Paardrijdtocht op IJsland 'Northern Exposure'
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • ;» Paardrijdtocht ‘Northern Exposure’

« Terug naar het reisoverzicht

6 / 5
Prijs vanaf € 2159,-

Paardrijdtocht ‘Northern Exposure’

Ontdek de wonderen in de omgeving van Mývatn

Bij deze 6-daagse paardrijdtocht op IJsland beleef je het schitterende hoge noorden van het eiland. Wat is er nou mooier dan het schitterende IJsland te verkennen te paard? Op deze manier ben je in staat om in alle rust de omgeving in je op te nemen. Het noordelijke deel van IJsland staat bekend om de prachtige natuur en de vulkanische activiteit en de bijzondere bodem die daardoor is veroorzaakt.

Tijdens de paardrijdtocht passeer je de Ásbyrgi kloof, de Dettifoss waterval en het Mývatn meer. Ook kom je door een zwarte zandwoestijn onderweg naar de kleurrijke Laxárdalur vallei. Dit zijn slechts een paar van de hoogtepunten die je op deze 6-daagse reis (5 rijddagen) tegenkomt.

De vulkanische activiteit en de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan vogels maakt dit deel van IJsland extra bijzonder. Onderweg zijn er meerdere kansen om te gaan zwemmen en zeer geschikte paden om de tölt te rijden. De reis wordt afgesloten met een diner op de Bjarnastaðir boerderij. Je verblijft in slaapzak-accommodatie (in je eigen slaapzak). De maaltijden tijdens de rijdagen zijn inbegrepen.

De totale afstand die je aflegt is ongeveer 157 kilometer, ongeveer 30-40 kilometer (6-8 uur) per dag.

Paardrijdtocht op IJsland in het kort

Nadat je bent aangekomen op IJsland,  word je opgehaald bij je accommodatie en met een binnenlandse vlucht naar Husavik gevlogen, van waar de paardrijdtocht begint. Tijdens de tocht breng je onder andere een bezoek aan National Park Jökulsárgljúfur, rijd je langs de machtige Jökulsá á Fjöllum rivier naar de bergen en het geothermische gebied van Theistareykir. Het warme bad in Jarðböð en de fantastische zwarte lava formaties van Dimmuborgir worden ook aangedaan.
Als afsluiter is er een optionele walvisexcursie in de stad Húsavík (€80 per persoon). Je kan er ook voor kiezen om naar het zwembad te gaan of om op eigen houtje het centrum van de stad te verkennen.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Reykjavík – Húsavík – Bjarnastaðir
Pickup vanaf je accommoatie in Reykjavik tusen 06:30 en 07:30 uur naar Reykjavik Domestic Airport. Met een binnenlandse vlucht vlieg je naar Husavík. Na aankomst ga je naar Bjarnastaðir waar een lunch voor je klaar staat. Na de lunch ga je met een bus langs de hoogtepunten Dettifoss en de beroemde kloof Ásbyrgi. Bij terugkomst krijg je een korte inleiding over het IJslandse paard en zijn speciale gangen en ga je op pad voor een mooi rondje te paard. Je rijd langs de oostkant van het National Park Jökulsárgljúfur en komt langs Gloppa en Hallhöfðastígur (ongeveer 20 km).

Dag 2

Bjarnastaðir – Theistareykir berghut
Je rijd langs over de machtige Jökulsá á Fjöllum rivier naar de bergen en het geothermische gebied van Theistareykir. Door de vulkanische activiteit is dit een fascinerende omgeving met diepe kloven en multigekleurde bergen (ongeveer 35 km).

Dag 3

Theistareykir – Heiðarbær Holiday Farm
Op deze dag gaat de tocht van Theistareykir naar het gebied Halldorstaðir í Laxárdal. Vervolgens rijd je door naar Heiðarbær waar je 2 nachten zult slapen en waar je kunt zwemmen (ongeveer 38 km).

Dag 4

Heiðabær – Lagoon Jarðböð – Dimmuborgir – Laxárdalur – Heiðabær
De dag begint met een rondrit met de bus. Het warme bad in Jarðböð en de fantastische zwarte lava formaties van Dimmuborgir worden aangedaan. De tocht wordt vervolgd te paard door een zwarte zandwoestijn naar de kleurrijke Laxárdalur vallei. De dag eindigt weer in Heiðabær.
Een dag vol contrasten in de steeds veranderende IJslandse natuur (ongeveer 30km).

Dag 5

Skógarhlíð – Reykjaheiði – Bjarnastaðir
Met een prachtige rit door de Geldingadalur Vallei en Reykjaheiði rijd je terug naar het beginpunt van de tocht Bjarnastaðir. Hier staat een hotpot te wachten waar je gebruik van kunt maken (ongeveer 40 km).

Dag 6

Bjarnastaðir – Húsavík – Reykjavík
In de ochtend keer je met de bus terug naar Húsavík en kun je optioneel nog een nog een walvisexcursie doen (€ 80 per persoon). Wil je dit niet dan kun je gaan genieten in het zwembad Husavík of je kunt een wandeling maken door deze prachtige stad. In de middag vlieg je terug naar Reykjavík en brengt de bus je weer naar je hotel in Reykjavik.

• Transfer Hotel Reykjavik-Reykjavík Domestic Airport v.v.
• Binnenlandse vlucht Reykjavík-Húsavík v.v.
• 5-daagse paardrijdtocht
• Volpension tijdens de tocht
Regenkleding, zadeltas en cap

Wat is niet inbegrepen

• Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• transfer Keflavík-Reykjavik v.v.
• voor- & na-overnachting in Reykjavik
• slaapzak (deze dien je zelf mee te nemen)

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Data 2019:

24-29 juni
1-6 juli
8-13 juli
15-20 juli
5-10 augustus
12-17 augustus
26-31 augustus

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

Laagseizoen: € 2.159
Hoogseizoen: € 2.290   (vertrek tussen 2 juli en 13 augustus 2018)

Kinderkorting: kinderen onder 12 jaar krijgen 25% korting op meerdaagse paardrijdtochten en 50% op dagtochten.
Familiekorting: 5% korting voor ouders met kinderen (12-18) die samen reizen, 3 of meer personen.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

mast 2

Deel deze pagina:

Mogelijke excursies

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »