kunnen de Vulkaan Hekla zien wanneer jullie de paarden achterlaten bij de Fellsmúli Farm. De nacht breng je door in het oude buurthuis Brúarlundur. (45 km, 8 uur)

Dag 8

Fellsmúli – Fellsmúli
Jullie gaan verder langs Eystri-Rangá Rivier en genieten van het rijden op zacht gras. De hele dag hebben we de Hekla vulkaan in het oog, de meest actieve vulkaan van IJsland die ooit de ingang naar de hel werd genoemd. Jullie rijden in een cirkel, waarbij je de paarden achterlaat in Fellsmúli. Rond 15:30 uur brengt de bus ons naar de manege voor een verfrissing en vervolgens wordt je naar Reykjavík gebracht (24 km, 4 uur)

Let op, gezien de vluchten niet aansluiten op je aankomst in Reykjavík is (minimaal) 1 nacht in Reykjavík noodzakelijk. Dit is niet inbegrepen in de reissom. Uiteraard boeken wij dit graag aanvullend voor je.

Dag 9

Vertrek
Na ontbijt in het hotel/guesthouse kun je de bus nemen naar Keflavík Airport (niet inclusief, transfer optioneel bij te boeken).

• 7 dagen paardrijden volgens programma (215 km, per dag ongeveer 20-45 km / duur 4-9 uur)
• 1 overnachting in een Guesthouse
• 6 overnachtingen in slaapzakaccommodaties (simpele berghutten/slaapzalen)
• Volpension gedurende het paardrijden

Wat is niet inbegrepen

• Vlucht naar IJsland en v.v.
• Transfer van de luchthaven naar het Reykjavík BSÍ Station en v.v.
• laatste nacht in Reykjavík
• diner op de laatste dag

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vertrek 2019
Vanaf Vellir:
8 juni
2 juli
18 augustus

Vanaf Fellsmúli:
28 augustus

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

 

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »