Super Jeep reis IJsland: 7 dagen met een 4WD op pad
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» U-Drive 4WD zeven dagen

« Terug naar het reisoverzicht

7 / 6
Prijs vanaf € 2217,-

U-Drive 4WD zeven dagen

Ga zelf achter het stuur op avontuur met een Super Jeep Landrover Defender

Bij deze 7-daagse Super Jeep IJslandreis ervaar je het ruige IJslandse landschap en kruip je zelf achter het stuur van een Super Jeep Landrover Defender! IJsland heeft een verbluffende natuur, die absoluut uitnodigt om met een 4WD op pad te gaan. Met een routebeschrijving en GPS-coördinaten trek je het woeste binnenland in. Bij deze 7-daagse tocht heb je de mogelijkheid de unieke natuur van het IJslandse binnenland te ontdekken en zal je soms uitdagende routes nemen, waaronder rivierdoorsteken.

Natuurlijk heb je naast het rijplezier ook uitgebreid de gelegenheid om de schitterende highlights te zien die IJsland te bieden heeft. Bezoek gletsjers, vulkanen, heetwaterbronnen en prachtige watervallen. De route is zodanig samengesteld dat je langs de mooiste highlights komt.

LET OP: de route voor dag 4 is alleen mogelijk als het gebied rondom het nieuwe lavaveld Holuhraun toegankelijk is voor publiek. Er is een plan B beschikbaar.  

Vind je zeven dagen te lang ? Kijk dan eens bij onze ééndaagse U-drive excursies, de drie- of vijfdaagse U-Drive 4WD pakketten of neem contact met ons op.

Je kunt deze tour dagelijks starten tussen 1 juli en 15 september 2017. Buiten deze periode zijn veel van de wegen waar je overheen rijdt gesloten.
BELANGRIJK: minimum leeftijd voor individuele verhuur is 25 jaar. Vertrek is afhankelijk van de wegomstandigheden.

Wil je van dit U-Drive pakket een complete reis maken? Kijk dan bij onze 9-daagse reis ‘Verken het hoogland in je eigen Super Jeep’.

Prijzen U-Drive (7 dagen) 2019

Prijzen per persoon, incl. 7 dagen huur van een ISAK Super Jeep en 6 nachten accommodatie. Voor de accommodatie kun je kiezen uit slaapzakaccommodatie of een combinatie van slaapzakaccommodatie en guesthouses (incl. ontbijt en opgemaakte bedden).

U Drive tussenseizoen – 7 dagen

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

Reykjavík – Kjölur – Golden Circle – Kerlingarfjöll – Hveravellir – Skagafjörður (± 335 km)
Vanuit Reykjavík vertrek je richting de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je start vervolgens je hoogland avontuur via de Kjöler route. Je kunt een kleine omweg maken naar de prachtige kleurrijke bergen en warme bronnen van Kerlingarfjöll. De weg gaat verder door het dorre landschap tussen de gletsjers Hofsjökull en Langjökull en leidt naar Hveravellir. Dit is een geothermische gebied van fumarolen en warmwaterbronnen. Je overnacht in de omgeving van Skagafjörður.

Dag 2

Mývatn – Husavík – Mývatn (± 320 km)
‘s Ochtends rijd je via de hoofdstad van het noorden, Akureyri, richting de spectaculaire omgeving van Mývatn. Je bezoekt de ruige rotsformaties van Dimmuborgir, het geothermische gebied Námaskarð en de Krafla vulkaan. Je rijdt vervolgend door naar het noorden om in Husavík. Dit is een charmant vissersdorpje en staat bekend als de beste plek van het land om walvissen te spotten. Je kunt hier eventueel een walvisexcursie doen. Eenmaal terug in Mývatn kun je tot rust komen in het Mývatn Nature Baths, een geothermische natuurlijk zwembad. Je overnacht in de omgeving van Mývatn. 

Dag 3

Mývatn – Askja – Kverkfjöll- Mývatn (± 270 km)
Deze dag maak je een uitstap naar de Askja vulkaankrater. Naast Askja vind je een kleinere krater genaamd Víti. Deze krater is gevuld met saffierblauw geothermisch water waar je in kunt zwemmen. Daarnaast kun je wandelen door deze schilderachtige omgeving. Als je nog genoeg tijd hebt kun je er voor kiezen om een bezoek te brengen aan het lavaveld Holuhraun, ten noorden van Vatnajökull en het geothermische gebied Kverkfjöll. Je overnacht wederom in de omgeving van Mývatn.

Dag 4

Mývatn – Hrafnabjargarfoss – Aldeyjarfoss – Sprengisandur (± 280 km)
Er is nog voldoende tijd om bezienswaardigheden in de omgeving van Mývatn te bezoeken die je nog niet hebt gezien. De route zet zich hierna door naar de tweede binnenlandweg, de Sprengisandur. Onderweg kun je stoppen bij de spectaculaire Hrafnabjargarfoss en de Aldeyjarfoss watervallen. Vervolgens rijd je tussen de gletsjer Hofsjokull en Vatnajökull door waar je ook het Þórisvatn meer kunt vinden. Je overnacht in deze omgeving.

Dag 5

Sprengisandur – Landmannalaugar (± 40 km)
Je vervolgt je weg door het dorre landschap tot het moment waarop het landschap veranderd. Je maakt direct kennis met de prachtige omgeving van Landmannalaugar. Landmannalaugar staat bekend om zijn prachtige geel-, rood-, bruin- en grijsgroengekleurde rhyolietbergen, waar je schitterende wandelingen kunt maken. Het gedeelte ‘Laugar’ van de naam Landmannalaugar betekent ‘baden’ en verwijst naar de natuurlijke warme bronnen die je hier vindt, waar je heerlijk in kunt ontspannen. Of je nu houdt van korte of juist hele lange wandelingen, Landmannalaugar is een fantastisch wandelgebied. Vanaf de top van de Bláhnúkur (een wandeling van circa 2 uur) heb je al een overweldigend uitzicht over dit bijzondere gebied.
Je overnacht in de omgeving van Landmannalaugar.

Dag 6

Landmannalaugar – Ljótipollur krater – Frostastaðavatn – Fjallabak (± 95 km)
Vandaag breng je een bezoek aan Fjallabak, een natuurreservaat welke is gevormd door een vulkaan uitbarsting. Gekleurde rhyolietbergen, lavagesteente en meren zijn hier geen uitzondering. Je kunt de omgeving prima verkennen met de auto over de onverharde wegen en niet overbrugde rivieren, maar ook wandelen is een goede mogelijkheid. Vergeet daarna niet om een stop te maken bij de Ljótipollur krater en het Frostastaðavatn meer.
Je overnacht in de omgeving van Landmannalaugar.

Dag 7

Fjallabak – Hekla vulkaan – Háifoss Reykjavík (± 300 km)
Vandaag kun je nog een laatste keer genieten van de ruige natuur van het binnenland en rijd je de Sprengisandour route verder richting het zuidwesten. Je kunt er voor kiezen om een kleine omweg te maken naar de majestueuze Háifoss, één van de hoogste watervallen in IJsland. Daarnaast kun je onderweg nog stoppen bij de charmante Hjálparfoss, een waterval in de Fossá rivier en kom je langs Þjóðveldisbærinn, een gerestaureerd Viking huis. Je vervolgt je route terug naar Reykjavík en kunt onderweg nog stoppen waar je wilt. Je overnacht in Reykjavík (niet inbegrepen).

 • Huur van een 4WD voertuig (Type Expedition is de Landrover Defender) (eigen risico € 2500), met o.a.: 38” banden, VHF radio intercommunicatie, GPS, compressor, snorkel en andere noodzakelijke uitrusting voor ‘highland travel’
 • Accommodatie voor zes nachten
 • Goede gedetailleerde routebeschrijving met tips voor onderweg.
 • De gekozen route staat geprogrammeerd in het GPS apparaat.
 • Maximaal 300 kilometer per dag
Wat is niet inbegrepen
 • Maaltijden en dranken tijdens de tocht
 • Brandstof (je krijgt de auto volgetankt mee en levert hem ook weer volgetankt af)
 • Afkoop eigen risico verzekering
 • Additionele kilometers worden in rekening gebracht bij terugbrengen van het voertuig, € 1,20 p/km

 Optioneel:

 • Pick up of drop off van accommodatie in Reykjavík naar kantoor ISAK  (one way): € 45 (1-7 personen)
 • Drop off van voertuig bij accommodatie in Reykjavík, aan het einde van de huurperiode: € 65
 • Privé transfer Keflavík International Airport & ISAK hoofdkantoor in Reykjavík (1-7 personen)
 • Slaapzak: eerste dag € 16, extra dag € 9
 • Kookset: eerste dag € 20, extra dag € 8, bestaande uit Primus + gasfles, pan en koekenpan, kookgerei
 • Dakkoffer: €35 per dag
 • Jerrycans 2x 15 liter: € 12 per dag 
 • Travel kit 1-5 personen eerste dag € 16, extra dag € 5, bestaande uit: koelbox met koelelementen, 1-5 sets bestek, 1-5 sets servies, 1 thermosfles, 1 snijplank, 1-5 waterflessen, afvalzakken
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Je kunt deze tour dagelijks starten tussen 1 juli en 15 september 2019. Buiten deze periode zijn veel van de wegen waar je overheen rijdt gesloten.

De vanafprijs is gebaseerd op 2 personen in een auto.

 

Deel deze pagina:

 • Fly en drive IJsland

De reis gaat langs deze regio`s


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »