Vakantie naar Noordwest-IJsland: ontdek Westfjorden
Je reiswensen
 • Je bevindt je hier: 
 • Home » 
 • Reis
 • ;» Ontdek Noordwest-IJsland

« Terug naar het reisoverzicht

13 / 12
Prijs vanaf € 2045,-

Ontdek Noordwest-IJsland

Westfjorden IJsland: gekleurde stranden en de grootste vogelrots van Europa

Vakantie naar Noordwest-IJsland: gekleurde stranden en de grootste vogelrots van Europa

Een vakantie naar Noordwest-IJsland wordt vaak overgeslagen, simpelweg omdat er onvoldoende tijd is om het aan een bestaande reis te plakken en het gebied in alle rust te bewonderen. Maar de Westfjorden zijn absoluut de moeite waard en dit prachtige fjordenlandschap met zijn stille baaien, natuurlijke warme badjes, hoge bergen, de grootste en bekendste vogelrots Látrabjarg (14 kilometer lang en 400 meter hoog), zeehonden en een van de mooiste watervallen van IJsland, Dynjandi, laat op iedere bezoeker een onuitwisbare indruk achter.

Je kunt er bij deze reis voor kiezen om een 4WD te huren, zodat je ook de Kjölurroute kunt rijden door het binnenland. Wil je dit niet, dan kun je de reis ook met een gewone 2WD doen. Je rijdt dan via de ringweg terug naar Reykjavík.

Deze vakantie naar Noordwest-IJsland in het kort

Nadat je op Keflavik Airport bent aangekomen haal je de huurauto op en vertrek je naar Vogar, waar je zult overnachten. Onderweg naar Vogar kun je de wereldberoemde Blue Lagoon nog bezoeken. Op dag 2 bezoek je de grote drie van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Vervolgens brengt de route je langs de ‘walvisfjord’ Hvalfjörður naar de vallei Reykholtsdalur, waar je een bezoek brengt aan het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt en de azuurblauwe waterval Hraunfossar.

Later rijd je langs een aantal schitterende fjorden en kun je zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad in Reykjanes. Op dag 7 heb je tijd voor excursies vanuit Ísafjörður. Zo kun je papegaaiduikers van dichtbij bekijken op het eiland Vígur of om met de boot naar Hesteyri te gaan om te wandelen op Hornstrandir, misschien wel het meest afgelegen gebied van IJsland en een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur.

Kortom, deze reis zit vol met alle highlights van Noordwest-IJsland.

Prijs

De vanafprijs is berekend bij 2 personen in een Hyundai i10 in een 2-persoonskamer met gedeelde faciliteiten (douche en toilet op de gang), inclusief ontbijt.

Extra Informatie of vragen?

Wil je meer informatie over deze reis of heb je een vraag?

Per E-Mail
info@ijslandspecialist.nl (IJsland, de Faeröer en Groenland)
info@canadareizen.eu (Canada en Alaska)

Telefonisch

 • 010-7144453 voor IJsland, de Faeröer en Groenland
 • 010-7144450 voor Canada en Alaska

Je kunt natuurlijk ook het formulier rechts invullen, dan nemen wij contact met je op.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Dag 1:

vliegveld Keflavík – Vogar
Na aankomst haal je de huurauto op op het vliegveld. Je kunt een bezoek brengen aan de Blue Lagoon en vervolgens rijd je verder naar Vogar, waar je zult overnachten.

Dag 2:

Vogar – Flúðir 
Vandaag bezoek je de grote drie van de Golden Circle: Þingvellir, Gullfoss en Geysir. Je overnacht in Fluðír.

Dag 3:

Flúðír – Laugarbakki 
De route brengt je langs de ‘walvisfjord’ Hvalfjörður naar de vallei Reykholtsdalur, waar je een bezoek brengt aan het hetebronnengebied Deildartunguhver, de historische plaats Reykholt en de azuurblauwe waterval Hraunfossar. Overnachting in Laugarbakki.

Tip: Ga je in juli of augustus en huur je een 4WD, dan kun je op dag 3 via de binnenlandroutes de Kjölur (F35) en de Kaldidalur (550) naar Laugarbakki rijden. Op dag 12 bezoek je dan de bezienswaardigheden van dag 3.

Dag 4-5:

Laugarbakki – Hólmavík 
Op dag 4 kom je langs de merkwaardige rotspartij Borgarvirki met 10 tot 15 meter hoge basaltzuilen, de bijzonder gevormde rots Hvítserkur en de schitterend gelegen boerderij Ósar, van waaruit je een wandeling langs het strand kunt maken. Ook kun je zeehonden kijken bij de baai Hindisvík op het noordelijkste puntje van het schiereiland Vatnsnes. Je verblijft twee nachten in Hólmavík. Op dag 5 maak je een dagtocht langs de ruige kust van Strandir, één van de meest afgelegen gebieden van IJsland. Op deze route kom je kleine plaatsjes tegen, zoals Djúpavík, met haar verlaten en vervallen haringfabriek, Gjögur en Krossness.

Dag 6-7:

Hólmavík – Ísafjörður 
Vandaag rijd je langs een aantal schitterende fjorden en kun je zwemmen in een geothermisch verwarmd zwembad bij het voormalige schoolgebouw van Reykjanes. Ook kun je een kijkje nemen in het Arctic Fox Centre in Súðavík. Je verblijft twee nachten in Ísafjörður. Op dag 7 heb je tijd voor excursies vanuit Ísafjörður. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om papegaaiduikers te kijken op het eiland Vígur of om met de boot naar Hesteyri te gaan om te wandelen op Hornstrandir, misschien wel het meest afgelegen gebied van IJsland en een paradijs voor liefhebbers van ongerepte natuur.

Dag 8-9:

Ísafjörður – Breiðavík 
De route die vandaag op het programma staat, is werkelijk schitterend: over hoge bergpassen en langs idyllische dorpjes aan de fjorden kom je langs de enorme waterval Dynjandi. Vervolgens rijd je verder naar Breiðavík, waar je twee nachten verblijft. Op dag 9 heb je alle tijd om de vele papegaaiduikers en andere vogels bij Látrabjarg (van dichtbij) te bewonderen en een wandeling te maken op het gele strand van Breiðavík of het rode strand van Rauðasandur (alleen met een 4WD bereikbaar).

Dag 10:

Breiðavík – Stykkishólmur/Ólafsvík 
Onderweg van Breiðavík naar je volgende accommodatie heb je de mogelijkheid om Rauðisandur te bezoeken. Vanaf Brjánslaekur neem je de veerboot ‘Baldur’ via het eilandje Flatey óf je rijdt langs de kustweg naar Stykkishólmur/Ólafsvík op het schiereiland Snæfellsnes. Het is raadzaam ons vooraf de veerboot te laten reserveren (meerprijs circa € 110 voor 2 personen + auto tot 5m enkele reis). Je overnacht in Stykkishólmur/Ólafsvík.

Dag 11:

Stykkishólmur/Ólafsvík – Borgarnes/Reykholt 
Vandaag rijd je langs de kust van Snæfellsnes met de havenplaats Ólafsvík, de gletsjervulkaan Snæfellsjökull, de vogelrotsen en kiezelstranden bij Hellnar, het idyllische haventje van Arnarstapi, het warme badje Landbrotalaug en de explosiekrater Eldborg. Overnachting in Borgarnes/Reykholt.

Dag 12:

Borgarnes/Reykholt – Reykjavík  
Je kunt meteen doorrijden naar Reykjavík om deze bruisende stad te ontdekken óf je hebt tijd om de bezienswaardigheden van dag 3, waar je nog niet aan toe bent gekomen, alsnog te bekijken. Je overnacht in Reykjavík.

Dag 13:

 Reykjavík – vliegveld Keflavík 
Je rijdt naar het vliegveld van Keflavík, levert hier de huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam.

 • vlucht Amsterdam-Keflavík v.v.
 • luchthavenbelasting en ticketingfee
 • 12 nachten in 2-persoonskamers inclusief ontbijt
  (de vanafprijs is gebaseerd op een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang)
 • 12 etmalen autohuur inclusief WA-verzekering, CDW, TP en onbeperkt aantal kilometers
 • wegenkaart
 • Dominicus-reisgids IJsland
 • uitgebreid informatiepakket
 • Nederlandstalige routebeschrijving

Kies je bij deze reis voor slaapzakaccommodatie, dan vinden de overnachtingen in Reykjavík plaats in een 2-persoonskamer met douche en toilet op de gang, inclusief ontbijt. Buiten Reykjavík zijn de overnachtingen in hostels en guesthouses op een 2-persoonskamer met niet opgemaakte bedden, exclusief ontbijt. Dus je gebruikt tijdens de reis je eigen slaapzak.

Wat is niet inbegrepen
 • lunches en diners
 • Keflavík-toeslag huurauto (€ 20)
 • eventuele afkoop eigen risico verzekering of Super-CDW
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • brandstof

Kies je voor slaapzakaccommodatie dan zijn alle maaltijden exclusief (behalve het ontbijt in Reykjavík).

Reserveringskosten
Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Je kunt deze reis maken van half mei tot en met eind september. Wil je al vanaf begin mei deze reis beginnen, adviseren wij je de reis met een 4WD auto te maken, de keuze voor een 2WD auto is op eigen risico.

Vanafprijs per persoon 2019

Wil je op reis met meer dan 2 personen of juist alleen, maken we graag een offerte op maat.
Klik op de tabel voor een grotere weergave.

 


Zo werkt de vanafprijs

De prijs van de retourvlucht is afhankelijk van de bezetting in het vliegtuig op het moment van reserveren. Het vliegtuig is verdeeld in verschillende klassen en iedere klasse heeft een beperkt aantal stoelen per vlucht beschikbaar, waar ook een vast tarief aan vast zit. Kortom: hoe vroeger je boekt, des te groter is de kans dat je in een goedkopere klasse kunt reizen. Als je een reis boekt, kunnen drie situaties ontstaan:

 1. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is beschikbaar. Je betaalt de reissom zoals in de tabel staat vermeld.
 2. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is niet meer beschikbaar. Het verschil tussen de twee klassen wordt bij de reissom, zoals in de tabel staat vermeld, opgeteld.
 3. De vluchtklasse waarop de prijs van de autorondreis is gebaseerd, is nog beschikbaar, maar er is ook een goedkopere klasse beschikbaar. Je krijgt korting! Het verschil tussen de twee klassen wordt op de reissom in mindering gebracht.

Kijk hier voor meer informatie over vliegen naar IJsland.

Reserveringskosten

Reserveringskosten (eenmalig € 35) exclusief de verplichte bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

Deel deze pagina:

 • vakantie naar noordwest-ijsland
 • HVERAVELLIR RONDREIS IJSLAND

Bijzonderheden

Lees hier meer over de Baldur Ferry van Seatours, met o.a. het vaarschema. De veerboot vaart van Stykkishólmur via Flatey naar Brjánslækur in de Westfjorden en terug. De Baldur Ferry, met de veerboot vanuit Stykkishólmur naar de Westfjorden


Maatwerkspecialist

Maatwerkspecialist

De reizen die je op onze website(s) ziet dienen met name ter inspiratie. Graag creëren we samen met jou de reis naar je wensen; jouw unieke verhaal.
Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies of een offerte.

Lees verder »

Het Noorderlicht

Het Noorderlicht

Hier vind meer informatie over het noorderlicht, maar ook over de actuele kans om het noorderlicht IJsland ook daadwerkelijk te zien.

Lees verder »

Het weer op IJsland

Het weer op IJsland

Het actuele weer op IJsland, de weersvoorspellingen en informatie over gemiddelde temperaturen en daglichturen gedurende het jaar.

Lees verder »