Paardrijdvakantie op IJsland 'Landmannalaugar'
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • ;» Paardrijdtocht ‘Landmannalaugar’

« Terug naar het reisoverzicht

7 / 6
Prijs vanaf € 2310,-

Paardrijdtocht ‘Landmannalaugar’

Een bijzondere paardrijdtocht door het kleurrijke hoogland

Deze 7-daagse paardrijdvakantie op IJsland bezoek je de IJslandse hooglanden te paard en rijd je door een schitterend landschap van prachtig gekleurde bergen, lavavelden en natuurlijke warme bronnen. Deze 7-daagse tour (waarvan 6 dagen paardrijden) begint en eindigt op de Fellsmúli boerderij aan de voet van de Hekla vulkaan en maakt een tussenstop in Landmannahellir en Hrauneyjar. Ook bij deze tocht kun je een heerlijk bad nemen in de natuurlijk warme rivier. Onderweg verblijf je in slaapzakaccommodaties. Alle maaltijden, behalve avondeten op de laatste dag, zijn inbegrepen.

De totale afstand die je aflegt is ongeveer 180 kilometer, ongeveer 20-40 kilometer (4-8 uur) per dag.

De paardrijdtocht ‘Landmannalaugar’ in het kort

Na je aankomst op Keflavík Airport ga je met de Flybus naar je hotel in Reykjavik en maak je kennis met je reisgenoten. Op dag 2 start de tour op de boerderij Fellsmuli en rijd je langs de Hekla vulkaan en over de rivier Ytri-Rangá tot je Rjúpnavellir bereikt. 

Dag 4 staat in het teken van een bezoek aan Landmannalaugar, een dal in de IJslandse hooglanden dat vooral bekend staat om zijn prachtige bergen en de hete bronnen. Hier kun je als je dat wilt een bad nemen in de warme rivier, voordat de groep terugkeert naar Landmannhellir. Onderweg kun je opnieuw genieten van de kleurrijke bergen.

Via Dyngjuskarð en de Bjallavaði fjord draai je af naar het noordwesten richting het meer Hrauneyjarlón en Þóristunga. Via Rjúpnavellir rijdt de groep over de lava richting het zuiden, totdat de boerderij Hald bereikt is.

Na een schitterend uitzicht op Þjófafoss (de waterval van de Thieves), rijd je door een zanderig bos bij Skarð voor de tour eindigt op de boerderij Fellsmuli. Vanaf Fellsmuli, neemt de groep gezamenlijk de bus terug naar de boerderij waar de tour is aangevangen. Hier wachten enkele versnaperingen op jullie. Vervolgens rijden jullie naar het guesthouse in Reykjavik (bed & breakfast). Hier hebben jullie de mogelijkheid om gezamenlijk deze paardrijdvakantie op IJsland af te sluiten met een diner in de stad.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Aankomst
De excursie start in de avond. Met de Flybus ga je van Keflavík Airport naar je hotel in Reykjavik of het BSÍ Busstation (exclusief). Daar wordt je tussen 17:30 en 18:00 uur opgehaald. Hier wordt je opgehaald en naar de paardenboerderij Vellir in Hveragerði gebracht. Je leert je reisgenoten kennen tijdens een heerlijk diner in het hotel. De dag wordt afgesloten met een gedetailleerde beschrijving van de tour.

Dag 2

Fellsmúli – Rjúpnavellir
De tour start op de boerderij Fellsmuli richting de Hekla vulkaan. Je rijdt langs Hekla en over de rivier Ytri-Rangá tot jullie Rjúpnavellir bereiken.
(18 km, 4 uur)

Dag 3

Rjúpnavellir – Landmannahellir
Jullie beginnen bij Rjúpnavellir en rijden weer langs de rivier Ytri-Rangá totdat jullie de rivier kunnen oversteken bij Fossabrekkur. Vanaf daar rijden jullie richting Áfangagil, waar de lokale bewoners hun schapen sinds 1980 hoeden. Vanaf daar rijden jullie richting het noordoosten over de Dómadalsvegur totdat jullie de de bergen Langasáta en Rauðufossafjöll hebben bereikt. Vanaf daar rijden we naar Landmannahellir, een rustige plek in Friðland að Fjallabaki. (37 km, 7-8 uur)

Dag 4

Landmannahellir – Landmannalaugar- Landmannahellir
Vandaag bezoeken jullie Landmannalaugar, een dal in de IJslandse hooglanden vooral bekend om zijn prachtige bergen en de hete bronnen. Als je wilt kun je een bad nemen in de warme rivier voordat er terug wordt gereden naar Landmannhellir. Onderweg kun je opnieuw genieten van de kleurrijke bergen.
(38km, 8-9 uur)

Dag 5

Landmannahellir – Þóristunga
Deze dag wordt er gereden richting het westen, naar de berg Loðmundi. Vanaf daar rijden jullie richting Dyngjuskarð en de Bjallavaði fjord. Hierna zullen jullie noordwest draaien naar het meer Hrauneyjarlón en Þóristunga. (36 km, 7-8 uur)

Dag 6

Þóristunga – Rjúpnavellir
Vandaag wordt er terug gereden naar Rjúpnavellir. Er wordt over de lava richting het zuiden gereden, totdat de boerderij Hald bereikt is. Vanaf daar nemen jullie een oud pad langs Vallafell die jullie uiteindelijk weer terug brengt naar Rjúpnavellir. (43km, 8-9 uur)

Dag 7

Rjúpnavellir – Fellsmuli
Vandaag start je op Rjúpnavellir richting Búrfell berg, dat vroeger het huis was van een trol. Na een paar kilometer krijgen jullie een schitterend uitzicht op Þjófafoss (de waterval van de Thieves). Hier worden verhalen over de waterval verteld. Jullie rijden door een zanderig bos bij Skarð voor de tour eindigt op de boerderij Fellsmuli. Vanaf Fellsmuli, nemen jullie gezamelijk de bus terug naar de boerderij waar jullie begonnen zijn. Hier wachten enkele versnaperingen op jullie. Vervolgens rijden jullie naar het guesthouse in Reykjavik (bed & breakfast). Hier hebben jullie de mogelijkheid om gezamenlijk de tour af te sluiten met een diner in Reykjavík. (30km, 6 -7 uur) – let op de laatste nacht in Reykjavík is niet inclusief.

Let op, gezien de vluchten niet aansluiten op je aankomst in Reykjavík is (minimaal) 1 nacht in Reykjavík noodzakelijk. Dit is niet inbegrepen in de reissom. Uiteraard boeken wij dit graag aanvullend voor je.

Dag 8

vertrek
Na ontbijt in het hotel/guesthouse kun je de bus nemen naar Keflavík Airport (niet inclusief, transfer optioneel bij te boeken).

• 7 daagse reis met 6 dagen paardrijden volgens programma (180 km, per dag ongeveer 20-40 km / duur 4-8 uur)
• 1 overnachting in een Guesthouse (2-4 persoonskamers met gedeelde faciliteiten)
• 5 overnachtingen in slaapzakaccommodaties (simpele berghutten/slaapzalen)
• Volpension gedurende het paardrijden

Wat is niet inbegrepen

• Vlucht naar IJsland en v.v.
• Transfer van de luchthaven naar het Reykjavík BSÍ Station en v.v.
• 1 overnachting in een hotel/guesthouse in Reykjavík (laatste nacht)
• diner op de laatste dag

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vertrekdata:
21 Juni 2019
1 juli 2019
1 augustus 2019

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

Deel deze pagina:

  • paardrijdvakantie op IJsland
  • Paardrijdtocht op IJsland

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »