Groepsreis naar IJsland | Ontdek IJsland te paard
Je reiswensen
  • Je bevindt je hier: 
  • Home » 
  • Reis
  • ;» Trail of Hope

« Terug naar het reisoverzicht

5 / 4
Prijs vanaf € 1490,-

Trail of Hope

Een comfortabele tour door diverse prachtige landschappen!

Deze Groepsreis naar IJsland is ideaal voor iedereen die wil genieten van een comfortabele rit te paard door de prachtige landschappen van IJsland. Deze landschappen zijn niet alleen zeer gevarieerd, maar ook zeer extreem en worden getypeerd door indrukwekkende kliffen, basaltformaties, zwarte zandstranden, lavavelden en donderende watervallen en dat allemaal onder de midzomernachtzon. Langs de kust zie je vogelkolonies met papegaaiduikers en als je in het voorjaar gaat, kom je door schitterende bloemenweiden.

Je rijd door de ongerepte natuur en leert over de verschillende saga’s. Er is voldoende tijd om de tölt te leren en om te genieten van al het moois om je heen. Het paardrijden op zwarte stranden en met diverse rivierdoorsteken is voor een wens die tijdens deze tour in vervulling kan gaan! Je overnacht op boerderijen in 2 tot 4-persoonskamers. Maaltijden tijdens de rijdagen zijn inbegrepen.

Groepsreis naar IJsland, paardrijden op IJsland

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Reykjavik, wordt naar de Hvammur Farm gebracht waar de paardrijdtocht aanvangt. De volgende dag rijd je vanaf de Sveinsstaðir Farm richting de Hóp lagune. Het strand met zwart zand is ideaal om de tölt te rijden.

Onder begeleiding van een ervaren gids rijd je door het Vatnsdalur dal en vervolgens langs de oevers van de Vatnsdalsá rivier. Al rijdend op je paard zie je gletsjers, bezoek je oude nederzettingen van de Vikingen, rijd je over zwarte stranden en rijd je langs indrukwekkende basaltzuilen. Ontdek je de schoonheid van het schiereiland Vatnsnes en volg de zwarte duinen van Sigríðarstaðasandur naar de Noord-Atlantische oceaan. Daar breng je een bezoek aan Hvítserkur, een basalt rotsformatie, een gebied vol zeehonden en tevens een broedplaats voor vele zeevogels.

Deze groepsreis in IJsland geeft je alle gelegenheid om de adembenemende omgeving in alle rust in je op te laten nemen. IJsland op en top!

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

  • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
  • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Reykjavik – Hvammur – Vatnsdalur – Sveinsstaðir Farm
Je wordt opgehaald bij je hotel in Reykjavik tussen 07:30 en 08:30 uur en wordt naar de Hvammur Farm gebracht waar de paardrijdtocht zal gaan beginnen. Na een ontmoeting met de gids en de paarden rijd je door het Vatnsdalur dal. Je rijd vervolgens langs de oevers van de Vatnsdalsá rivier en steekt daarna over naar de westkant van de vallei. De tocht eindigt bij de Sveinsstaðir Farm vanwaar je teruggaat naar Hvammur waar je overnacht (ongeveer 25 km).

Dag 2

Hvammur – Sveinsstaðir Farm – Hóp – Borgarvikir
Vanaf de Sveinsstaðir Farm rijd je richting de Hóp lagune. Het strand met zwarte zand is ideaal om de tölt te rijden. Op dag 3 zul je deze lagune oversteken echter deze dag rijd je langs de Víðidalsá rivier en steekt deze over. Borgarvirki is de volgende stop, dit is een fascinerend fort uit de tijd van de vikingen. Je overnacht in Hvammur (ongeveer 30 km).

Dag 3

Hvammur – Hvítserkur – Noord-Atlantische oceaan – Thingeyrar
Aan het begin van de dag ontdek je de schoonheid van het schiereiland Vatnsnes en volg je de zwarte duinen van Sigríðarstaðasandur naar de Noord-Atlantische oceaan. Hier breng je een bezoek aan Hvítserkur, een basalt rotsformatie, een gebied vol zeehonden en tevens een broedplaats voor vele zeevogels. Na dit bezoek steek je de Hóp lagune over en volg je een weg door het water naar de Thingeyrar Farm, waar je kunt genieten in de hotpot en waar je zult overnachten. (ongeveer 40 km).

Dag 4

Hvammur – Thingeyrar – Húnavatn – Hvammur
Dit is de laatste paardrijddag welke begint met een bezoek aan de kerk van Thingeyrar. Vervolgens rijd je terug naar Hvammur waar het einde van de tocht zal zijn. Onderweg steek je nog wel het Húnvatn meer over en rijd je nog een stuk over het zwarte strand. Via de oostelijke kant van de Vatnsdalur valei en de Hvammsfoss waterval met indrukwekkende basaltzuilen kom je weer aan bij de boerderij. De dag zal worden afgesloten met een afscheidsdiner en een laatste overnachting op de boerderij (ongeveer 25 km.)

Dag 5

Hvammer – Kjöler Highland route – Reykjavík
Middels een transfer wordt je teruggebracht bij je hotel in Reykjavik. Onderweg is er de mogelijkheid om het natuurlijke warme bad Hveravellir te proberen en heb je een prachtig uitzicht op de Hofsjökull en Langjökull gletsjers. Een bezoek aan de Gullfoss waterval en de geisers zal het einde zijn van deze reis. Je bent ongeveer rond 18:30 uur weer in Reykjavik

• 4-daagse paardrijdtocht
• Volpension tijdens de tocht
Regenkleding, zadeltas, cap en een slaapzak

Wat is niet inbegrepen

• Vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• transfer Keflavík-Reykjavik v.v.
• voor- & na-overnachting in Reykjavik

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Data 2019

16-20 juni
23-27 juni
30 juni – 4 juli
21-25 juli
28 juli – 1 augustus
4-8 augustus
11-15 augustus
18-22 augustus

Bel/mail even om de actuele beschikbaarheid na te kijken.

2019

Prijs: € 1.490
16-20 juni
23-27 juni

Prijs: € 1.599
30 juni – 4 juli
21-25 juli
28 juli – 1 augustus
4-8 augustus
11-15 augustus
18-22 augustus

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »