VAKANTIEHUISJES IJSLAND autoreis langs vakantiehuisjes, IJsland
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» IJsland ontdekken vanuit vakantiehuisjes

« Terug naar het reisoverzicht

15 / 14
Prijs vanaf € 2439,-

IJsland ontdekken vanuit vakantiehuisjes

IJsland compleet en comfortabel, ideaal voor gezinnen met kinderen!

Vakantiehuisjes IJsland, compleet en comfortabel

Bij deze zeer complete vakantiehuisjes IJsland reis overnacht je in drie verschillende comfortabele vakantiehuisjes verspreid over het hele land. Je verblijft steeds meerdere dagen per vakantiehuisje en de kans is groot dat ten minste één van de huisjes een eigen hot pot heeft. De centrale ligging van de vakantiehuisjes zorgt dat je prachtige dagtochten kan maken om de omgeving te verkennen. Je hoeft dus niet elke dag je spullen in te pakken en je kunt in alle rust genieten van de hoogtepunten van IJsland. Standaard kan deze reis beginnen op donderdag of zondag, dit in verband met de vaste wisseldagen van de vakantiehuisjes (op donderdag en zondag).

Deze reis in het kort

Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op en rijd je meteen naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je vier nachten zult verblijven. Van daaruit ben je in de gelegenheid alle highlights in de regio te bezoeken. Zo kun je ervoor kiezen om  het hetebronnengebied Deildartunguhver en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss te bezoeken. Ook de explosiekrater Eldborg , de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar zijn populaire attracties om te bezichtigen.

Onderweg naar het tweede vakantiehuisje in Noord-IJsland in de driehoek Akureyri/Húsavík/Mývatn (Noord-IJsland), rijd je langs de kust van Vatnsnes. Daar kun je zeehonden tegenkomen en een (korte) wandeling maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee. Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is er een museum in een bijzonder mooie turfboerderij waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was.

Vanuit het noorden van IJsland kun je kiezen om via de oost- of de westkust naar het zuiden te reizen. Wanneer je een 4WD als huurauto hebt, kun je er ook voor kiezen om dwars door het binnenland naar het zuiden te rijden.

In het huisje in Grímsnes in het zuiden verblijf je zeven nachten. En die heb je ook echt nodig om de vele bezienswaardigheden te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de highlights van de Golden Circle, het zwarte strand bij Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss.

Vanuit Grímsnes keer je terug naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam.

Let op: onderstaand reisschema geldt bij vertrek op zondag. Vertrek je op donderdag, dan verblijf je achtereenvolgens drie nachten in het huisje in het westen, vier nachten in het huisje in het noorden en zeven nachten in het huisje in het zuiden.

Ideaal voor gezinnen met kinderen!

VANAFPRIJS
De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai10.
De vanafprijs bij 4 personen in een Renault Megane Station is € 1.767 per persoon.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1-4:

vliegveld Keflavík – Borgarnes
Na aankomst haal je de huurauto op het vliegveld op en rijd je meteen naar je eerste vakantiehuisje in de buurt van Borgarnes (West-IJsland), waar je vier nachten zult verblijven. Onderweg wil je misschien ergens stoppen om boodschappen te doen. Vanuit het huisje kun je tal van uitstapjes maken, zoals naar het hetebronnengebied Deildartunguhver en de bijzonder gevormde watervallen Hraunfossar en Barnafoss. Ook is het mogelijk om een tocht te maken naar bijvoorbeeld Zuid-Snæfellsnes voor een wandeling naar de explosiekrater Eldborg en de vogelrotsen en het kiezelstrand bij Hellnar. Noord-Snæfellsnes is ook een leuk uitstapje voor bijvoorbeeld een wandeling naar de vuurtoren van Stykkishólmur met prachtig uitzicht over de Breiðafjörður, een boottocht naar het eiland Flatey of het volksmuseum in Ólafsvík. Als je in een 4WD rijdt, is het ook mogelijk om naar de gletsjer Snæfellsjökull te rijden, waar je een fantastisch uitzicht hebt naar alle kanten, of een rit over de Kaldidalur, één van de oude hooglandroutes door het imposante binnenland.

Dag 5-7:

Borgarnes – Akureyri/Húsavík/Mývatn
Op weg naar het tweede vakantiehuisje in de driehoek Akureyri/Húsavík/Mývatn (Noord-IJsland), waar je drie nachten verblijft, rijd je langs de kust van Vatnsnes, waar je zeehonden kunt tegenkomen en een (korte) wandeling kunt maken naar Hvítserkur, een bijzondere 15 meter hoge rotsformatie in zee. Ook de geschiedenis van IJsland wordt tijdens deze reis niet overgeslagen: bij Glaumbær is een museum in een bijzonder mooie turfboerderij, waar je kunt zien hoe het leven daar vroeger was, en Siglufjörður was tot de eerste helft van de twintigste eeuw de belangrijkste haringvissershaven van IJsland. Op dag 6 is het raadzaam om vroeg op te staan, want er is veel te zien en je zult keuzes moeten maken: de krachtcentrale bij Krafla, het kleurrijke solfatarenveld Námaskarð met zijn kokende modderpoelen, de grillige lavarotsen bij Dimmuborgir en de vele pseudokraters bij Skútustaðir, de 4 kilometer lange kloof Ásbyrgi (godenburcht) en de watervallen Dettifoss en Goðafoss. Ook een walvisexcursie vanuit Húsavík of een bezoek aan de ‘hoofdstad van het noorden’ Akureyri behoort tot de mogelijkheden. Als je een 4WD hebt, kun je ook naar Hljóðaklettar, een gebied met prachtige basaltzuilen en rozetten, de warme bronnen bij Laugafell en de vulkaan Askja met het warme kratermeer Víti.

Dag 8-14:

Akureyri/Húsavík/Mývatn – Grímsnes
Je kunt kiezen via welke route je naar het volgende vakantiehuisje in Grímsnes (Zuid-IJsland) rijdt: óf via de kust- of de ringweg naar het zuidwesten óf, als je met een 4WD rijdt, dwars door het binnenland over één van de hooglandwegen de Kjölur (zonder rivierdoorsteken) of de Sprengisandur (met rivierdoorsteken). Houd er rekening mee dat het binnenland in juni voor een groot deel nog niet toegankelijk is, waardoor een doorsteek via de Sprengisandur dan nog niet mogelijk is. In het huisje in Grímsnes verblijf je zeven nachten. Je hebt dus volop de tijd om de prachtige omgeving te ontdekken. Vanuit dit huisje kun je uitstapjes maken naar onder andere de Golden Circle, het zwarte strand bij Vík, de vogelrotsen bij Dyrhólaey en de grote watervallen Skógafoss en Seljalandsfoss. Een bezoek aan Reykjavík of de Blue Lagoon is ook zeker mogelijk, evenals een tocht naar de vulkanische Westmaneilanden en Heimaey of de vallei Þjórsárdalur. Als je geen bezwaren hebt tegen lange dagen kun je ook een bezoek brengen aan het beroemde ijsbergenmeer Jökulsárlón en het nationale park Skaftafell. Als je een 4WD hebt, kun je eventueel ook een tocht maken naar de kleurige rhyolietbergen van Landmannalaugar, het merengebied Veiðivötn, de warme bronnen van Hveravellir en het gletsjermeer Hagavatn.

Dag 15:

Grímsnes – vliegveld Keflavík
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, waar je de huurauto inlevert en terug naar Amsterdam vliegt.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 14 nachten in vakantiehuisjes exclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op 2 personen)
 • 14 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving
Wat is niet inbegrepen
 • alle maaltijden
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Vanafprijs per persoon 2019

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je. Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Je kunt de reis maken met alle huurauto’s. Staat deze niet in het overzicht berekenen we graag de prijs voor je.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • vakantiehuisjes IJsland
 • Paardrijdtocht in Zuid-IJsland

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »