4X4 vakantie op IJsland: Verken het hoogland in je eigen 4X4
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Verken het hoogland in je eigen Super Jeep

« Terug naar het reisoverzicht

9 / 8
Prijs vanaf € 3534,-

Verken het hoogland in je eigen Super Jeep

Met een 4WD op avontuur door het unieke IJslandse landschap

De verbluffende natuur op het IJslandse hoogland is bij uitstek geschikt voor een avontuurlijke 4X4 vakantie op IJsland. Bij deze reis kruip je zeven dagen lang achter het stuur van je eigen Super Jeep en ervaar je het ruige IJslandse landschap op een zeer avontuurlijke manier. Met een Engelstalige routebeschrijving en GPS-coördinaten trek je erop uit. Je zult de unieke natuur van het IJslandse binnenland ontdekken en je zult soms uitdagende routes nemen, maar er is ook genoeg ruimte voor ontspanning bij de natuurlijke warme baden die je onderweg tegenkomt. Je komt op plaatsen die alleen bereikbaar zijn voor omgebouwde jeeps. Durf je de uitdaging aan?

4X4 vakantie op IJsland

Je kunt deze reis maken tussen 1 juli en 15 september. Als je liever één, drie of vijf dagen met een Super Jeep op pad gaat, bijvoorbeeld als extra excursie tijdens je verblijf op IJsland, kijk dan eens bij onze andere U-Drive pakketten: klik HIER voor de drie- of vijfdaagse pakketten en HIER voor de ééndaagse excursies.

Tijdens deze 4X4 vakantie bedwing je de Sprengisandur hooglandroute (F26) met enkele rivierdoorsteken. Je rijdt tussen uitgestrekte zandvlakten door met in de achtergrond de machtige gletsjers Vatnajökull en Hofsjökull. Ook passeer je mooie watervallen, vulkanen en hetebronnengebieden.

Dag 5 van de reis breng je door in het gebergte ten noorden van de Vatnajökull gletsjer. Je bezoekt de vulkaan Askja en kunt een wandeling maken naar de krater Víti (‘hel’). Ook is het mogelijk om naar de spectaculaire ijsgrotten bij Kverkfjöll te rijden en hier rond te wandelen.

Tijdens deze reis verken je IJsland op een extreme manier, precies zoals dat hoort bij IJsland. Het ruige landschap vereist een ruige auto en een hoop stuurmanskunst om de grillige ondergrond te bedwingen. Deze schitterende uitdaging staat garant voor een onvergetelijk avontuur!

LET OP: de route voor dag 5 is alleen mogelijk als het gebied rondom het nieuwe lavaveld Holuhraun toegankelijk is voor publiek. Er is een plan B beschikbaar. 

Prijzen 2018 op aanvraag.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1

vliegveld Keflavík – Reykjavík
Na aankomst stap je in de Flybus richting Reykjavík.

Dag 2

Reykjavík – Laugafell (+- 300 km)
Je haalt de Super Jeep op in Reykjavík en rijdt in oostelijke richting naar de vallei Þjórsárdalur, waar je het hoogland inrijdt. Je eerste uitdaging is de Sprengisandur hooglandroute (F26) met enkele rivierdoorsteken. Je rijdt tussen uitgestrekte zandvlakten door met in de achtergrond de machtige gletsjers Vatnajökull en Hofsjökull. De eerste overnachting is in de berghut van Laugafell, waar je heerlijk kunt ontspannen in het natuurlijke warme bad.

Dag 3

Laugafell – Mývatn (+- 200 km)
Vandaag rijd je verder door het binnenland over de Sprengisandur in de richting van Mývatn, waar je twee nachten verblijft. ‘s Ochtends kom je eerst langs een aantal watervallen en rond lunchtijd kom je aan bij Mývatn. De rest van de dag kun je gebruiken om de vele bezienswaardigheden rondom Mývatn te bekijken, zoals de krater Hverfell, de vulkaan Krafla en het hetebronnengebied Námaskarð.

Dag 4

Mývatn (+- 220 km)
Je hebt tijd om een bezoek brengen aan het noordelijke deel van Vatnajökull National Park met daarin onder andere de waterval Dettifoss, de grote kloof Ásbyrgi en Hljóðaklettar. Je kunt over bergsporen naar het geothermische gebied Þeistareykir rijden en een aantal bijzondere kraters bezoeken.

Dag 5

Mývatn – Askja/Kverkfjöll (+- 200-250 km)
Deze dag breng je door in het gebergte ten noorden van de Vatnajökull gletsjer. Je bezoekt de vulkaan Askja en kunt een wandeling maken naar de krater Víti (‘hel’). Ook is het mogelijk om naar de spectaculaire ijsgrotten bij Kverkfjöll te rijden en hier rond te wandelen.
* LET OP: de route voor deze dag is alleen mogelijk als het gebied rondom het nieuwe lavaveld Holuhraun toegankelijk is voor publiek. Er is een plan B beschikbaar. 

Dag 6

Askja/Kverkfjöll – Skagafjörður (+- 350 km)
Je vervolgt je weg in het noorden en rijdt via Akureyri richting Skagafjörður. Als je wilt, kun je nog wat bezienswaardigheden rondom Mývatn bezoeken of eventueel een walvisexcursie doen vanuit Húsavík.

Dag 7

Skagafjörður – Kerlingarfjöll (+- 150 km)
Je rijdt door de bergen naar de hooglandroute Kjölur, die je dwars door het binnenland weer terug naar Zuid-IJsland brengt. De route gaat tussen de gletsjers Hofsjökull en Langjökull door en brengt je langs het geothermische gebied Hveravellir. Je overnacht in de schitterende vallei van het Kerlingarfjöll gebergte.

Dag 8

Kerlingarfjöll – Reykjavík (+- 200-300 km)
Vandaag kun je nog een laatste keer genieten van de ruige natuur van het hoogland, voordat je terugrijdt naar Reykjavík. Je rijdt verder over de Kjölur en rijdt langs de drie hoogtepunten van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Aan het einde van de dag rijd je terug naar Reykjavík, waar je de laatste nacht zult verblijven, en lever je de auto in.

Dag 9

Reykjavík – vliegveld Keflavík
Je neemt de Flybus naar het vliegveld van Keflavík en vliegt terug naar Amsterdam.

• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• luchthavenbelasting en ticketingfee
• bustransfer Keflavík-Reykjavík v.v.
• 2 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt (vóór en na de U-drive)
• 6 nachten accommodatie tijdens de U-drive
• 7 dagen huur van een ISAK Super Jeep Landrover Defender (4WD) (eigen risico € 2500), met o.a.: 38” banden, VHF radio intercommunicatie, GPS, compressor, snorkel en andere noodzakelijke uitrusting voor ‘highland travel’
• goede gedetailleerde (Engelstalige) routebeschrijving met tips voor onderweg.
• de gekozen route staat geprogrammeerd in het GPS apparaat
• maximaal 300 kilometer per dag
• uitgebreid informatiepakket met o.a. Dominicus-reisgids IJsland

Wat is niet inbegrepen
 • Maaltijden en dranken tijdens de tocht
 • Brandstof (je krijgt de auto volgetankt mee en levert hem ook weer volgetankt af)
 • Afkoop eigen risico verzekering voor autohuur
 • Additionele kilometers worden in rekening gebracht bij terugbrengen van het voertuig, € 1,20 p/km

 Optioneel:

 • Af- en inleveren van het voertuig bij je accommodatie in Reykjavík (€ 73 totaal)
 • Slaapzak: eerste dag € 25, elke volgende dag € 5
 • Kookset: eerste dag € 45, extra dag € 10, bestaande uit Primus + gasfles, pan en koekenpan, kookgerei
 • Dakkoffer € 30 per dag
 • Jerrycans 2×15 liter € 10 per dag (maximaal € 60) (één set van 2×15 liter is inbegrepen!)
 • Travel kit 1-5 personen, eerste dag € 25 per dag, elke volgende dag € 5, bestaande uit: koelbox met koelelementen, 1-5 sets bestek, 1-5 sets servies, 1 thermosfles, 1 snijplank, 1-5 waterflessen, afvalzakken.
Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • 4x4 vakantie IJsland
 • Fly en drive IJsland
 • Landmannalaugar

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »