Vogelreis - 1 juli t/m 20 juli 2019 - www.ijslandspecialist.nl
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Vogelreis – 1 juli t/m 20 juli 2019

« Terug naar het reisoverzicht

20 / 19
Prijs vanaf € 3375,-

Vogelreis – 1 juli t/m 20 juli 2019

Geniet van een groepsreis door het prachtige landschap van IJsland terwijl je diverse (unieke) vogels ontdekt

Vogelbestemming IJsland

IJsland is voor vogelliefhebbers een droombestemming. Vogelsoorten komen er in grote getale voor en zijn vaak van dichtbij te bewonderen. Meest voorkomend zijn de waad- en watervogels. De kliffen, meren en rivieren bieden voldoende vis en hiermee zijn dit ideale plekken om te broeden. Langs de kust vind je vooral zeekoeten, Jan-van-Genten, drieteenmeeuwen, noordse stormvogels en de papegaaiduikers. Uiteraard kun je tijdens de vogelreis gewoon van de dieren genieten, maar er kan ook volop gefotografeerd worden. Naast de voor ons bekende vogels zijn er soorten die specifiek voor IJsland zijn zoals Harlekijn eend en IJslandse brilduiker. Met een beetje geluk kom je tijdens deze reis ook de spectaculaire giervalk tegen. Naast aandacht voor vogels wordt er natuurlijk ook volop tijd en aandacht besteed aan andere aspecten van de natuur zoals de bijzondere landschappen en watervallen. Dus ook als fotograaf kun je je hart ophalen tijdens de reis.

Flexibiliteit van het programma

Het programma van de vogelreis, zoals hieronder beschreven, is flexibel. Graag houden we rekening met de wensen binnen de groep en de weersomstandigheden. Er wordt een voorbespreking gehouden om de persoonlijke wensen kenbaar te maken, het programma door te nemen en de paklijst te bekijken. Er wordt gereisd in een kleine groep onder leiding van een ervaren Nederlandstalige gids.

Groepsreis

Deze reis vindt plaats in een groep van minimaal 6 deelnemers, 1 auto. Mochten er meer deelnemers zijn (minimaal 9) dan wordt er een extra auto gebruikt. Er geldt geen minimum- of maximumleeftijd. Er zullen geen lange wandelingen zijn maar enige conditie is wel gewenst om enkele wandelingen naar mooie plekken te maken.
De reis is een kampeerreis waarbij je overnacht in een tent (huur van de tent exclusief, additioneel € 75 per tent). Er is een centrale kooktent welke gelegenheid biedt om relatief comfortabel te vertoeven. Zelfs verwarming van de centrale tent is mogelijk. Overige voorzieningen op de campings zullen basic zijn.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

De reis start met een directe vlucht vanaf Amsterdam naar Keflavík. Het kamp slaan we op bij Garður en indien mogelijk verkennen we al meteen de directe omgeving.

Dag 2:

Vandaag staat het verkennen van het schiereiland Reykjanes op het programma. We wandelen naar de vogelklif Hafnaberg (soorten o.a. drieteenmeeuw, kleine jager, noordse stern en noordse stormvogel), bezoeken Krýsuvík (uitgestrekte lavavelden en veel geothermische activiteit). We overnachten weer in Garður.

Dag 3:

Na het opbreken gaan we naar het nationaal park Þingvellir (historisch en geologisch uitermate interessant), waar het eerste parlement van IJsland opgericht werd. Tevens zie je hier hoe het Euraziatische en Noord-Amerikaanse continent uit elkaar worden getrokken. Mooie landschappen, veel water en veel vogels én kans op de eerste giervalken. Overnachten in Þingvellir.

Dag 4:

We bezoeken de bekendste waterval van IJsland, de Gullfoss, en de beroemde spuitende geiser, Geysir. Er zijn in deze streek veel wandelmogelijkheden en daar zullen we gebruik van maken. Overnachten weer in Þingvellir.

Dag 5:

We gaan weer op weg en wel naar het prachtige schiereiland Snæfellsnes. Onderweg
houden we diverse stops om te genieten van de afwisselende landschappen. Met geluk zien we zeearenden. We overnachten in Arnarstapi waar al op loopafstand drieteenkolonies zijn.

Dag 6:

Verkenning van het schiereiland, wandeling naar Hafnir, Burivík, Nesthraun en Hellissandur met wandelingen langs diverse vogelkolonies (zeekoeten, alken etc.). We overnachten weer in Anarstapi.

Dag 7:

Op naar het noorden. Om de prachtige landschappen niet te missen gaan we via Ólafsvík en de noordkust van Snæfellsnes. Indien er voldoende tijd is, ronden we de kust van Vatsnes om zeehonden te zien en de bijzondere rotsformatie Hvítserkur te bekijken. Overnachten in Blönduós.

Dag 8:

De route gaat verder langs Sauðárkrókur naar Siglufjörður via misschien wel de mooiste kustweg van IJsland. In de middag staat een walvistocht vanuit Dalvík op het programma (dit is optioneel, niet inbegrepen). Eyjafjörður is een erg diepe fjord, waardoor ook de grote walvissoorten diep kunnen duiken op zoek naar voedsel. Indien de omstandigheden goed zijn, mag iedereen op weg terug naar de haven een hengel uitgooien en proberen een kabeljauw te vangen. Deze mogen we meenemen en kunnen we voor het avondmaal bereiden. In Dalvík zetten we voor 1 nacht de tenten op.

Dag 9:

We vervolgen de route via Akureyri naar het vogelparadijs Mývatn. Dit is dé plek voor IJslandse brilduiker, maar natuurlijk zijn er nog veel meer vogels, zoals bijvoorbeeld de ijsduiker en giervalk. Daarnaast is het gebied rond Mývatn landschappelijk zeer spectaculair en afwisselend met vulkanen, lavavelden, pruttelende zwavelvelden en pseudokraters. Overnachten bij Hverfjall.

Dag 10:

We verkennen Mývatn voor al zijn vogelrijkdom (veel watervogels) en daarna bezoeken we de bijzonder vulkanische omgeving: o.a. Krafla (lavaveld en krachtcentrale), Laxa, Dimmuborgir en de explosiekrater Hverfjall ). Overnachten wederom in Hverfjall.

Dag 11:

Via de krachtigste waterval van Europa, de Dettifoss, gaan we naar Kópasker waar we de beste plekken vinden om roodkeelduikers van heel dichtbij te zien. Tevens grote kans op de mannetjes harlekijneend. Eventueel wordt er nog een wandeling onderweg gemaakt bij Hljódaklettar in het Vesturdalur (zie ook dag 13). Overnachting bij Kópasker.

Dag 12:

We bezoeken IJslands grootste Jan-van-gentenkolonie ten noorden van Kopasker bij Rauðinupur. Deze majestueuze zeevogels zijn hier op zeer korte afstand te bewonderen. Ook maken we zeer goede kans op het zien van een giervalk en heel soms zien we de koningseider. Overnachten op dezelfde plek als de vorige nacht.

Dag 13:

We gaan op weg naar Fellabær vlakbij Egilsstaðir. Als we er op dag 11 nog geen gelegenheid voor hebben gevonden, proberen we vandaag de wandeling bij Hljódaklettar te maken. Hier is de oerkracht van de natuur terug te zien in de vormen van basaltrotsen. Het alternatief is een spectaculaire rit via Þórshofn en Vopnafjörður naar Fellabær.

Dag 14:

Via de ruige bergpas, Öxipas, reizen we naar de oostkust. Einddoel is de kleine camping, mits bereikbaar, in een dal vlakbij Stafafell.

Dag 15:

In de ochtend maken we een wandeling door het mooie landschap. Daarna vertrekken we naar het ijsbergenmeer Jökulsárlón, wereldberoemd vanwege zijn afbrokkelende ijsbergen die de zee in stromen. Tevens is dit een goede plek voor vogels, zoals de harlekijneend, sneeuwgors e.d. De kleine en grote jagers zijn in dit deel van IJsland overal actief. We overnachten op een boerencamping bij Freysnes, een tiental kilometer voor Skaftafell National Park.

Dag 16:

We rijden naar de Svínafellsjökull, een indrukwekkende uitloper van de machtige Vatnajökull gletsjer en nadat we het natuurgeweld daar hebben bekeken en een korte wandeling hebben gemaakt, gaan we door naar het Nationaal Park bij Skaftafell. Dit is een bijzonder wandelgebied, goed voor o.a. kleine jagers en alpensneeuwhoenders, maar ook het basaltbos bij de Svartifoss waterval. Overnachten in Freysnes.

Dag 17:

Verder westwaarts rijden we langs de mooie kloof Fjaðrárgljúfur, voordat we het enorme lavaveld Eldhraun zien. Bestemming voor vandaag is Vík met de spectaculaire vogelrotsen, basaltrotsformaties in zee en zwarte stranden. Overnachting in Vík.

Dag 18:

Na het ontbijt maken we een wandeling over het zwarte lavastrand, voordat we een bezoek brengen aan Dyrhólaey, waar we een prachtig uitzichtpunt hebben én vogels zien. Overnachten in Vik.

Dag 19:

We gaan naar het einde van de reis en dus rijden we naar Reykjavík. De hoofdstad is zeker de moeite waard om kort te bezoeken en aan het einde van de middag rijden we door naar Garður, waar we zullen overnachten.

Dag 20:

Vroeg opstaan, want de terugvlucht naar Nederland gaat in de ochtend.

• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
• luchthavenbelasting en ticketingfee
• 20-daagse begeleide groepsreis, inclusief transport en Nederlandstalige gids
• voorbespreking in Nederland om paklijst, programma en wensen vooraf door te nemen

Wat is niet inbegrepen

• tenthuur (75 euro per tent)
• pot voor maaltijden (ongeveer € 100 per persoon per week). Van deze pot worden alle maaltijden verzorgd inclusief standaard dranken, exclusief alcoholische dranken.

Je neemt zelf overige slaapbenodigdheden mee zoals slaapmat en slaapzak.

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deze reis vindt plaats van 1/7 tot en met 20/7/2019.

Minimum aantal deelnemers: 6

De reis kost € 3375 per persoon.

Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • Groepsreis klassiek IJsland
 • Globe Natuurreizen
 • Globe Natuurreizen
 • Stokkur bij Geysir
 • Hvitserkur
 • Globe Natuurreizen
 • Dettifoss
 • Globe Natuurreizen
 • Globe Natuurreizen
 • Svartifoss
 • Globe Natuurreizen

Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »