12-daagse rondreis IJsland winter in comfortabele hotels
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» 12-daagse rondreis IJsland winter in Icelandair Hotels

« Terug naar het reisoverzicht

12 / 11
Prijs vanaf € 1651,-

12-daagse rondreis IJsland winter in Icelandair Hotels

Ervaar Noord-IJsland in comfortklasse hotels

Rondreis IJsland Winter in Icelandair Hotels

Tijdens deze avontuurlijke rondreis IJsland winter in Icelandair Hotels ontdek je verschillende regio’s van IJsland. Het land van vuur en ijs; van betoverende uitgestrekte landschappen, vulkanen, lavavelden, hetebronnengebieden en historische plaatsen. Natuurlijk wordt bij deze reis ook de Golden Circle niet overgeslagen.

Noorderlicht

Het Noorderlicht in Noord-IJsland bewonderen…het zal op menig bucketlist staan. IJsland is namelijk niet alleen een geweldige plek om het Noorderlicht te bewonderen, ook de natuur is ontzettend mooi! IJsland is dan ook een van de beste plaatsen ter wereld om het Noorderlicht te bewonderen, mits de omstandigheden goed zijn natuurlijk. Op deze hoge breedtegraad is de kans het grootst dat je de dansende lichten aan de hemel ziet. Winters IJsland beleven in comfortklasse hotels en ’s nachts zoeken naar het noorderlicht maken deze reis bijzonder geschikt voor reizigers die zowel inspanning als ontspanning zoeken. Deze reis is mogelijk met vertrek maandags, woensdags, donderdags en zondags. Vluchten zijn mogelijk zowel vanaf Amsterdam als ook vanaf Brussel. Nadat je het noorden hebt ontdekt reis je via het westen en zuidwesten en sluit je de reis af in het bruisende Reykjavík.

Rondreis IJsland winter in het kort

Op dag 1 reis je middels een korte overstap in Keflavík direct naar Akureyri in het noorden van IJsland. Bij aankomst staat je huurauto klaar en reis je gelijk door naar Icelandair Hotel Mývatn waar je 3 nachten doorbrengt. Van hieruit is een bezoek aan de prachtige Goðafoss waterval een must. En ook de highlights rondom het Mývatn-meer mag je niet overslaan zoals Hverfell, Dimmuborgir, Krafla, Námaskarð en Jarðböðin (de kleine Blue Lagoon).

Dag 4 reis je door naar Oost-IJsland. Bezoek bijvoorbeeld Seydisfjörður, de elfenburcht in Bakkagerði of breng een bezoek aan de 118 meter hoge waterval Hengifoss. Dag 6 rijd je terug naar Akureyri: de hoofdstad van het noorden. Dit stadje is schitterend gelegen op de binnenste punt van de fjord Eyjafjörður. Akureyri heeft een gezellig centrum met leuke winkeltjes (Christmas House Jólahúsið), restaurants en uitgaansgelegenheden. Er zijn interessante musea en verschillende kerken. Daarnaast kun je in de omgeving ook nog een walvissafari ondernemen, aanrader is de safari vanaf Dalvík.

Dag 8 reis je naar het westen van IJsland waar je 1 nacht zult verblijven nabij Borgarnes. Onderweg kun je een bezoek brengen aan het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Dag 9 rijd je verder het hotel in Flúðir. Qua highlights kun je de Golden Circle bezoeken en bijvoorbeeld de Seljalandsfoss en Skógafoss waterval.
De laatste 2 nachten overnacht je in het centrum van Reykjavík. Loop door het centrum van Reykjavík, bezoek de bekende Hallgrímskirkja en sla ook zeker de haven en het concert en conferentiecentrum Harpa niet over! De stad uit rijden om schiereiland Reykjanes verder te ontdekken of een bezoek aan de Blue Lagoon is ook mogelijk!

Vlucht naar Akureyri

De directe vlucht vanaf Amsterdam/Brussel naar Keflavík en daaropvolgend naar Akureyri is mogelijk op maandag, woensdag, donderdag en zondag. Dit zijn dan ook officieel de startdagen van deze reis. Maar we zouden bijvoorbeeld ook de reis een beetje kunnen aanpassen en in ‘omgekeerde volgorde’ voor je kunnen uitzetten. De vluchten vanaf Akureyri naar Keflavík en aansluitend naar Amsterdam/Brussel zijn er op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Aanbieding

Deze aanbieding is speciaal samengesteld op basis van Icelandair Hotels. Dit zijn hotels die vallen binnen de comfortklasse. De aanbieding is geldig van 1 oktober 2019 tot en met 30 april 2020. In het aanbod zijn standaard kamers inclusief. Mocht dit niet meer beschikbaar zijn, dan geldt er een toeslag per nacht.

Wij adviseren een 4WD voertuig in de winter.

De vanafprijs per persoon is gebaseerd op een Suzuki Jimny met 2 personen.

Bekijk eventueel ook onze 8-daagse winterreis zuidwest-IJsland in Icelandair Hotels of de 8-daagse winterreis Noord-IJsland in Icelandair Hotels.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1-3:

Internationale vlucht naar IJsland – Keflávik en nationale vlucht Keflavík – Akureyri. Vervolgens rijden naar Mývatn
Aankomst 18:05 uur in Akureyri.

Je rijdt gelijk door naar Icelandair Hotel Mývatn waar je 3 nachten verblijft. Vanaf hier kun je diverse bezienswaardigheden bezoeken zoals de historisch belangrijke waterval Goðafoss, de krachtcentrale bij Krafla, het softarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen en zwavelbronnen, de explosiekrater Hverfjell en de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir.
Ook kun je een bezoek brengen aan het Mývatn Nature Bath, waar je kunt zwemmen in het heerlijk warme water. Afhankelijk van de toegankelijkheid door weersomstandigheden brengt de route je verder richting Húsavík langs de 100 meter brede en zeer krachtige waterval Dettifoss en de grote kloof Ásbyrgi, waar je een wandeling kunt maken naar Hljóðaklettar. Vulkanische bezienswaardigheden zijn er genoeg: de caldera Krafla, Leirhnúkur en kraterrij Lúdentsborgir.

Dag 4-5:

Mývatn – Egilsstaðir
Via de ringweg rijd je naar de Oostfjorden. Onderweg kun je een wandeling maken door IJslands grootste bos Hallormsstaður en een bezoek brengen aan de 118 meter hoge waterval Hengifoss. Je brengt twee nachten door in Icelandair Hotel Hérað, in Egilsstaðir.
Op dag 5 kun je langs de bijzonder mooie lange smalle fjord Mjóifjörður rijden, waar je tal van watervallen tegenkomt, of richting Bakkagerði voor de Stórurð wandeling (zie Dominicus Reisgids). De waterkrachtcentrale en Kárahnjúkar dam zijn ook een bezoek waard. Bovenstaande is afhankelijk van de winterse omstandigheden of deze bezienswaardigheden tijdens de reis ook bereikbaar zijn.

Dag 6-7:

Egilsstaðir – Akureyri
Dag 6 rijd je terug naar Akureyri: de hoofdstad van het noorden. Dit stadje is schitterend gelegen op de binnenste punt van de fjord Eyjafjörður. Akureyri heeft een gezellig centrum met leuke winkeltjes (Christmas House Jólahúsið is een aanrader), restaurants en uitgaansgelegenheden. Er zijn interessante musea en verschillende kerken. Daarnaast kun je in de omgeving ook nog een walvissafari ondernemen, aanrader is de safari vanaf Dalvík. Je verblijft twee nachten in Icelandair Hotel Akureyri.

Dag 8:

Akureyri – Borgarnes
Je rijdt naar het westen van IJsland en overnacht één nacht in Icelandair Hotel Hamar. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Glaumbær, het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt, Húsafell en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss.

Dag 9:

Borgarnes – Flúðir
Deze dag rijd je naar de accommodatie in het zuidwesten van IJsland, Icelandair Hotel Flúðir. Je zult hier één nacht verblijven. Vanuit dit hotel zijn uitstapjes mogelijk naar onder andere de Golden Circle, bestaande uit Þingvellir National Park, de ‘gouden waterval’ Gullfoss en de spuitende geisers bij Geysir. Ook kun je naar het zwarte strand bij Vík, de lavarotsen bij Dyrhólaey en de grote waterval Skógafoss, waar ook een leuk museum bij in de buurt is, en Seljalandsfoss, een waterval waar je achterlangs kunt lopen.

Dag 10 - 11:

Flúðir – Reykjavík
Je rijdt terug richting het westen naar het bruisende Reykjavík, waar je de laatste twee nachten in Icelandair Hotel Marina zult verblijven. In Reykjavík kun je bijvoorbeeld één van de vele musea bezoeken, ronddwalen langs Perlan, de Hallgrímskerk, het stadhuis of lekker winkelen. Je kunt ook de stad uitrijden en bijvoorbeeld het schiereiland ontdekken of een bezoek brengen aan de Blue Lagoon (entree exclusief, reservering aanbevolen).

Dag 12:

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug.

• vlucht Amsterdam-Keflavík-Akureyri v.v.
• luchthavenbelasting en ticketingfee
• 11 nachten in 2-persoonskamers comfort-klasse, inclusief ontbijt
• 11 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
• wegenkaart
• Dominicus-reisgids IJsland
• uitgebreid informatiepakket
• Nederlandstalige routebeschrijving

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

De directe vlucht vanaf Amsterdam/Brussel naar Keflavík en daaropvolgend naar Akureyri is alleen mogelijk op maandag, woensdag, donderdag en zondag.

Let op: gedurende de kerstvakantie worden andere prijzen gerekend.
Wil je in deze periode naar IJsland, houd rekening met hogere vlucht- en accommodatieprijzen. Ben je geïnteresseerd, dan maken we graag een persoonlijke offerte.

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle 4WD huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je.
Let op: gedurende de kerstvakantie (en in het bijzonder tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling) worden andere prijzen gerekend.
Deze vind je niet in deze tabellen! Wil je in deze periode naar IJsland, houd rekening met hogere vlucht- en accommodatieprijzen. Ben je geïnteresseerd, dan maken we graag een persoonlijke offerte.

Klik op de tabel voor een grotere weergave.

Comfortklasse

De prijs is berekend op basis van standaardkamers bij Icelandair Hotels. Mochten standaardkamers al bezet zijn, dan kun je tegen een toeslag duurdere kamer(s) boeken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • Rondreis IJsland winter
 • Winterreizen IJsland
 • Winterreis Noord-IJsland
 • Winterreis Noord-IJsland
 • Winterreizen IJsland
 • Winterreizen IJsland
 • Rondreis IJsland winter
 • Winterreizen IJsland
 • Winterreis Noord-IJsland
 • Winterreis Noord-IJsland
 • Winterreis Noord-IJsland
 • Winterreis Noord-IJsland
 • Winterreis Noord-IJsland
 • Winterreizen IJsland
 • Winterreizen IJsland
 • Winterreizen IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Hraunfossar winter
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Winterreis IJsland
 • Reykjavík
 • Solfar in Reykjavík
 • Reykjavík overview

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »